Forum Culinar: Prajitura sau salam de biscuiti Dorina - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura sau salam de biscuiti Dorina

#1 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 05 March 2015 - 10:51 PM

Prajitura sau salam de biscuiti Dorina

Reteta am gasit-o intr-un caiet de-al meu mai vechi cu numele de "Prajitura Dorina".Cum mai aveam o cutie de rahat prin dulap,m-am gandit sa fac ceva cu el pana nu expira,si am gasit aceasta reteta.
Am folosit:
-500 ml.lapte,
-250 gr. rahat,
-300 gr. biscuiti maruntiti,
-2 linguri cacao,
-100 grame nuci prajite(eu am pus merisoare confiate)
-facultativ esenta de rom

Laptele se fierbe iar cand da in clocot,se introduc bucatile de rahat.Se lasa la foc mic pana se dizolva,apoi se adauga biscuitii sfaramitati,cacao,nucile,si romul.
Se pune intr-o tava de chec unsa,sau tapetata cu folie.Se lasa la rece 2-3 ore.
Am reusit sa salvez doar cateva felii pentru poza,inainte ca doua manute micute,sa dea cu totul alta forma al produsului final.

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-162-14255882950025.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-162-14255885023634.jpg

#2 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,412
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 06 March 2015 - 12:52 PM

Mmmm, ce bun trebuie sa fie... Cred si eu ca a disparut rapid!
Interesanta ideea cu rahatul dizolvat, dar eu ca sa o fac ar trebui sa cumpar portie dubla de rahat ca "unii" ar da atacul. Cand am facut cozonacii de Craciun m-am trezit ca era cutia goala.

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 March 2015 - 02:31 PM

Ce faina e ideea.
Lili, pentru culegerea ta de retete fara gluten, daca se folosesc biscuiti speciali fara gluten e buna si pentru celiaci :) Tre sa o tin minte pentru cind vine la mine prietena mea, verificind mai intii ingredientele rahatului sa n-aiba amidon din griu.

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 March 2015 - 02:39 PM

Daca nu ma insel, rahatul are amidon.
Dar cum inca studiez subiectul, nu vreau sa spun bestialitati.

Pentru cine are in schimb probleme cu laptele, eu o faceam fara probleme si cu apa.
Ideea de baza e sa se topeasca bine rahatul, ca ala leaga totul.

#5 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 06 March 2015 - 03:54 PM

Vezi postareaEataly, la 06 March 2015 - 02:39 PM, a spus:

Daca nu ma insel, rahatul are amidon.
Dar cum inca studiez subiectul, nu vreau sa spun bestialitati.





da , nu spui bestialitati, rahatul se face cu amidon.Defapt rahatul e numai apa, zahar, amidon(plus aromele), eu asta am folosit in reteta pusa aici
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 March 2015 - 06:03 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 March 2015 - 02:31 PM, a spus:

Ce faina e ideea.
Lili, pentru culegerea ta de retete fara gluten, daca se folosesc biscuiti speciali fara gluten e buna si pentru celiaci :) Tre sa o tin minte pentru cind vine la mine prietena mea, verificind mai intii ingredientele rahatului sa n-aiba amidon din griu.

Faci rahat de casa cu amidon de porumb :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi