Dulciuri fara gluten
#21
Postat 26 September 2016 - 01:54 PM
Intolerant, nu alergic.Deci nu-i ies bube si moare
Le-a eliminat complet o bucata buna de timp.Acum a reluat dar in cantitati mici.Macar pana la noi teste, ca ce trista e viata fara rosii.
#22
Postat 03 October 2016 - 03:32 PM
Avantaj fructoza, din punctul meu de vedere.
#23
Postat 03 October 2016 - 04:00 PM
sorinadaniela, la 03 October 2016 - 03:32 PM, a spus:
Avantaj fructoza, din punctul meu de vedere.
Ca sa lamurim si chestia asta...
"Fructose is a sugar found naturally in many fruits and vegetables, and added to various beverages such as soda and fruit-flavored drinks. However, it is very different from other sugars because it has a different metabolic pathway and is not the preferred energy source for muscles or the brain. Fructose is only metabolized in the liver and relies on fructokinase to initiate metabolism. It is also more lipogenic, or fat-producing, than glucose. Unlike glucose, too, it does not cause insulin to be released or stimulate production of leptin, a key hormone for regulating energy intake and expenditure. These factors raise concerns about chronically high intakes of dietary fructose, because it appears to behave more like fat in the body than like other carbohydrates."
http://healthyeating...ctose-8704.html
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#24
Postat 22 March 2017 - 01:38 PM
250 gr de faina de orez
4 albusuri
150 gr de zahar
200 gr lapte
80 gr ulei
2 lingurite praf de copt
coaja de la o portocala netratata razuita
2-3 linguri suc de portocale
stafide, nuci facultativ
Albusurile le batem spuma bine cu jumatate din cantitatea de zahar.
Amestecam ingredientele uscate dupa care adaugam amestecul de lapte si ulei.
La sfarsit adaugam spuma albusurilor treptat.
Coacem la 180 de grade.E gata dupa ce trece de examenul scobitoarei.
Dintre toate prajiturile cu faina de orez, asta este cea mai pufoasa si deloc inecacioasa incercate de mine.
#25
Postat 23 March 2017 - 06:53 PM
#26
Postat 24 March 2017 - 12:33 PM
#27
Postat 19 January 2019 - 04:00 PM
Pun reteta in cup asa cum am gasit-o aici.Acum se gasesc masuri de cup si sunt foarte comode la retetele americane.
1 cup faina migdale
2 linguri sirop artar
Seminte dovleac, eu aveam mix de seminte
Am prajit semintele in tigaie la foc mic.
Am amestecat faina migdale cu siropul cu ajutorul mainelor, compozitia e foarte lipicioasa.
Am adaugat semintele, am pus compozitia intr-o tava.Am presat bine totul.Am copt 20 min aproximativ la 180 grade pana devin marginiile usor maronii.
Taiati cand s-a racit.
Personalizati baretele cum doriti.
Eu am dublat cantitatiile ca ies putine.
#28
Postat 19 January 2019 - 05:41 PM
Eataly, la 19 January 2019 - 04:00 PM, a spus:
20190119_144547.jpg
Pun reteta in cup asa cum am gasit-o aici.Acum se gasesc masuri de cup si sunt foarte comode la retetele americane.
1 cup faina migdale
2 linguri sirop artar
Seminte dovleac, eu aveam mix de seminte
Am prajit semintele in tigaie la foc mic.
Am amestecat faina migdale cu siropul cu ajutorul mainelor, compozitia e foarte lipicioasa.
Am adaugat semintele, am pus compozitia intr-o tava.Am presat bine totul.Am copt 20 min aproximativ la 180 grade pana devin marginiile usor maronii.
Taiati cand s-a racit.
20190119_144527.jpg
Personalizati baretele cum doriti.
Eu am dublat cantitatiile ca ies putine.
Fix o reteta din asta cautam! Ceva din faina de migdale - cookies sau muffins. Am gasit si o reteta de muffins, daca o fac vin cu ea aici. Dar am sa o fac si pe asta a ta.
#30
Postat 19 January 2019 - 09:09 PM
Cand fac provizie de fainuri alternative am bars alea si checul ala burete in vizor, ca arata foarte appealing! Greu insa e sa nu faci dulce clasic in weekend
#31
Postat 19 January 2019 - 11:34 PM
https://www.cityline...eberry-muffins/
Au iesit pufosi, nu sunt foarte dulci, din care cauza cred ca vor ramane pentru mine . Asa ceva imi trebuia pentru micul dejun, dupa ce-i termin am sa fac baretele lui Eataly .
2 cani faina de migdale
2 oua
1/4 cana sirop de artar
1/2 lingurita bicarbonat
1 1/2 lingurita otet
1/2 lingurita sare
1 lingura esenta de vanilie
2 linguri ulei (de floarea soarelui am pus eu)
1 cana afine
ies 12 bucati
Incalziti cuptorul la 350 F (180 C). Amestecati toate ingredientele in afara de afine, pana se omogenizeaza, apoi incorporati si afinele (eu am folosit congelate). Turnati in forme in care ati pus hartie, coaceti 20-25 minute. Mi-au iesit cam plate, poate n-am respectat cantitatile, dar sunt ok la gust.
Imagini atasate
#32
Postat 20 January 2019 - 09:09 PM
Adi Edi, arata super.Imi place.Multumesc.😘😘
#33
Postat 21 January 2019 - 10:12 AM
Lapona Enigel, la 19 January 2019 - 09:09 PM, a spus:
Cand fac provizie de fainuri alternative am bars alea si checul ala burete in vizor, ca arata foarte appealing! Greu insa e sa nu faci dulce clasic in weekend
3 galbenusuri
15 gr zahar
25 ml ulei
60 ml lapte orez, soia
65 gr faina orez
3 albusuri batute spuma cu 25 gr zahar si jumatate lingurita cremor tartaro(praf de copt )
galbenusuri+zahar, cand se transforma in spuma adaugam uleiul treptat, laptele treptat, faina treptat.
La sfarsit adaugam albusuile treptat.
Coacem la 160 grade, aproximativ...pana e gata.
#35
Postat 23 February 2019 - 01:37 AM
adi_edi, la 19 January 2019 - 05:41 PM, a spus:
Le-am tot facut, cu diverse seminte - ultima data cu seminte de floarea soarelui si cranberries; minunate la gust, usor si ultra-rapid de facut, una din retetele preferate! In ultimul timp nici nu am mai cantarit nimic, ca-ti dai seama cat sirop trebuie sa pui.
Imagini atasate
#36
Postat 22 March 2019 - 10:29 AM
"Ingrediente pentru o tava rotunda de 24 cm:
200 gr faina de orez
200 gr zahar
100 gr cacao amara
150 gr unt moale
1 plic de praf de copt (16 gr atata are al meu)
3 oua
lapte in jur de 200 ml (se adauga pe rand in functie de cat cere aluatul)
un praf de sare
1 - 2 pere
picaturi de ciocolata (un pumn)
Se amesteca cu mixerul untul moale taiat bucatele si zaharul, pana ce rezulta o crema deschisa la culoare si spumoasa.
Se adauga ouale pe rand si se amesteca dupa fiecare ou adaugat.
* aici fac o mica paranteza. Daca vi se taie compozitia (ca la maioneza) nu va speriati, cand o sa adaugati faina se rezolva totul.
Se adauga deci faina cernuta impreuna cu cacaoa, praful de copt si sarea. Se amesteca de jos in sus (eu am amestecat tot la robot, la viteza cea mai mica, usor usor).
Se aduga laptele. Eu am pus mai intai 100 ml, apoi am adaugat 50 ml si daca am vazut ca mai trebuie am mai adaugat 50 ml. Deci in total 200 ml de lapte. Nu-l puneti tot deodata, adaugati-l pe rand. La compozitia mea atat a intrat.
Se curata perele, se taie bucatele si se pun in compozitie. Se adauga si picaturile de ciocolata sau ciocolata taiata cu cutitul bucatele, ce aveti.
Se pune compozitia in tava unsa cu unt si presarata cu cacao.
Se da la cuptor (preincalzit) la 180 de grade pentru circa 35 - 40 de minute. Se face proba cu scobitoarea, dar oricum nu iese ea scobitoarea curata de la ciocolata."
#37
Postat 22 March 2019 - 04:11 PM
#39
Postat 05 April 2019 - 08:36 AM
3 oua
50 gr amidon de cartofi
375 gr iaurt grecesc
8 gr praf copt
4 linguri zahar(eu, xilitol)
Coaja rasa de la o lamaie si sucul
Albusuri spuma cu zaharul si sucul de lamaie.
Galbenusurile cu iaurtul, amidonul si praful de copt.
Adaugam albusurile spuma treptat.
Coacem pe baie de aburi in cuptor la 170 grade, 40-30 minute.
Usoara, racoritoare si fara remuscari.
#40
Postat 13 May 2019 - 02:01 PM
3 oua
3 linguri zahar brun.Pt mine gustul de cocos e suficient de dulce si reduc drastic din zahar
1/3 cup faina cocos(nu fulgii aia decorativi)
1/2 cup frisca lichida
3 linguri ulei cocos(le-am facut si cu ulei de masline)
1 lingura praf copt
Afine, zmeura , capsuni.Eu am avut capsuni si banane cubulete de data asta.
Oua, zahar ulei, frisca si restul ingredientelor.