Forum Culinar: Prajitura cu ciocolata si smantana - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura cu ciocolata si smantana Chocolate Sour Cream Cake

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 March 2015 - 12:37 PM

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-9-14273655011781.jpg

Ca sa vedeti ca nu gatesc numai dietetic! :)

Reteta am ochit-o de ceva timp pe Pinterest, apartine blogului Collectingmemories.

Pentru blat:

3 oua
170 gr unt
115 gr smantana
200 gr zahar
90 gr cacao
95 gr faina
jumatate lingurita de praf de copt

Amestecam ingredientele uscate, in afara de zahar.
Untul la temperatura camerei il transformam in crema cu ajutorul zaharului.
Adaugam ouale pe rand.

Unim treptat ingredientele uscate la compozitia de oua.Adaugam si smantana treptat.

Turnam compozitia intr-o forma(24x28) unsa sau tapetata cu hartie.
Coacem la 180 grade.
Lasam blatul la racit.

Pentru crema:

85 gr unt la temperatura camerei
20 gr cacao
40 gr smantana
120 gr zahar pudra

Mixam bine toate ingredientele pana obtinem o spuma.

Turnam spuma peste blatul racit si mai lasam la frigider cateva ore.

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-9-14273660977029.jpg

#2 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 26 March 2015 - 02:16 PM

Prajitura ciocolatoasa, asta imi place!!!!! YAM!YAM! :)
GEORGIA

#3 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 26 March 2015 - 09:18 PM

Woooooowwwww! Poza-i de revista!!!! :) :) :)
Pare o prajitura simpla si rapid de facut! :)

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 March 2015 - 10:29 PM

Acum ca stau sa ma gandesc, o sa o fac sub forma de "amandina".
Ca tare-mi mai placeau.Sau mai era la noi prajitura Violeta, insiropata rau si cu o glazura fondanta mov.

Fetele :) !

#5 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 March 2015 - 10:34 PM

Îmi place și nu e greu de adaptat. La cremă smântâna e cea normală de bucătărie sau pt frișcă?
Sorina

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 March 2015 - 10:52 PM

Nu frisca, smantana aia grasa asa cum o stim din Romania.Eu o gasesc de la Cameo, am mai zis pe undeva.
Sa nu folosesti "panna da cucina", ca nu garantez rezultatul. :pupic:

#7 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 March 2015 - 11:07 PM

Cine m-a puuuuus, cine m-a puuuuus!!! Si eu n-am forma dreptunghiulara decat 16/30 cm
Acum la cata matematica stiu eu, ar putea fi prea putina compozitie sau prea multa?? Sau daca o fac intr-o forma rotunda cam cat sa aiba diametru sa-mi iasa asa mai ca in poza?
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#8 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 March 2015 - 11:37 PM

Aha, deci trebuie să mă duc la oraș. Magazinul românesc scrie pe mine săptămâna viitoare.
Saru'mana pt sfat!
Sorina

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 March 2015 - 10:45 AM

Vezi postareazerda, la 26 March 2015 - 11:07 PM, a spus:

Cine m-a puuuuus, cine m-a puuuuus!!! Si eu n-am forma dreptunghiulara decat 16/30 cm
Acum la cata matematica stiu eu, ar putea fi prea putina compozitie sau prea multa?? Sau daca o fac intr-o forma rotunda cam cat sa aiba diametru sa-mi iasa asa mai ca in poza?


24-28 cm maxim.
Daca vrei mai multa crema, fa portie dubla.


Vezi postareasorinadaniela, la 26 March 2015 - 11:37 PM, a spus:

Aha, deci trebuie să mă duc la oraș. Magazinul românesc scrie pe mine săptămâna viitoare.
Saru'mana pt sfat!


Surinuca eu la Unes gasesc smantana asta:

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-9-14274457296146.jpg

Si la Esselunga gasesc smanatana asta:

Imagine atasata: monthly_03_2015/post-9-14274459088504.png

#10 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 March 2015 - 11:07 AM

Am una de 26 cm, e perfecta. E destula crema pentru gustul meu!
O sa-mi iau una patrata mai mare ca-mi plac prajiturile asa cum ti-a iesit tie, in forma rotunda nu ies ca lumea patratele si n-am decat una dreptunghiulara si una patrata de 18/18 cm.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#11 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 March 2015 - 12:47 PM

Și eu găseam înainte o smântână bună grasă. Acum găsesc o spălătură de smântână cu 12% grăsime... zici că mănânci iaurt. O cumpăr doar atunci când mi-e poftă, iar când o mănânc mereu sunt dezamăgită...
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi