Forum Culinar: Saratelele Ioanei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Saratelele Ioanei cu telemea

#21 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 January 2015 - 10:38 PM

Semintele de in nu explodeaza in cuptor? Iarta-mi intrebare care poate pare prosteasca dar am un amestec de seminte si cind le prajesc in tigaie unele sar si credeam ca sunt cele de in. Vroiam sa le pun si pe saratelele astea dar mi-a fost teama.

#22 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 11 January 2015 - 11:33 PM

Semințele de in nu sar în cuptor.
Singura chestie e că nu sunt digerate întregi. Ori le faceți făină și o puneți în aluat (înlocuind o parte din făină) ori se pun la înmuiat în apă.
De frumusețe pot fi puse pe săratele cu încredere.
Sorina

#23 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 12 January 2015 - 10:14 AM

Vezi postareaAdriana, la 09 January 2015 - 11:46 PM, a spus:



Ioana sa stii ca lui Puffy ii plac saratelele astea tare de tot, a reusit sa le fure si azi si ieri in cele citeva secunde cit a ramas nesupravegheata in bucatarie.



si noua (blanoase) ne plac :thumleft:

Vezi postareaPhoenix, la 11 January 2015 - 12:44 PM, a spus:

Iaca si dovada

Atasament saratele Ioana.jpg

Am inlocuit laptele cu lapte batut si mi-a intrat ceva mai multa faina , cred ca vreo 50 g , in rest reteta intocmai. Unse cu galbenus de ou amestecat cu lapte, presarate cu seminte de in , chimen , cascaval ras si cateva gol-golute.
Usor rumenite la talpa , ca asa e cuptorul meu :D


Ma bucur ca le-ai facut Dorina.Asa e in functie si de faina poate intra mai mult.Eu doar ingredientele solinde(uneori nici branza) le cantaresc, dar altfel fac la ochi.

Le-am refacut si eu, bine eu le si fac des ca al meu isi ia sa rontaie la servici.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-479-14210504414867.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-479-14210504599063.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#24 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 12 January 2015 - 12:18 PM

Eu am facut si paine presarata cu seminte de in , nu am avut peripetii.
Ioana , la tine se fac pe banda rulanta :thumleft:

#25 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2015 - 12:24 PM

Mersi frumos, m-ati linistit :)

#26 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 January 2015 - 01:33 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 January 2015 - 12:24 PM, a spus:

Mersi frumos, m-ati linistit :)

Sorella, semintele de in sînt preferatele mele. Eu le pun si în amestec de pîine, în aluat zic, dar si deasupra. Inclusiv cornulete, saratele si alte rontaitoare :)
Nu explodeaza si sînt delicioase coapte deasupra.
Am primit acum formele de la tescoma. Iuhuuuu! Chiar am terminat de copt doua pîini, asa ca azi nu le mai fac, dar la we neaparat!

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14211491474544.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#27 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2015 - 01:40 PM

Sper sa fii la fel de multumita (adica foarte tare) cit sunt si eu ca le am si le folosesc :)

#28 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 January 2015 - 05:10 PM

Foarte faine formele, sa le stapanesti sanatoasa. Sunt tare practice, nu mai stai sa tai cu cutit sau rola de pizza.

#29 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 January 2015 - 02:51 PM

Merci, Dorina =))

Nu am mai rezistat pîna la we sa vad cum decupeaza forma. Cum aveam o foaie proaspata de foietaj, din aia rolata pe hîrtie de copt, am desfacut-o, am farîmitat niste brînza gen Feta pe o jumatate, am acoperit cu cealalta, am repetat operatia, am apasat, apoi am întins-o cu sucitorul de marmura. Am taiat cu forma de saratele, uns cu galbenus amestecat cu un strop de lapte, presarat chimen deasupra et voila - am facut si niste poze cu telefonul. Îmi place taiatul cu formita asta de numa! Abia astept sa fac pernute umplute si ravioli cu forma aia de biscuitei B)



Am acoperit bucata de aluat împaturata cu o foaie de hîrtie de copt, de aia urmele B)
Asa întind eu mereu foi de astea, ca merge usor :D

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14212395628852.jpg

Buna ideea cu brînza farîmitata si împaturata în foaie. Usor de facut si mai gustos decît o foaie simpla de foietaj.
Am copt la 200°C cuptor preîncalzit, pîna mi-a pacut culoarea B)

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14212395794531.jpg



Adriana, ma declar mai mult decît multumita :toothy9;
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#30 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 14 January 2015 - 04:33 PM

Ce frumoase sunt Maya :toothy9;

#31 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 January 2015 - 09:40 PM

Vezi postareaMaya, la 14 January 2015 - 02:51 PM, a spus:

Adriana, ma declar mai mult decît multumita :toothy9;

Nici nu stii cit ma bucur =))

#32 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 15 January 2015 - 10:24 AM

MAya, bine ai venit in club :toothy9;
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#33 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 15 January 2015 - 12:25 PM

Waw ce minunatie de sabloane!

Superbe saratelele, musai sa incerc reteta Ioanei.
Imagine postata

#34 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 January 2015 - 04:34 PM

Maya, hai nu te molipsi sa faci poze cu telefonul, desi chiar si alea la tine tot fotografii se cheama!

Arata minunat si saratelele si sabloanele sunt exact ce ne trebuie sa fim comete ... :lol: !
mi-e si frica sa le incerc, pentru ca sunt fan rontzaieli sarate si daca devin addicted nu e bine, ca nu ma opresc pana nu rad cantitatea disponibila :thumleft:

Deci, -am inteles o treaba: dupa ce tai astea direct pe hartia de copt, o iei cu totul si o asezi in tava, sau le dezlipesti si le pui la o distanta sa nu se lipeasca la copt?

deci voi le faceti dupa reteta Ioanei de la inceput, eventual umbland la lapte - kefir - iaur - lapte batut, acelasi gramaj... ?

merci anticipat de raspunsuri!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#35 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 January 2015 - 04:48 PM

vad ca ar fi si la noi ceva online

astea sunt? pret 106/106/120 lei (24 euro) pentru 26 saleuri/24 pateuri/ 24 biscuiti. Asta ar fi pretul si la voi?
Imagine postataImagine postataImagine postataImagine postata
Detalii:
Tipar 26 saleuri Delicia, Tescoma
Dimensiune: 33 cm x 23 cm.
Execelent pentru a face 52 de saleuri dintr-o data, usor, rapid.
Potrivit pentru aluat.
Fabricat din material plastic rezistent.
Se spala in masina de spalat vase.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#36 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 January 2015 - 05:13 PM

Din ce îmi aduc aminte (pt că le am de ceva timp) am dat 9,99 euro pe un șablon.
Sorina

#37 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 January 2015 - 05:28 PM

Eu am luat acum o luna si am dat 57.29 lei.

#38 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 January 2015 - 06:47 PM

Eu am gasit forma de saratele la 10 euro in Italia Imagine postata, iar pe un site din Romania la 105 lei fara taxe postale....Imagine postata

Il alta ordine de idei,am cumparat ieri o revistuca cu bucatareala si am gasit reteta asta de pateuri...si stiu ca Maya e iubitoare de Roquefort :thumleft:
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-115-14213407882747.jpg

#39 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 January 2015 - 08:02 PM

Bravo, dati-ne idei noi :-*

Daniella aici costa pe siteul lor 9.90 €
http://www.tescomaon...I-linea-Delicia
Eu am zis ca am facut ambele variante si prefer sa intind foaia, sa o tai si sa iau cite una si sa le pun in tava
cu aluatul asta.
Cu cel frantuzesc de la pateurile patrate
http://artaculinara....euri-cu-brinza/
a mers prima varianta insa, cea cu foaia intreaga pusa in tava si taiata acolo direct.
Cred ca depinde de aluat si de cum ne place, e clar ca metoda cu taiatul aluatului direct in tava e mai rapida.

#40 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 January 2015 - 05:42 PM

Cum ajunge premiul de la Eataly cum ma apuc de saratit :(
Eu am facut mai de mult o reteta tare buna de saratele postata de Lizura pe culinar. Am voie s-o pus si aici?

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi