Forum Culinar: Concurs de iarna pe Arta Culinara - Forum Culinar

Salt la continut

  • 12 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Concurs de iarna pe Arta Culinara regulament, discutii, intrebari...

#21 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 December 2014 - 05:12 PM

Dar nu mai poti participa cu ea la concurs. Fiecare user participa cu o reteta.
Eu sunt curioasa de reteta mai ales facuta de cineva cunoscut, asta inseamna ca e realizabila :)

#22 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 24 December 2014 - 05:34 PM

O pun la..... unde s-o pun!!?? Ca n-am poze pas cu pas avand in vedere ca nu stiam ce iese pana ieri! :)

Oricum nu e complicata reteta e mai mult de rabdare si de ingrijit de ea! Cand m-am apucat de ea, nici concurs nu era....

Cat despre concurs, ma stiti voi pe mine ca vreau sa iau premiile altora :)
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#23 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 24 December 2014 - 05:50 PM

Bune lămâioasele tale, Zerda! Numai bune după toată cărnăria care se mănâncă zilele astea.

Și eu aș fi vrut să particip cu o rețetă de dulce doar că știu-eu-cine m-a deturnat de la planul meu inițial, așa că voi participa cu papa cărnoasă.
Am muncit toată săptămâna de dimineața până seara târziu. Sunt de o jumătate de oră acasă și încerc să-mi adun ideile și forțele.
Mâine suntem în deplasare așa că doar vineri voi trece la atac.
Nu vă las eu singurele... în câteva zile voi veni și eu.
Sorina

#24 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 December 2014 - 05:50 PM

La Dulciuri simple, cele fara Imagini :)

#25 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 24 December 2014 - 07:21 PM

Iaca si eu cu reteta mea de Tort cu mere si condimente de turta dulce

Imagine atasata: monthly_12_2014/post-90-14194415571279.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2014/post-90-14194415680872.jpg

Blat:
280g faina alba
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita ghimbir macinat
1/2 lingurita scortisoara macinata
1/4 lingurita cuisoare macinate
1/4 lingurita sare
250g piure de mere*
1 lingurita praf de copt
3 oua
30g melasa
50g sirop auriu**
150g zahar
150ml ulei vegetal neutru

Crema de unt cu branza pe baza de bezea:
3 albusuri
130g zahar
1 praf de sare
2 lingurite extract de vanilie
145g unt, temperatura camerei
300g branza de vaci cremoasa
*piure proaspat de mere obtinut din 3-4 mere curatate si date la blender
**siropul auriu poate fi inlocuit cu un sirop clar de caramel obtinut din zahar caramelizat si apa in proportie de 2 la 1. Siropul obtinut se lasa la racit si trebuie sa fie gros. Poate fi inlocuit si cu miere. Si melasa poate fi inlocuita cu miere, insa veti obtine un blat mai putin colorat.

Mod de preparare:
Blat:
Preincalziti cuptorul la 175C si tapetati doua tavi rotunde de 18cm diametru cu hartie de copt. Puteti folosi si tavi mai mari, dar nu veti obtine 4 straturi de blat, ci cel mai probabil 2 ori 3 daca impartiti aluatul in trei parti egale si coaceti in trei tavi diferite.
Cerneti faina cu praful de copt, ghimbirul macinat, scortisoara, cuisoarele si sarea intr-un bol.
In alt bol, combinati ouale cu melasa, siropul auriu, zaharul si uleiul si mixati cu un mixer electric 8-10 minute.
Adaugati faina si mixati la viteza mica pana la omogenizare.
Amestecati piureul de mere cu bicarbonatul apoi incorporati-l in aluat.
Impartiti aluatul in mod egal intre cele doua tavi si coaceti la 175C pentru 30-40 minute, in functie de cuptor si marimea tavii. Recomand incercarea aluatului cu o scobitoare – cand scobitoarea iese curata din blat, acesta este gata, dar daca inca mai sunt urme de aluat pe scobitoare blatul mai necesita cateva minute in cuptor.
Cand blaturile sunt gata, se scot din cuptor si se lasa la racit.
Taiati cele doua blaturi reci in jumatate, obtinand astfel 4 straturi de blat si dati deoparte.

Crema de unt cu branza pe baza de bezea:
Combinati albusurile cu zaharul si sarea intr-un bol rezistent la caldura.
Asezati bolul peste un vas cu apa care fierbe, avand grija ca bolul sa nu atinga apa clocotita. Incalziti compozitia, amestecand continuu, pana zaharul se topeste complet si albusurile debin usor spumoase si fierbinti.
Luati bolul de pe baia de aburi si mixati albusurile cu un mixer timp de 10 minute pana atat albusurile cat si bolul se racesc complet si obtineti o bezea ferma si lucioasa.
Adaugati untul, tot o data, si continuati sa mixati 5-7 minute. Imediat dupa ce adaugati untul compozitia va deveni destul de apoasa, dar nu va ingrijorati. Continuati sa mixati, cateva minute mai tarziu va deveni o crema fina.
Intr-un alt bol, mixati branza (crema de branza) cu vanilia.
Adaugati crema de unt facuta mai devreme, lingura dupa lingura si mixati la viteza mica doar pana la incorporarea completa.
Pentru a finisa tortul, stratificati blaturile si crema de unt cu branza pe un platou. Crema de unt ajunge la fix pentru 4 straturi, asa ca daca doriti sa si imbracati tortul in crema, va recomand sa faceti cantitate dubla.
Decorati tortul dupa preferinta – eu am optat pentru cateva fructe de padure congelate.

Imagine atasata: monthly_12_2014/post-90-1419441578977.jpg
Imagine postata

#26 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 24 December 2014 - 08:49 PM

Olguța... Tortul tău îmi zice că a venit Crăciunul. :)
Sorina

#27 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 24 December 2014 - 09:12 PM

Maaaama ce tort!! Felicitari Olguta!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#28 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 24 December 2014 - 09:20 PM

Ma pregatisem si eu cu ceva , dar nu cred ca mai am tupeu.
Olguta :)

#29 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 24 December 2014 - 09:27 PM

Vezi postareaPhoenix, la 24 December 2014 - 09:20 PM, a spus:

Ma pregatisem si eu cu ceva , dar nu cred ca mai am tupeu.
Olguta :)


Eu sunt curioasă să văd ce ai pregătit. Aștept!
Sorina

#30 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 December 2014 - 12:57 AM

Vezi postareaPhoenix, la 24 December 2014 - 09:20 PM, a spus:

dar nu cred ca mai am tupeu.

nici sa nu te gindesti

#31 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 December 2014 - 01:01 AM

Vezi postareaOlguta, la 24 December 2014 - 07:21 PM, a spus:

Iaca si eu cu reteta mea de Tort cu mere si condimente de turta dulce
Imagine postata

Din pacate poza cu biletelul nu e conforma regulamentului asa ca nu o putem inscrie la concurs.

#32 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 December 2014 - 01:18 AM

Nu-i bai, am uitat sa pun si data. Asta e, o sa vin cu alta reteta cat de curand :)
Imagine postata

#33 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 25 December 2014 - 11:15 AM

Hai Olguta , stiu ca vei veni cu ceva si mai si...

#34 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,408
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 25 December 2014 - 01:55 PM

Eu inca mai speram la ceva premiu, dar acum ati enervat-o pe Olguta, adio =)) ! Precis revine cu o reteta de "matura" toate premiile =)) ! Banuiam ca o sa apara Olguta, dar nu stiu de ce parca asteptam o creatie ciocolatoasa :) ...
Zerda, prajituricile tale sunt pe lista mea de facut de Anul nou! Mai am pe lista un tort de-al Aurei cu nuca si frisca, de mult imi propun sa-l fac.

#35 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 December 2014 - 03:37 PM

Numai sa nu uit sa scriu iar biletelul. De asta n-am mai scris data, am facut poze, dar am uitat de biletel, am strans toata recuzita foto, am mancat prima felie de tort si mi-am amintit.. stai asa ca mai am ceva.. scoate iar recuzita, intinde tot, scrie repede un biletel si fa poze.. Asta e, data viitoare sunt mai atenta la detalii =))
Imagine postata

#36 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 December 2014 - 08:13 PM

Imi plac fursecurile cu lamaie, in general toate dulciurile lamaioase.
Ioana, reteta e binevenita si musai trebuie incercata. =))

Olguta, ce pacat. :D
Dar tot raul spre bine: daca te inscrii cu o alta reteta, ne raman doua retete la "catastif" din partea ta.
:)

Tortul pare aromat, parfumat, festiv! =))

#37 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 December 2014 - 10:10 PM

Vezi postareaadi_edi, la 25 December 2014 - 01:55 PM, a spus:

Eu inca mai speram la ceva premiu, dar acum ati enervat-o pe Olguta, adio =)) ! Precis revine cu o reteta de "matura" toate premiile =)) ! Banuiam ca o sa apara Olguta, dar nu stiu de ce parca asteptam o creatie ciocolatoasa :) ...
Zerda, prajituricile tale sunt pe lista mea de facut de Anul nou! Mai am pe lista un tort de-al Aurei cu nuca si frisca, de mult imi propun sa-l fac.


Daca mi se arunca mingea la fileu nu pot sa nu raspund :P
No bun atunci, lasa ca vin cu ceva ciocolatos, am ceva idei pentru desertul de anul nou :P Numai sa nu uit de biletel :D
Imagine postata

#38 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 December 2014 - 09:39 AM

Olguta daca nu te inteleg eu, n-are cine!
Dupa ce ca mi-am luat inima in dinti sa fac eu |dulciuri" evident ca am uitat de bilet complet!! De aia are poza aia urata ca trecuse jumate de ora si se dusese soarele!

Lili, adi puteti sa le faceti cu incredere pe fursecurile lamaioase sunt usoare si rontzaibile, imi mentin opinia, ca la cat zahar este in ele si pe ele, puteti pune mai multa zeama de lamaie, dar fiecare cu gustul lui!
Eu le-am facut cadou si au fost apreciate!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#39 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 December 2014 - 12:03 PM

Ioana, nu-i nimic ca mai reduc din zahar daca-i asa. =))

#40 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 December 2014 - 01:21 PM

Vezi postareaadi_edi, la 23 December 2014 - 04:36 AM, a spus:

3. "Merisoare - o cana". Masor cat zice reteta, dar pun la fiert restul de merisoare care ramasesera in castron (cantitate dubla, dupa aprecierea mea ulterioara). Nu m-am mai obosit sa refac nimic :P .

ha, ha, ce -am ras!
eu am facut doua torturi acuma, de Craciun, unu' ptr nasu', ca era ziua lui de nastere si unu' ptr noi, ca nu puteam sa le iau sunca din fasole alor mei, inainte de-a o gusta si ei.
numa' ca pe-al nostru l-am facut mai mic, c-am facut si trei randuri de fursecuri+cornulete. pe-al nostru mi-am propus sa scriu Craciun fericit si pe-ala de dus La multi ani, Danut (nasu')!, ca asa mi s-a parut potrivit.
Bineinteles ca am incurcat scrierile si marimea torturilor, chiar si cantitatea de aschii de migdale prajite cu care le-am ornat...aveam niste nervi!!! =))
Dar m-am tinut batzoasa si l-am dus pe ala mai mare, indiferent ce scria pe el, iar noi l-am mancat pe-ala cu Danut de-a trebuit sa explic tuturor ce-i cu urarea de pe tort =))


Vezi postareaAdriana, la 23 December 2014 - 11:26 AM, a spus:

Vezi postareaadi_edi, la 23 December 2014 - 04:36 AM, a spus:

Zau ca merit macar o mentiune, nu neaparat pentru cat de buna sau frumoasa e reteta, cat pentru complexitatea neprevazuta a executiei :) !

Juriul va tine seama de dorinta ta :D


+1, io sunt ptr incurajarea relax&fun!

Arata acest topic


  • 12 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi