Tortine cu nutella fara oua,fara unt,fara ulei
#1
Postat 30 October 2014 - 04:31 PM
Ingrediente:
-200 gr. faina,
-50 gr. amidon,
-1 lingura de cacao amara,
-1 plic praf de copt,
-100 gr.zahar,
-350 ml. lapte,
-200 gr nutella sau alta crema de alune.
Se cerne faina,amidonul ,praful de copt si lingura de cacao,si se adauga zaharul.
In alt vas se dizolva nutella in lapte.Dupa care se adauga fainile (faina+ amidon+cacao+praf de copt+ zahar)
Se pun in forme si se da la cuptorul incins la 180 grade,cam 20-25 minute.
Se poate face si in forma de tort de diametru 20,dar se lasa cam 50 minute.
#5
Postat 01 November 2014 - 10:54 AM
Da' Leo le mananca?
#6
Postat 05 November 2014 - 11:01 AM
Multumesc, Ramy, sunt foarte, foarte bune, pufoase tare, fetele incantate...succes deplin!
#7
Postat 06 November 2014 - 05:14 PM
Eataly, la 01 November 2014 - 10:54 AM, a spus:
Da' Leo le mananca?
A gustat si Leo,ca nu prea se da in vant dupa dulciuri.Am cam evitat,are el timp sa recupereze.
2ut, la 05 November 2014 - 11:01 AM, a spus:
Multumesc, Ramy, sunt foarte, foarte bune, pufoase tare, fetele incantate...succes deplin!
Ma bucur ca v-au placut,eu nu am reusit sa fac poze la sectiune,dar sant pufoase.
#8
Postat 02 December 2014 - 05:38 PM
#9
Postat 03 December 2014 - 12:11 PM
9Ramy9, la 30 October 2014 - 04:31 PM, a spus:
Ingrediente:
-200 gr. faina,
-50 gr. amidon,
-1 lingura de cacao amara,
-1 plic praf de copt,
-100 gr.zahar,
-350 ml. lapte,
-200 gr nutella sau alta crema de alune.
Se cerne faina,amidonul ,praful de copt si lingura de cacao,si se adauga zaharul.
In alt vas se dizolva nutella in lapte.Dupa care se adauga fainile (faina+ amidon+cacao+praf de copt+ zahar)
Se pun in forme si se da la cuptorul incins la 180 grade,cam 20-25 minute.
Se poate face si in forma de tort de diametru 20,dar se lasa cam 50 minute.
De multa vreme tot dau tarcoale la briosele astea minunate. As dori sa incerc Tortine cu nutella,dar nu vreau sa folosesc faina alba,normala.Oare cu farina di farro,integrala ar merge?Sau amestecata cu faina de hrisca si alac?Arata fparte bine,si,e bine ca sunt fara ou.Multumesc anticipat.
#10
Postat 06 December 2014 - 09:58 AM
cristina-simona, la 03 December 2014 - 12:11 PM, a spus:
9Ramy9, la 30 October 2014 - 04:31 PM, a spus:
De multa vreme tot dau tarcoale la briosele astea minunate. As dori sa incerc Tortine cu nutella,dar nu vreau sa folosesc faina alba,normala.Oare cu farina di farro,integrala ar merge?Sau amestecata cu faina de hrisca si alac?Arata fparte bine,si,e bine ca sunt fara ou.Multumesc anticipat.
Nu stiu daca merg asa,nu ma pricep la inlocuit fainile,dar daca incerci spune-ne si noua.
#11
Postat 06 December 2014 - 10:04 AM
aura, la 02 December 2014 - 05:38 PM, a spus:
Aura,in loc de nutella ai pus untul de arahide?Sa incerc si eu varianta ta.Mie nu mi s-au parut uscate.
#12
Postat 09 December 2014 - 04:45 PM
cristina-simona, la 03 December 2014 - 12:11 PM, a spus:
9Ramy9, la 30 October 2014 - 04:31 PM, a spus:
Ingrediente:
-200 gr. faina,
-50 gr. amidon,
-1 lingura de cacao amara,
-1 plic praf de copt,
-100 gr.zahar,
-350 ml. lapte,
-200 gr nutella sau alta crema de alune.
Se cerne faina,amidonul ,praful de copt si lingura de cacao,si se adauga zaharul.
In alt vas se dizolva nutella in lapte.Dupa care se adauga fainile (faina+ amidon+cacao+praf de copt+ zahar)
Se pun in forme si se da la cuptorul incins la 180 grade,cam 20-25 minute.
Se poate face si in forma de tort de diametru 20,dar se lasa cam 50 minute.
De multa vreme tot dau tarcoale la briosele astea minunate. As dori sa incerc Tortine cu nutella,dar nu vreau sa folosesc faina alba,normala.Oare cu farina di farro,integrala ar merge?Sau amestecata cu faina de hrisca si alac?Arata fparte bine,si,e bine ca sunt fara ou.Multumesc anticipat.
Cristina eu de 4 ani tot înlocuiesc în orice rețeta mă atrage făina albă cu făină integrală sau făină de migdale sau făină integrală în amestec cu tărâțe de ovăz.
Vreau să-ți spun ca nu am avut niciodată probleme.
Nu are de ce să nu-ți iasă. Curaj! Cu siguranță nu vei avea probleme.
#13
Postat 09 December 2014 - 07:53 PM
sorinadaniela, la 09 December 2014 - 04:45 PM, a spus:
cristina-simona, la 03 December 2014 - 12:11 PM, a spus:
9Ramy9, la 30 October 2014 - 04:31 PM, a spus:
Ingrediente:
-200 gr. faina,
-50 gr. amidon,
-1 lingura de cacao amara,
-1 plic praf de copt,
-100 gr.zahar,
-350 ml. lapte,
-200 gr nutella sau alta crema de alune.
Se cerne faina,amidonul ,praful de copt si lingura de cacao,si se adauga zaharul.
In alt vas se dizolva nutella in lapte.Dupa care se adauga fainile (faina+ amidon+cacao+praf de copt+ zahar)
Se pun in forme si se da la cuptorul incins la 180 grade,cam 20-25 minute.
Se poate face si in forma de tort de diametru 20,dar se lasa cam 50 minute.
De multa vreme tot dau tarcoale la briosele astea minunate. As dori sa incerc Tortine cu nutella,dar nu vreau sa folosesc faina alba,normala.Oare cu farina di farro,integrala ar merge?Sau amestecata cu faina de hrisca si alac?Arata fparte bine,si,e bine ca sunt fara ou.Multumesc anticipat.
Cristina eu de 4 ani tot înlocuiesc în orice rețeta mă atrage făina albă cu făină integrală sau făină de migdale sau făină integrală în amestec cu tărâțe de ovăz.
Vreau să-ți spun ca nu am avut niciodată probleme.
Nu are de ce să nu-ți iasă. Curaj! Cu siguranță nu vei avea probleme.
Oh,multumesc mult Am renuntat ca mi-a fost frica ca nu vor iesi,desi tare mult am vrut.Daca e ok cu faina de migdale,la fac maine.Daca ies,voi avea curaj si voi experimenta si alte feluri de faina.Mii de multumiri si o seara minunata
#14
Postat 10 December 2014 - 05:33 AM
9Ramy9, la 06 December 2014 - 10:04 AM, a spus:
aura, la 02 December 2014 - 05:38 PM, a spus:
Aura,in loc de nutella ai pus untul de arahide?Sa incerc si eu varianta ta.Mie nu mi s-au parut uscate.
La cantitatea data, mi s-a parut prea intens gustul de arahide. Poate din cauza asta am azut senzatia de uscat. Cu nutella sunt sigura ca e altceva...
#15
Postat 11 December 2014 - 11:34 PM
Nu te preocupa!
#16
Postat 12 December 2014 - 08:53 AM
sorinadaniela, la 11 December 2014 - 11:34 PM, a spus:
Nu te preocupa!
Sar'mana Le-am facut dintr-un amestec de faina de migdale si faina de cocos,coconut palm sugar,si lapte de cocos organic.Au iesit extraordinar de bune,si pufoase.Nu am mai apucat sa fac poze,ca aveam ceva musafiri,si s-au mancat rapid .In weekend le refac,dar portie dubla.
#18
Postat 16 December 2014 - 10:02 AM
sorinadaniela, la 15 December 2014 - 11:18 PM, a spus:
Cu poze de data asta incredibil de pufoase..