Forum Culinar: Semifreddo al zabaione - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Semifreddo al zabaione inghetata zabaione

#1 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 01 January 2015 - 04:30 PM

Semifreddo al zabaione

Am facut pentru seara de revelion.

-4 galbenusuri,
-120 grame zahar,
-2 paharele de Marsala(vin dulce)dar se poate face si cu vin alb sec,
-4 dl.frisca lichida pentru batut.
Se amesteca galbenusurile cu zahar pana devin spumoase de culoare deschisa.Tot amestecand se toarna putin cate putin Marsala(vinul dulce).
Cand s-a incorporat tot vinul se pune compozitia pe bain-marie pana cand se ingroasa .Dupa aceea luati de pe foc si lasati compozitia la racit.
Intre timp bateti frisca lichida(a mea era deja dulce,voi daca doriti mai puneti zahar).
Cand s-a racit compozitia de ou se amesteca cu frisca batuta usor de jos in sus.
Am pus intr-o forma de cozonac sau chec foderata cu folie trasparenta alimentara.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-162-14201224033867.jpg

Am dat la congelator minim 6 ore.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-162-14201224164121.jpg

Am scos-o cam 10 minute inainte de a o consuma.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-162-1420122438397.jpg

Ajutor!Hotul!

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-162-14201224542138.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-162-14201224673903.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 January 2015 - 06:36 PM

Hot si indraznet, nu l-a speriat inaltimea :)
Il fac si eu cit de curind pentru ca zabaione-le mi-l face Thermomixul foarte bine, mai am de adaugat doar frisca :) Apoi astea sunt foarte comode pentru ca se pastreaza bine la congelator si cind ai nevoie sau pofta n-ai decit sa le scoti afara

#3 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 January 2015 - 08:59 PM

Ramy, hotul e un scump si jumatate ! Sa va traisca !


In alta ordine de idei, credeam ca numai eu am capait si fac un soi de inghetata de rev. Cel putin la noi asta-noapte au fost -20 gr C. Dar dupa atatea carnoase simteam nevoia de ceva racoros.
Reteta se retine !

#4 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 January 2015 - 01:33 PM

hotzomanul blond e-un ingeras, sa va traiasca!

iar reteta e binevenita, poate mai schimb si eu clasica mea inghetata de ciocolata pe care am facut-o de Revelion si inca mai zace in congelator.
Ramy, Iulia :occasion14:

#5 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 04 January 2015 - 09:33 AM

[quote name='Adriana' date='01 January 2015 - 06:36 PM' timestamp='1420130197' post='224242']
Hot si indraznet, nu l-a speriat inaltimea :)
Il fac si eu cit de curind pentru ca zabaione-le mi-l face Thermomixul foarte bine, mai am de adaugat doar frisca :D Apoi astea sunt foarte comode pentru ca se pastreaza bine la congelator si cind ai nevoie sau pofta n-ai decit sa le scoti afara
[/quote]
Noua ne place,si intradevar e comod.


[quote name='iulia nicoleta' date='01 January 2015 - 08:59 PM' timestamp='1420138797' post='224249']
Ramy, hotul e un scump si jumatate ! Sa va traisca !


In alta ordine de idei, credeam ca numai eu am capait si fac un soi de inghetata de rev. Cel putin la noi asta-noapte au fost -20 gr C. Dar dupa atatea carnoase simteam nevoia de ceva racoros.
Reteta se retine !
[/quote
Noi mancam si iarna inghetata,un desert racoros dupa o masa copioasa eu zic ca sta foarte bine.Sa-ti traiasca si tie fetita!


[quote name='moatza' date='02 January 2015 - 01:33 PM' timestamp='1420198433' post='224256']
hotzomanul blond e-un ingeras, sa va traiasca!

iar reteta e binevenita, poate mai schimb si eu clasica mea inghetata de ciocolata pe care am facut-o de Revelion si inca mai zace in congelator.
Ramy, Iulia :)
[/quote]
Poate o sa va placa si altfel de gusturi.Mie i-mi place sa tot schimb gusturile,si important e ca cei din familie i-mi tin isonul.

Multumim pentru urari.Sa traiasca copii la toata lumea.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi