Tort Nua Cu cacao
#1
Postat 02 October 2014 - 11:23 AM
E un tort cu crema de cacao, eu l-as chema tort dezordonat.Asta pentru ca nu e clasicul tort cu crema in mijloc.Ci un tort in care blatul si crema se coc impreuna.
Luat de pe pagina de facebook "Le delizie di Terry", a avut mare succes la vremea respectiva, circulau mai multe variante: cu crema de ricotta si cu crema de vanilie.
Eu l-am facut de nenumarate ori, dar numai varianta cu cacao.Vor urma celalalte variante sper!
Pregatiti mai intai crema:
500 ml lapte gras
140 gr zahar
40 gr cacao
50 gr faina
2 oua
Batem bine ouale cu zaharul, adaugam faina cenuta si cacao, dupa care unim laptele.
Punem pe foc mic si amestecam mereu pana obtinem o budinca.
Lasam la racit si ne apucam de blat:
280 gr faina
230 gr zahar
4 oua
130 ml ulei
100 ml lapte
30 gr cacao
1 lingura de praf de copt
Batem ouale cu zaharul, adaugam treptat uleiul si laptele.La sfarsit adaugam faina amestecata cu cacao si praf de copt.
Turnam compozitia intr-o forma de tort unsa sau tapetata cu hartie.
Peste compozitia "cruda" adaugam cu lingura din loc in loc, crema de cacao.
Introducem rapid tortul in cuptorul incalzit la 180° si coacem pana cand e gata(adica cand am efectuat proba cu scobitoarea).
Aproximativ 30-40 de minute.
Lasati la racit, eventual si in frigider cateva ore.
#2
Postat 02 October 2014 - 02:24 PM
Și ce diametru are forma de tort?
M-ar tenta să-l incerc mâine.
#3
Postat 02 October 2014 - 09:35 PM
Forma de tort are 24 cm.
E interesant, destul de rapid de facut si foarte bun.
#4
Postat 09 October 2014 - 11:31 AM
Sigur îl voi repeta curând, se face ușor. Mulțumesc Eataly de rețetă!
#5
Postat 09 October 2014 - 05:38 PM
Faina ideea cu portocala confiata...se apropie Craciunul!
#6
Postat 10 October 2014 - 12:38 PM
#7
Postat 14 October 2014 - 04:27 AM
Mie nu mi-a iesit asa mare diferenta intre crema si blat (blatul a fost mai inchis la culoare), dar oricum a fost tare bun. Am vrut sa pun si eu portocala dar am uitat, nu s-a plans nimeni, ce-i drept...
Intr-adevar usor de facut, rapid, bun - reteta perfecta!
#8
Postat 16 October 2014 - 02:39 PM
Cand spui ca nu ti-a iesit mare diferenta intre blat si crema, te referi la culoare, nu?Sau la consistenta?
#9
Postat 17 October 2014 - 02:01 AM
#11
Postat 15 April 2015 - 08:57 AM
Eu il fac mereu cand am timp putin si vreau sa-mi las oaspetii cu gura cascata!
#12
Postat 17 April 2015 - 08:57 PM
Ce zici, e bine așa? Sau mă trezesc duminică la 6h?
Nu-i bai, că oricum mă trezesc la 6h,dar am în plan alte chestii, așa că dacă reușesc să fac cât mai multe sâmbătă, duminică stau un pic mai liniștită.
#13
Postat 18 April 2015 - 08:22 AM
Si normal ca o fac cu o zi inainte.
Nu se imprastie crema la tortul asta!
#15
Postat 21 April 2015 - 04:26 PM
Tare curioasă mai eram...
Vreau să-ți zic că a supraviețuit doar o mică feliuță pe care a fost devorată luni.
L-am făcut Monti F2 pt că nu era doar pt noi.
Îl voi reface cât de curând.
Pozele sunt făcute cu telefonul...
Și ultima feliuță...
Mulțumesc muuuuuult de tot! A avut un succes nebun la ciocolatoși.
#17
Postat 14 August 2015 - 01:18 PM
250 gr branza de vaci.Eu am folosit Delaco.
1 ou
4-5 linguri zahar
Am pus crema obtinuta intr-o punga si am schitat un grilaj.
Tot peste compozitia cruda normal.
Reteta originala prevedea cantitate dubla de branza si pusa cu lingura peste aluat.
Imagini atasate
#18
Postat 12 June 2016 - 03:00 PM
Imagini atasate
#19
Postat 13 June 2016 - 11:37 AM
Multi Ani tatalui!