Forum Culinar: Tort de mere - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tort de mere sau cum am reciclat niste cozonac ramas de la Craciun

#1 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 05 January 2015 - 02:30 AM

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-257-14204171549878.jpg

Vreau sa precizez ca era un cozonac simplu, fara umplutura.

Mi-a ramas de la Craciun o bucata si azi dimineata m-am hotarat sa-l reciclez. Ideea mi-a venit de la o reteta de budinca de paine notata mai demult dar neincercata.

Am batut 3 oua cu aproximativ o cana de lapte, o lingura de zahar brun si o priza de sare. Cozonacul taiat cuburi l-am lasat la inmuiat in lichid avand grija sa amestec din cand in cand.
Am curatat patru mere, le-am taiat felii mai mari si le-am stropit cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze pana cand am preparat un caramel.
Pentru caramel am folosit 6-7 linguri de zahar, o lingura de unt si 2 – 3 linguri de frisca lichida. Intr-o oala care merge in cuptor am ars zaharul, apoi am adaugat untul si frisca lichida.
Cand s-a racit un pic am aranjat peste caramel merele, am presarat niste nuci tocate si am pus cozonacul “fleashca”. Deasupra am pus cateva felii subtiri de unt si niste zahar brun.

Am copt la 190 C vreo 35 de minute. Fierbinte, l-am rasturnat pe o farfurie apoi am asteptat sa se raceasca un pic ca sa-l gustam.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-257-14204174848825.jpg
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#2 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 05 January 2015 - 11:03 AM

Buna ideea cu cozonacul ramas de la Craciun!
Eu am facut insa tort de mere asa cum este reteta cu zahar caramelizat, merele intregi si blat pandispan.
GEORGIA

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 January 2015 - 10:16 PM

Eu am avut un panettone cu caise uscate inceput si neterminat.Ar fi mers bine cu merele tale. :notworthy:
Retin ideea si cred ca ar merge si cu cornuri sau paine, jongland cu zaharul.

#4 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 06 January 2015 - 02:48 AM

Vezi postareaEataly, la 05 January 2015 - 10:16 PM, a spus:

Eu am avut un panettone cu caise uscate inceput si neterminat.Ar fi mers bine cu merele tale. :notworthy:
Retin ideea si cred ca ar merge si cu cornuri sau paine, jongland cu zaharul.


Oh da! Buuuna idee cu panettone!

La varianta cu cornuri sau paine poate ar mai trebui si ceva arome (coaja de citrice, vanilie, rom) si eventual niste fructe uscate si nuci.
Lili, daca faci vreo experienta cu reteta asta sa vii sa ne spui cum a iesit :tongue3:
Minds are like parachutes ... They only function when open!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi