Forum Culinar: Flan de portocale - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Flan de portocale

#1 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 31 January 2015 - 09:43 PM

Stiu ca are si Eataly o reteta de flan dar al ei e cu iaurt. Al meu e cu lapte condensat...:-*
Daca trebuie lipiti acolo.

Reteta e de pe un blog frantuzesc.

Avem nevoie de :
-100 gr zahar pe care-l caramelizam
-4 oua
-o conserva de lapte condensat (a mea a avut 370 gr)
-suc de portocale

Zaharul caramelizat il turnam in vas (rotund, dreptunghiuar, ramekin etc) si-l lasam sa se raceasca si sa se intareasca.

Cele 4 oua le mixam, adaugam conserva de lapte condensat:
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-115-14227329210564.jpg


Apoi aceeasi conserva o umplem cu sus de portocale( la mine a insemnat 3 portocale):
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-115-14227329772975.jpg

si mixam totul (daca nu vi se intrerupe curentul ca la mine :) ).
Turnam compozitia in vas strecurata cu ajutorul unei site (mai ramane pulpa de la portocale) . Vasul il punem intr-o tava in care turnam cam pana la jumatate apa firbinte si dam la cuptor 40-45 min la 180 gr C.
Cand e gata ar trebui sa arate cam asa:
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-115-14227332551189.jpg



Lasam sa se raceasca complet. Apoi rasturnam vasul cu fundul in sus.
Finalul e cam asa:
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-115-14227333080624.jpg



Pentru mine face parte din categoria de desert care sa face repede, repede si e bun, bun ! :)

#2 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 31 January 2015 - 10:08 PM

Iulia, arata minunat. Trebuie sa ma aprovizionez cu lapte condensat.

#3 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 01 February 2015 - 12:23 PM

Intrebare idioata poate... :) ... daca lasi sa se raceasca complet in vas , mai poti scoate flanul ulterior, nu se intareste zaharul ars? Ma coafeaza reteta asta pentru ca am niste lapte condensat care da sa expire si nu am chef sa fac nimic complicat acum.

#4 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 February 2015 - 02:24 PM

Phoenix, lasi sa se racoreasca la temperatura camerei. Cand se desprinde de pe marginea vasului o poti intoarce cu fundul in sus.
Daca o faci, te stept cu pareri :)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi