Antipasto cu rosii verzi si ton
Eu l-am facut anul trecut,am facut doar 4 -5 borcanase pentru a vedea daca-mi place la gust,dar sigur o sa-l refac si anul asta cand incep gogonelele.
Cantitati nu am,pentru ca se personalizeaza dupa gust.Va dau doar ingredientele.
Rosii verzi,ton in ulei,ansoa(acciughe),catei de usturoi,origano,ardei iute,sare,otet di vin alb si ulei de masline.
Se taie rosiile verzi in jumatate daca-s mai mici,si in sferturi daca sunt mai mari.Se scot samburii .
Se pun intr-o sita in straturi presarate cu sare.Se lasa cam 2-3 ore.
Se transfera intr-un vas si se toarna otetul.Se lasa in infuzie cam 5-6 ore.Apoi se scot si se clatesc cu apa pentru a elimina sarea si otetul in exces.Se pun pe un stergar la uscat pentru cateva ore,sau toata noaptea,Se amesteca cu condimentele(ton,usturoi,ansoa,origano,ardei iute),se pun in borcanase si se acopera cu ulei de masline.Se lasa cateva ore pentru a vedea daca mai trebuie ulei,si se pun capacele.Se consuma dupa cel putin o luna de zile.
Se pot face si rosii verzi umplute,executand acelasi procedeu(se scot samburii,se lasa cu sare,se pune otetul,se spala,se zvanta,si se umplu cu umplutura).Pentru umplutura se face un mix de ton in ulei maruntit,usturoi,patrunjel,masline verzi,nuci maruntite,ardei iute facultativ,si se acopera cu ulei.
Pagina 1 din 1
Antipasto cu rosii verzi si ton (gogonele si ton)
Arata acest topic
Pagina 1 din 1