Pagina 1 din 1
Biscuiti cu alune de padure si ciocolata Crocanti la exterior, moi si lipiciosi la interior
#1
Postat 07 February 2015 - 08:29 PM
Ingrediente:
- 230 g alune de padure usor prajite, 230 g ciocolata amaruie, 250 g zahar pudra, 120 g faina , 2 albusuri de ou, o lingura extract de vanilie, visine
Alunele si ciocolata se macina fin in robot, se adauga zaharul pudra , faina , vanilia si albusurile de ou usor batute. Se omogenizeaza compozitia , se inveleste in folie alimetara si se da la frigider pentru 15 minute.
Din aluat se modeleaza bile de marimea unei nuci , se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt , la distanta unele de altele. Cu degetul se face o adancitura in mijloc si se pune o visina.
Biscuitii de coc in cuptorul preincalzit la 140 de grade , cca. 20 de minute.
Se lasa la racit in tava pentru ca sunt foarte sfaramiciosi calzi.
Recomand a se folosi mai putin zahar ,mie mi se par prea dulci( dar asta e doar parerea mea ). Din compozitia asta au iesit 30 de biscuiti.
#7
Postat 09 February 2015 - 02:44 PM
O întrebare întrebătoare: albușurile le-ai bătut cu furculița ca la omletă sau spumă cu mixerul ca pt bezele? Mulțumesc anticipat!
Sorina
#8
Postat 09 February 2015 - 04:46 PM
Le-am "desfacut" putin cu furculita, dar cred ca nu e nici o problema sa le pui si nedesfacute
#9
Postat 09 February 2015 - 04:51 PM
O observatie-in ziua in care i-am facut s-au intarit usor , dar pana a doua zi, inchisi in cutie de biscuiti audevenit usor crocanti la exterior si moi la interior.
#10
Postat 09 February 2015 - 07:38 PM
Eu reteta asta o s-o tin minte pentru cand plecam in vacanta.... cred ca-s numai buni de luat si avut de rontait pe careri de munte...
#11
Postat 10 February 2015 - 08:31 AM
Ma tenteaza tare reteta asta (vad ca si pe tine, Sorina), saptamana asta musai ii incerc.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1