Pagina 1 din 1
Prajitura cu ciocolata si smantana Chocolate Sour Cream Cake
#1
Postat 26 March 2015 - 12:37 PM
Ca sa vedeti ca nu gatesc numai dietetic!
Reteta am ochit-o de ceva timp pe Pinterest, apartine blogului Collectingmemories.
Pentru blat:
3 oua
170 gr unt
115 gr smantana
200 gr zahar
90 gr cacao
95 gr faina
jumatate lingurita de praf de copt
Amestecam ingredientele uscate, in afara de zahar.
Untul la temperatura camerei il transformam in crema cu ajutorul zaharului.
Adaugam ouale pe rand.
Unim treptat ingredientele uscate la compozitia de oua.Adaugam si smantana treptat.
Turnam compozitia intr-o forma(24x28) unsa sau tapetata cu hartie.
Coacem la 180 grade.
Lasam blatul la racit.
Pentru crema:
85 gr unt la temperatura camerei
20 gr cacao
40 gr smantana
120 gr zahar pudra
Mixam bine toate ingredientele pana obtinem o spuma.
Turnam spuma peste blatul racit si mai lasam la frigider cateva ore.
#3
Postat 26 March 2015 - 09:18 PM
Woooooowwwww! Poza-i de revista!!!!
Pare o prajitura simpla si rapid de facut!
Pare o prajitura simpla si rapid de facut!
#4
Postat 26 March 2015 - 10:29 PM
Acum ca stau sa ma gandesc, o sa o fac sub forma de "amandina".
Ca tare-mi mai placeau.Sau mai era la noi prajitura Violeta, insiropata rau si cu o glazura fondanta mov.
Fetele !
Ca tare-mi mai placeau.Sau mai era la noi prajitura Violeta, insiropata rau si cu o glazura fondanta mov.
Fetele !
#5
Postat 26 March 2015 - 10:34 PM
Îmi place și nu e greu de adaptat. La cremă smântâna e cea normală de bucătărie sau pt frișcă?
Sorina
#6
Postat 26 March 2015 - 10:52 PM
Nu frisca, smantana aia grasa asa cum o stim din Romania.Eu o gasesc de la Cameo, am mai zis pe undeva.
Sa nu folosesti "panna da cucina", ca nu garantez rezultatul.
Sa nu folosesti "panna da cucina", ca nu garantez rezultatul.
#7
Postat 26 March 2015 - 11:07 PM
Cine m-a puuuuus, cine m-a puuuuus!!! Si eu n-am forma dreptunghiulara decat 16/30 cm
Acum la cata matematica stiu eu, ar putea fi prea putina compozitie sau prea multa?? Sau daca o fac intr-o forma rotunda cam cat sa aiba diametru sa-mi iasa asa mai ca in poza?
Acum la cata matematica stiu eu, ar putea fi prea putina compozitie sau prea multa?? Sau daca o fac intr-o forma rotunda cam cat sa aiba diametru sa-mi iasa asa mai ca in poza?
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#8
Postat 26 March 2015 - 11:37 PM
Aha, deci trebuie să mă duc la oraș. Magazinul românesc scrie pe mine săptămâna viitoare.
Saru'mana pt sfat!
Saru'mana pt sfat!
Sorina
#9
Postat 27 March 2015 - 10:45 AM
zerda, la 26 March 2015 - 11:07 PM, a spus:
Cine m-a puuuuus, cine m-a puuuuus!!! Si eu n-am forma dreptunghiulara decat 16/30 cm
Acum la cata matematica stiu eu, ar putea fi prea putina compozitie sau prea multa?? Sau daca o fac intr-o forma rotunda cam cat sa aiba diametru sa-mi iasa asa mai ca in poza?
Acum la cata matematica stiu eu, ar putea fi prea putina compozitie sau prea multa?? Sau daca o fac intr-o forma rotunda cam cat sa aiba diametru sa-mi iasa asa mai ca in poza?
24-28 cm maxim.
Daca vrei mai multa crema, fa portie dubla.
sorinadaniela, la 26 March 2015 - 11:37 PM, a spus:
Aha, deci trebuie să mă duc la oraș. Magazinul românesc scrie pe mine săptămâna viitoare.
Saru'mana pt sfat!
Saru'mana pt sfat!
Surinuca eu la Unes gasesc smantana asta:
Si la Esselunga gasesc smanatana asta:
#10
Postat 27 March 2015 - 11:07 AM
Am una de 26 cm, e perfecta. E destula crema pentru gustul meu!
O sa-mi iau una patrata mai mare ca-mi plac prajiturile asa cum ti-a iesit tie, in forma rotunda nu ies ca lumea patratele si n-am decat una dreptunghiulara si una patrata de 18/18 cm.
O sa-mi iau una patrata mai mare ca-mi plac prajiturile asa cum ti-a iesit tie, in forma rotunda nu ies ca lumea patratele si n-am decat una dreptunghiulara si una patrata de 18/18 cm.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#11
Postat 27 March 2015 - 12:47 PM
Și eu găseam înainte o smântână bună grasă. Acum găsesc o spălătură de smântână cu 12% grăsime... zici că mănânci iaurt. O cumpăr doar atunci când mi-e poftă, iar când o mănânc mereu sunt dezamăgită...
Sorina
Arata acest topic
Pagina 1 din 1