Semifreddo al zabaione
Am facut pentru seara de revelion.
-4 galbenusuri,
-120 grame zahar,
-2 paharele de Marsala(vin dulce)dar se poate face si cu vin alb sec,
-4 dl.frisca lichida pentru batut.
Se amesteca galbenusurile cu zahar pana devin spumoase de culoare deschisa.Tot amestecand se toarna putin cate putin Marsala(vinul dulce).
Cand s-a incorporat tot vinul se pune compozitia pe bain-marie pana cand se ingroasa .Dupa aceea luati de pe foc si lasati compozitia la racit.
Intre timp bateti frisca lichida(a mea era deja dulce,voi daca doriti mai puneti zahar).
Cand s-a racit compozitia de ou se amesteca cu frisca batuta usor de jos in sus.
Am pus intr-o forma de cozonac sau chec foderata cu folie trasparenta alimentara.
Am dat la congelator minim 6 ore.
Am scos-o cam 10 minute inainte de a o consuma.
Ajutor!Hotul!
Pagina 1 din 1
Semifreddo al zabaione inghetata zabaione
#2
Postat 01 January 2015 - 06:36 PM
Hot si indraznet, nu l-a speriat inaltimea
Il fac si eu cit de curind pentru ca zabaione-le mi-l face Thermomixul foarte bine, mai am de adaugat doar frisca Apoi astea sunt foarte comode pentru ca se pastreaza bine la congelator si cind ai nevoie sau pofta n-ai decit sa le scoti afara
Il fac si eu cit de curind pentru ca zabaione-le mi-l face Thermomixul foarte bine, mai am de adaugat doar frisca Apoi astea sunt foarte comode pentru ca se pastreaza bine la congelator si cind ai nevoie sau pofta n-ai decit sa le scoti afara
#3
Postat 01 January 2015 - 08:59 PM
Ramy, hotul e un scump si jumatate ! Sa va traisca !
In alta ordine de idei, credeam ca numai eu am capait si fac un soi de inghetata de rev. Cel putin la noi asta-noapte au fost -20 gr C. Dar dupa atatea carnoase simteam nevoia de ceva racoros.
Reteta se retine !
In alta ordine de idei, credeam ca numai eu am capait si fac un soi de inghetata de rev. Cel putin la noi asta-noapte au fost -20 gr C. Dar dupa atatea carnoase simteam nevoia de ceva racoros.
Reteta se retine !
#4
Postat 02 January 2015 - 01:33 PM
hotzomanul blond e-un ingeras, sa va traiasca!
iar reteta e binevenita, poate mai schimb si eu clasica mea inghetata de ciocolata pe care am facut-o de Revelion si inca mai zace in congelator.
Ramy, Iulia
iar reteta e binevenita, poate mai schimb si eu clasica mea inghetata de ciocolata pe care am facut-o de Revelion si inca mai zace in congelator.
Ramy, Iulia
#5
Postat 04 January 2015 - 09:33 AM
[quote name='Adriana' date='01 January 2015 - 06:36 PM' timestamp='1420130197' post='224242']
Hot si indraznet, nu l-a speriat inaltimea
Il fac si eu cit de curind pentru ca zabaione-le mi-l face Thermomixul foarte bine, mai am de adaugat doar frisca Apoi astea sunt foarte comode pentru ca se pastreaza bine la congelator si cind ai nevoie sau pofta n-ai decit sa le scoti afara
[/quote]
Noua ne place,si intradevar e comod.
[quote name='iulia nicoleta' date='01 January 2015 - 08:59 PM' timestamp='1420138797' post='224249']
Ramy, hotul e un scump si jumatate ! Sa va traisca !
In alta ordine de idei, credeam ca numai eu am capait si fac un soi de inghetata de rev. Cel putin la noi asta-noapte au fost -20 gr C. Dar dupa atatea carnoase simteam nevoia de ceva racoros.
Reteta se retine !
[/quote
Noi mancam si iarna inghetata,un desert racoros dupa o masa copioasa eu zic ca sta foarte bine.Sa-ti traiasca si tie fetita!
[quote name='moatza' date='02 January 2015 - 01:33 PM' timestamp='1420198433' post='224256']
hotzomanul blond e-un ingeras, sa va traiasca!
iar reteta e binevenita, poate mai schimb si eu clasica mea inghetata de ciocolata pe care am facut-o de Revelion si inca mai zace in congelator.
Ramy, Iulia
[/quote]
Poate o sa va placa si altfel de gusturi.Mie i-mi place sa tot schimb gusturile,si important e ca cei din familie i-mi tin isonul.
Multumim pentru urari.Sa traiasca copii la toata lumea.
Hot si indraznet, nu l-a speriat inaltimea
Il fac si eu cit de curind pentru ca zabaione-le mi-l face Thermomixul foarte bine, mai am de adaugat doar frisca Apoi astea sunt foarte comode pentru ca se pastreaza bine la congelator si cind ai nevoie sau pofta n-ai decit sa le scoti afara
[/quote]
Noua ne place,si intradevar e comod.
[quote name='iulia nicoleta' date='01 January 2015 - 08:59 PM' timestamp='1420138797' post='224249']
Ramy, hotul e un scump si jumatate ! Sa va traisca !
In alta ordine de idei, credeam ca numai eu am capait si fac un soi de inghetata de rev. Cel putin la noi asta-noapte au fost -20 gr C. Dar dupa atatea carnoase simteam nevoia de ceva racoros.
Reteta se retine !
[/quote
Noi mancam si iarna inghetata,un desert racoros dupa o masa copioasa eu zic ca sta foarte bine.Sa-ti traiasca si tie fetita!
[quote name='moatza' date='02 January 2015 - 01:33 PM' timestamp='1420198433' post='224256']
hotzomanul blond e-un ingeras, sa va traiasca!
iar reteta e binevenita, poate mai schimb si eu clasica mea inghetata de ciocolata pe care am facut-o de Revelion si inca mai zace in congelator.
Ramy, Iulia
[/quote]
Poate o sa va placa si altfel de gusturi.Mie i-mi place sa tot schimb gusturile,si important e ca cei din familie i-mi tin isonul.
Multumim pentru urari.Sa traiasca copii la toata lumea.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1