Forum Culinar: Tortine cu nutella - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortine cu nutella fara oua,fara unt,fara ulei

#1 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 30 October 2014 - 04:31 PM

Tortine cu nutella

Imagine atasata: monthly_10_2014/post-162-14146794328926.jpg

Ingrediente:
-200 gr. faina,
-50 gr. amidon,
-1 lingura de cacao amara,
-1 plic praf de copt,
-100 gr.zahar,
-350 ml. lapte,
-200 gr nutella sau alta crema de alune.

Se cerne faina,amidonul ,praful de copt si lingura de cacao,si se adauga zaharul.
In alt vas se dizolva nutella in lapte.Dupa care se adauga fainile (faina+ amidon+cacao+praf de copt+ zahar)
Se pun in forme si se da la cuptorul incins la 180 grade,cam 20-25 minute.
Se poate face si in forma de tort de diametru 20,dar se lasa cam 50 minute.

#2 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 30 October 2014 - 06:17 PM

Interesant Ramy.
In sectiune sunt pufoase?
Imagine postata

#3 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 30 October 2014 - 07:48 PM

Da,Carmen sant pufoase,si rapide de facut.

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 October 2014 - 06:52 PM

Atunci tre sa cumpar crema ca sa le fac

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 November 2014 - 10:54 AM

Atunci i le fac si eu lui Manu.Eu folosesc Nocciolata, ca Nutella nu mai cumpar.

Da' Leo le mananca?

#6 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 05 November 2014 - 11:01 AM

Le-am facut aseara, poze n-am facut ca era noapte, dar sper sa mai am ce poza cand ajung acasa.
Multumesc, Ramy, sunt foarte, foarte bune, pufoase tare, fetele incantate...succes deplin!

#7 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 06 November 2014 - 05:14 PM

Vezi postareaEataly, la 01 November 2014 - 10:54 AM, a spus:

Atunci i le fac si eu lui Manu.Eu folosesc Nocciolata, ca Nutella nu mai cumpar.

Da' Leo le mananca?

A gustat si Leo,ca nu prea se da in vant dupa dulciuri.Am cam evitat,are el timp sa recupereze.

Vezi postarea2ut, la 05 November 2014 - 11:01 AM, a spus:

Le-am facut aseara, poze n-am facut ca era noapte, dar sper sa mai am ce poza cand ajung acasa.
Multumesc, Ramy, sunt foarte, foarte bune, pufoase tare, fetele incantate...succes deplin!


Ma bucur ca v-au placut,eu nu am reusit sa fac poze la sectiune,dar sant pufoase.

#8 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 02 December 2014 - 05:38 PM

Le-am facut si eu de doua ori. Cu unt de arahide. Prima data am respectat reteta, dar mi-a iesit un pic uscate, asa ca a doaua oara am pus jumatate unt de arahide, jumatate ulei si a iesit perfect.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#9 Useril este offline   cristina-simona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationMalta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 03 December 2014 - 12:11 PM

Vezi postarea9Ramy9, la 30 October 2014 - 04:31 PM, a spus:

Tortine cu nutella

Ingrediente:
-200 gr. faina,
-50 gr. amidon,
-1 lingura de cacao amara,
-1 plic praf de copt,
-100 gr.zahar,
-350 ml. lapte,
-200 gr nutella sau alta crema de alune.

Se cerne faina,amidonul ,praful de copt si lingura de cacao,si se adauga zaharul.
In alt vas se dizolva nutella in lapte.Dupa care se adauga fainile (faina+ amidon+cacao+praf de copt+ zahar)
Se pun in forme si se da la cuptorul incins la 180 grade,cam 20-25 minute.
Se poate face si in forma de tort de diametru 20,dar se lasa cam 50 minute.

De multa vreme tot dau tarcoale la briosele astea minunate. :wub: As dori sa incerc Tortine cu nutella,dar nu vreau sa folosesc faina alba,normala.Oare cu farina di farro,integrala ar merge?Sau amestecata cu faina de hrisca si alac?Arata fparte bine,si,e bine ca sunt fara ou.Multumesc anticipat. :hug:
Cristina

#10 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 06 December 2014 - 09:58 AM

Vezi postareacristina-simona, la 03 December 2014 - 12:11 PM, a spus:

Vezi postarea9Ramy9, la 30 October 2014 - 04:31 PM, a spus:

Tortine cu nutella



De multa vreme tot dau tarcoale la briosele astea minunate. :rolleyes: As dori sa incerc Tortine cu nutella,dar nu vreau sa folosesc faina alba,normala.Oare cu farina di farro,integrala ar merge?Sau amestecata cu faina de hrisca si alac?Arata fparte bine,si,e bine ca sunt fara ou.Multumesc anticipat. :happy2:

Nu stiu daca merg asa,nu ma pricep la inlocuit fainile,dar daca incerci spune-ne si noua.

#11 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 06 December 2014 - 10:04 AM

Vezi postareaaura, la 02 December 2014 - 05:38 PM, a spus:

Le-am facut si eu de doua ori. Cu unt de arahide. Prima data am respectat reteta, dar mi-a iesit un pic uscate, asa ca a doaua oara am pus jumatate unt de arahide, jumatate ulei si a iesit perfect.

Aura,in loc de nutella ai pus untul de arahide?Sa incerc si eu varianta ta.Mie nu mi s-au parut uscate.

#12 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 December 2014 - 04:45 PM

Vezi postareacristina-simona, la 03 December 2014 - 12:11 PM, a spus:

Vezi postarea9Ramy9, la 30 October 2014 - 04:31 PM, a spus:

Tortine cu nutella

Ingrediente:
-200 gr. faina,
-50 gr. amidon,
-1 lingura de cacao amara,
-1 plic praf de copt,
-100 gr.zahar,
-350 ml. lapte,
-200 gr nutella sau alta crema de alune.

Se cerne faina,amidonul ,praful de copt si lingura de cacao,si se adauga zaharul.
In alt vas se dizolva nutella in lapte.Dupa care se adauga fainile (faina+ amidon+cacao+praf de copt+ zahar)
Se pun in forme si se da la cuptorul incins la 180 grade,cam 20-25 minute.
Se poate face si in forma de tort de diametru 20,dar se lasa cam 50 minute.

De multa vreme tot dau tarcoale la briosele astea minunate. :floare: As dori sa incerc Tortine cu nutella,dar nu vreau sa folosesc faina alba,normala.Oare cu farina di farro,integrala ar merge?Sau amestecata cu faina de hrisca si alac?Arata fparte bine,si,e bine ca sunt fara ou.Multumesc anticipat. :pupic:



Cristina eu de 4 ani tot înlocuiesc în orice rețeta mă atrage făina albă cu făină integrală sau făină de migdale sau făină integrală în amestec cu tărâțe de ovăz.
Vreau să-ți spun ca nu am avut niciodată probleme.
Nu are de ce să nu-ți iasă. Curaj! Cu siguranță nu vei avea probleme.
Sorina

#13 Useril este offline   cristina-simona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationMalta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 09 December 2014 - 07:53 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 09 December 2014 - 04:45 PM, a spus:

Vezi postareacristina-simona, la 03 December 2014 - 12:11 PM, a spus:

Vezi postarea9Ramy9, la 30 October 2014 - 04:31 PM, a spus:

Tortine cu nutella

Ingrediente:
-200 gr. faina,
-50 gr. amidon,
-1 lingura de cacao amara,
-1 plic praf de copt,
-100 gr.zahar,
-350 ml. lapte,
-200 gr nutella sau alta crema de alune.

Se cerne faina,amidonul ,praful de copt si lingura de cacao,si se adauga zaharul.
In alt vas se dizolva nutella in lapte.Dupa care se adauga fainile (faina+ amidon+cacao+praf de copt+ zahar)
Se pun in forme si se da la cuptorul incins la 180 grade,cam 20-25 minute.
Se poate face si in forma de tort de diametru 20,dar se lasa cam 50 minute.

De multa vreme tot dau tarcoale la briosele astea minunate. :floare: As dori sa incerc Tortine cu nutella,dar nu vreau sa folosesc faina alba,normala.Oare cu farina di farro,integrala ar merge?Sau amestecata cu faina de hrisca si alac?Arata fparte bine,si,e bine ca sunt fara ou.Multumesc anticipat. :floare:



Cristina eu de 4 ani tot înlocuiesc în orice rețeta mă atrage făina albă cu făină integrală sau făină de migdale sau făină integrală în amestec cu tărâțe de ovăz.
Vreau să-ți spun ca nu am avut niciodată probleme.
Nu are de ce să nu-ți iasă. Curaj! Cu siguranță nu vei avea probleme.

Oh,multumesc mult :floare: Am renuntat ca mi-a fost frica ca nu vor iesi,desi tare mult am vrut.Daca e ok cu faina de migdale,la fac maine.Daca ies,voi avea curaj si voi experimenta si alte feluri de faina.Mii de multumiri :floare: si o seara minunata
Cristina

#14 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 10 December 2014 - 05:33 AM

Vezi postarea9Ramy9, la 06 December 2014 - 10:04 AM, a spus:

Vezi postareaaura, la 02 December 2014 - 05:38 PM, a spus:

Le-am facut si eu de doua ori. Cu unt de arahide. Prima data am respectat reteta, dar mi-a iesit un pic uscate, asa ca a doaua oara am pus jumatate unt de arahide, jumatate ulei si a iesit perfect.

Aura,in loc de nutella ai pus untul de arahide?Sa incerc si eu varianta ta.Mie nu mi s-au parut uscate.

La cantitatea data, mi s-a parut prea intens gustul de arahide. Poate din cauza asta am azut senzatia de uscat. Cu nutella sunt sigura ca e altceva...
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#15 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 11 December 2014 - 11:34 PM

Cristina ai grijă că o să intre un pic mai multă făină de migdale decât făina albă. Vei vedea că îți va cere aluatul, stai liniștită.
Nu te preocupa!
Sorina

#16 Useril este offline   cristina-simona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationMalta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 12 December 2014 - 08:53 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 11 December 2014 - 11:34 PM, a spus:

Cristina ai grijă că o să intre un pic mai multă făină de migdale decât făina albă. Vei vedea că îți va cere aluatul, stai liniștită.
Nu te preocupa!

Sar'mana :) Le-am facut :) dintr-un amestec de faina de migdale si faina de cocos,coconut palm sugar,si lapte de cocos organic.Au iesit extraordinar de bune,si pufoase.Nu am mai apucat sa fac poze,ca aveam ceva musafiri,si s-au mancat rapid :-* .In weekend le refac,dar portie dubla.
Cristina

#17 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 December 2014 - 11:18 PM

Mă bucur! Brava!
Sorina

#18 Useril este offline   cristina-simona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationMalta(inainte Cluj-Napoca)

Postat 16 December 2014 - 10:02 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 15 December 2014 - 11:18 PM, a spus:

Mă bucur! Brava!

Cu poze de data asta :thumleft: incredibil de pufoase..

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2014/post-212-14187168674744.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2014/post-212-14187169056125.jpg

Cristina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi