Forum Culinar: Prajitura cu smantana si unt - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura cu smantana si unt cu pere in sirop si merisoare (cranberries)

#1 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 October 2014 - 05:39 PM

Prajitura cu smantana si unt

250 g unt
300 g zahar
vanilia
4 oua
200 g smantana (smantana normala, nu din cea dulce de frisca)
300 g faina
1 lgta praf de copt
3 pere in sirop
merisoare

Mai intai facem perele in sirop. Perele se curata, se indeparteaza cotorul si se taie in 8 felii. Se amesteca apa cu zaharul in proportie de 2:1, se adauga vanilie si cateva felii de lamaie si se fierbe pana se dizolva zaharul. Se adauga feliile de pere si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 20 min, pana perele se inmoaie. Se lasa sa se raceasca.

Se incalzeste cuptorul la 200 C (400 F) si se tapeteaza o forma de tort de 22 cm.
Se bate crema untul cu zaharul si vanilia. Se adauga ouale, unul cate unul, apoi se adauga smantana in 2 portii. Se amesteca bine apoi se adauga faina cu praful de copt, la fel in 2 portii. Se omogenizeaza si se toarna in forma.
Deasupra se aseaza perele, in cerc peste aluatul din forma de tort. La sfarsit se adauga merisoarele taiate bucatele mici. Se da la cuptor pentru aproape 1 h, sau pana cand e gata.


Mie mi-a placut gustul fin si textura usor umeda, de la smantana. Evident, se poate face simpla sau cu alte fructe. Se mai poate amesteca aluatul cu cateva banane strivite sau puteti pune o mana de mac si coaja de lamaie.

Merisoarele le-am adaugat la sfarsit si fiind usoare stateau deasupra. S-au lasat in timpul coacerii, dar cred ca amestecate in aluat si turnat apoi in forma se vede mai frumos.

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-341-14133874281172.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-341-141338743684.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 15 October 2014 - 07:22 PM

Abia am asteptat sa postezi reteta, Aura, de cand am vazut-o pe fb, mi-a ramas gandul la ea.
Multumesc.
Imagine postata

#3 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 15 October 2014 - 09:36 PM

Cu placere Carmen. Acum nu ai nici un motiv sa nu o faci. :crying:

Reteta originala avea pere si zmeura si am luat-o din cartea "Bourke Street Bakery-the ultimate baking companion".
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 October 2014 - 11:42 AM

De o fi sa nu am fructe maine, o fac cu picaturi de ciocolata si tot o fac, fiindca le-a placut textura blatului copiilor. Eu as dori o felie cu merisoare, trebuie sa merg sa cumpar.
Ma primesti cu felia cu picaturi de cioco sau ma certi :crying:
Imagine postata

#5 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 October 2014 - 11:46 AM

Vedem ce iasa peste vreo 50 de minute :crying:

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-27-14134527710476.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 October 2014 - 04:14 PM

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-27-14134684352397.jpg

Am avut forma de 24, temp. am avut-o la 190°C vreo 50 de min., dar mijlocul voia sa ramina prea moale. Am mai lasat putin.
De aia restul este mai "bronzat", dar foarte bun la gust.

Prajitura pe placul meu.
Merci de reteta. :crying:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#7 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 October 2014 - 06:37 PM

Vezi postareaCarmen L, la 16 October 2014 - 11:42 AM, a spus:

De o fi sa nu am fructe maine, o fac cu picaturi de ciocolata si tot o fac, fiindca le-a placut textura blatului copiilor. Eu as dori o felie cu merisoare, trebuie sa merg sa cumpar.
Ma primesti cu felia cu picaturi de cioco sau ma certi :occasion14:

Cum sa te cert...Am sa te pup. :pupic: Se poate face in tot felul de variante... Abia astept sa o faci cu ciocolata. :headbang: Data viitoare am sa pun si eu cioco si pere.



Vezi postareaPeter, la 16 October 2014 - 04:14 PM, a spus:

Atasament IMG_4146.jpg

Am avut forma de 24, temp. am avut-o la 190°C vreo 50 de min., dar mijlocul voia sa ramina prea moale. Am mai lasat putin.
De aia restul este mai "bronzat", dar foarte bun la gust.

Prajitura pe placul meu.
Merci de reteta. :floare:

Peter

Arata tare bine! Ai pus pere multe, asa cum imi place mie. Poate din cauza asta a durat mai mult coptul.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#8 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 October 2014 - 07:13 PM

Vezi postareaaura, la 16 October 2014 - 06:37 PM, a spus:

Vezi postareaCarmen L, la 16 October 2014 - 11:42 AM, a spus:

De o fi sa nu am fructe maine, o fac cu picaturi de ciocolata si tot o fac, fiindca le-a placut textura blatului copiilor. Eu as dori o felie cu merisoare, trebuie sa merg sa cumpar.
Ma primesti cu felia cu picaturi de cioco sau ma certi :occasion14:

Cum sa te cert...Am sa te pup. :pupic: Se poate face in tot felul de variante... Abia astept sa o faci cu ciocolata. :headbang: Data viitoare am sa pun si eu cioco si pere.



Vezi postareaPeter, la 16 October 2014 - 04:14 PM, a spus:

Atasament IMG_4146.jpg

Am avut forma de 24, temp. am avut-o la 190°C vreo 50 de min., dar mijlocul voia sa ramina prea moale. Am mai lasat putin.
De aia restul este mai "bronzat", dar foarte bun la gust.

Prajitura pe placul meu.
Merci de reteta. :floare:

Peter

Arata tare bine! Ai pus pere multe, asa cum imi place mie. Poate din cauza asta a durat mai mult coptul.


Cred ca nu au fost prea multe pere. Oricum, pentru mine a fost textura cum ai spus tu. Asteptam ce ne vor relata fetele care mai fac. :pupic:
Uite chiar acum maninca Steffi a lui Tommy si spune ca ii place mult. :-h

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#9 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,412
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 17 October 2014 - 01:57 AM

Vezi postareaCarmen L, la 16 October 2014 - 11:42 AM, a spus:

De o fi sa nu am fructe maine, o fac cu picaturi de ciocolata si tot o fac, fiindca le-a placut textura blatului copiilor. Eu as dori o felie cu merisoare, trebuie sa merg sa cumpar.
Ma primesti cu felia cu picaturi de cioco sau ma certi :headbang:


Eu zic sa faci cu merisoare SI ciocolata :occasion14: ...
Aura, cu prima ocazie o fac si eu, mai ales ca e sezonul de cranberries, eu le ador! Imi ramasese sos de cranberries de la thanksgiving, daca vedeam reteta poate il "reciclam" in prajitura, asa am facut muffins si am pus si ciocolata, de aia am sfatuit-o pe Carmen asa... Dar poate nu tuturor le place combinatia...

#10 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 October 2014 - 03:53 PM

Adi, ma tenteaza combinatia cioco-merisoare. Poate am sa o incerc saptamana asta.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#11 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 October 2014 - 06:59 PM

Am scos prajitura din cuptor, am emotii pentru ca am avut impresia ca untul la
adaugarea oualor a cam vrut sa se taie, dar dupa ce mixam parca isi revenea :love7:
Am sa revin cu o poza.

adi_edi nu am acum merisoare in casa, ma incanta combinatia ciocolata merisoae merci de idee :blush: . Acum doar cu ciocolata.

Peter arata minunat si prajitura ta cu pere.
Imagine postata

#12 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 October 2014 - 02:13 PM

Auras dragalas, am reusit sa o bronzez putin. Data viitoare o coc la o temperatura mai mica, pentru ca s-a bronzat prea repede si interiorul nu era gata.
Este minunata, asa cum m-am asteptat. Am sa atasez si o poza cu textura ei minunata.
amultumesc pentru reteta inca odata :love7:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2014/post-42-14136343686683.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2014/post-42-14136343778433.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2014/post-42-14136343836754.jpg

Imagine postata

#13 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 18 October 2014 - 10:59 PM

Ce frumos ti-a iesit! Si imi place sectiunea, ti-a iesit perfect! Super Carmen, ma bucur ca ti-a placut. Mi-ai facut o pofta, ca ma duc sa o refac si eu...
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#14 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 22 October 2014 - 10:45 PM

Adi, am facut cu merisoare si cioco si mi-a placut cum a iesit.

De data asta sub forma de chec...

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-341-14140107311809.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi