Prajitura sau salam de biscuiti Dorina
Reteta am gasit-o intr-un caiet de-al meu mai vechi cu numele de "Prajitura Dorina".Cum mai aveam o cutie de rahat prin dulap,m-am gandit sa fac ceva cu el pana nu expira,si am gasit aceasta reteta.
Am folosit:
-500 ml.lapte,
-250 gr. rahat,
-300 gr. biscuiti maruntiti,
-2 linguri cacao,
-100 grame nuci prajite(eu am pus merisoare confiate)
-facultativ esenta de rom
Laptele se fierbe iar cand da in clocot,se introduc bucatile de rahat.Se lasa la foc mic pana se dizolva,apoi se adauga biscuitii sfaramitati,cacao,nucile,si romul.
Se pune intr-o tava de chec unsa,sau tapetata cu folie.Se lasa la rece 2-3 ore.
Am reusit sa salvez doar cateva felii pentru poza,inainte ca doua manute micute,sa dea cu totul alta forma al produsului final.
Pagina 1 din 1
Prajitura sau salam de biscuiti Dorina
#2
Postat 06 March 2015 - 12:52 PM
Mmmm, ce bun trebuie sa fie... Cred si eu ca a disparut rapid!
Interesanta ideea cu rahatul dizolvat, dar eu ca sa o fac ar trebui sa cumpar portie dubla de rahat ca "unii" ar da atacul. Cand am facut cozonacii de Craciun m-am trezit ca era cutia goala.
Interesanta ideea cu rahatul dizolvat, dar eu ca sa o fac ar trebui sa cumpar portie dubla de rahat ca "unii" ar da atacul. Cand am facut cozonacii de Craciun m-am trezit ca era cutia goala.
#3
Postat 06 March 2015 - 02:31 PM
Ce faina e ideea.
Lili, pentru culegerea ta de retete fara gluten, daca se folosesc biscuiti speciali fara gluten e buna si pentru celiaci Tre sa o tin minte pentru cind vine la mine prietena mea, verificind mai intii ingredientele rahatului sa n-aiba amidon din griu.
Lili, pentru culegerea ta de retete fara gluten, daca se folosesc biscuiti speciali fara gluten e buna si pentru celiaci Tre sa o tin minte pentru cind vine la mine prietena mea, verificind mai intii ingredientele rahatului sa n-aiba amidon din griu.
#4
Postat 06 March 2015 - 02:39 PM
Daca nu ma insel, rahatul are amidon.
Dar cum inca studiez subiectul, nu vreau sa spun bestialitati.
Pentru cine are in schimb probleme cu laptele, eu o faceam fara probleme si cu apa.
Ideea de baza e sa se topeasca bine rahatul, ca ala leaga totul.
Dar cum inca studiez subiectul, nu vreau sa spun bestialitati.
Pentru cine are in schimb probleme cu laptele, eu o faceam fara probleme si cu apa.
Ideea de baza e sa se topeasca bine rahatul, ca ala leaga totul.
#5
Postat 06 March 2015 - 03:54 PM
Eataly, la 06 March 2015 - 02:39 PM, a spus:
Daca nu ma insel, rahatul are amidon.
Dar cum inca studiez subiectul, nu vreau sa spun bestialitati.
Dar cum inca studiez subiectul, nu vreau sa spun bestialitati.
da , nu spui bestialitati, rahatul se face cu amidon.Defapt rahatul e numai apa, zahar, amidon(plus aromele), eu asta am folosit in reteta pusa aici
#6
Postat 06 March 2015 - 06:03 PM
Adriana, la 06 March 2015 - 02:31 PM, a spus:
Ce faina e ideea.
Lili, pentru culegerea ta de retete fara gluten, daca se folosesc biscuiti speciali fara gluten e buna si pentru celiaci Tre sa o tin minte pentru cind vine la mine prietena mea, verificind mai intii ingredientele rahatului sa n-aiba amidon din griu.
Lili, pentru culegerea ta de retete fara gluten, daca se folosesc biscuiti speciali fara gluten e buna si pentru celiaci Tre sa o tin minte pentru cind vine la mine prietena mea, verificind mai intii ingredientele rahatului sa n-aiba amidon din griu.
Faci rahat de casa cu amidon de porumb
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Arata acest topic
Pagina 1 din 1