Stiu ca are si Eataly o reteta de flan dar al ei e cu iaurt. Al meu e cu lapte condensat...
Daca trebuie lipiti acolo.
Reteta e de pe un blog frantuzesc.
Avem nevoie de :
-100 gr zahar pe care-l caramelizam
-4 oua
-o conserva de lapte condensat (a mea a avut 370 gr)
-suc de portocale
Zaharul caramelizat il turnam in vas (rotund, dreptunghiuar, ramekin etc) si-l lasam sa se raceasca si sa se intareasca.
Cele 4 oua le mixam, adaugam conserva de lapte condensat:
Apoi aceeasi conserva o umplem cu sus de portocale( la mine a insemnat 3 portocale):
si mixam totul (daca nu vi se intrerupe curentul ca la mine ).
Turnam compozitia in vas strecurata cu ajutorul unei site (mai ramane pulpa de la portocale) . Vasul il punem intr-o tava in care turnam cam pana la jumatate apa firbinte si dam la cuptor 40-45 min la 180 gr C.
Cand e gata ar trebui sa arate cam asa:
Lasam sa se raceasca complet. Apoi rasturnam vasul cu fundul in sus.
Finalul e cam asa:
Pentru mine face parte din categoria de desert care sa face repede, repede si e bun, bun !
Pagina 1 din 1
Flan de portocale
#2
Postat 31 January 2015 - 10:08 PM
Iulia, arata minunat. Trebuie sa ma aprovizionez cu lapte condensat.
#3
Postat 01 February 2015 - 12:23 PM
Intrebare idioata poate... ... daca lasi sa se raceasca complet in vas , mai poti scoate flanul ulterior, nu se intareste zaharul ars? Ma coafeaza reteta asta pentru ca am niste lapte condensat care da sa expire si nu am chef sa fac nimic complicat acum.
#4
Postat 01 February 2015 - 02:24 PM
Phoenix, lasi sa se racoreasca la temperatura camerei. Cand se desprinde de pe marginea vasului o poti intoarce cu fundul in sus.
Daca o faci, te stept cu pareri
Daca o faci, te stept cu pareri
Arata acest topic
Pagina 1 din 1