Pagina 1 din 1
Flan de iaurt si portocale
#1
Postat 11 December 2014 - 12:43 PM
Stiti ca ador flanurile, dulciurile cremose "de mancat cu lingurita".
Am facut flan de mere, am facut flan de caramel.
Azi va propun flan de iaurt cu portocale.
4 borcanase de iaurt natural(125 gr unul)
4 oua
5-6 linguri de zahar brun
250 ml frisca lichida
30 gr amidon
30 gr faina
Daca portocala e bio si netratata razuiti coaja in compozitie.
Pentru caramelizare:
O portocala feliata si 200 gr zahar brun.
Caramelizam feliile de portocala in 2-3 linguri de zahar, le asezam in forma dorita(eu o cratita de 24 cm).
Caramelizam si restul zaharului si turnam peste feliile de portocala.
Lasam la racit.
Amestecam ouale cu iaurtul si zaharul.Adaugam frisca, amidonul si faina.Turnam peste caramelul din forma si coacem la 160-170 grade, pe baie de aburi la cuptor.La mine a durat cam 50 de minute.
Chiar daca compozitia "tremura", daca s-a rumenit usor la suprafata e gata.
Dupa racire, rezulta cremos dar usor de feliat.Ca crem caramel-ul.
Ps:
Ati vazut ca avem Concurs?
Arata acest topic
Pagina 1 din 1