Pagina 1 din 1
Muffin fitness
#1
Postat 29 April 2015 - 11:51 AM
Mai tineti minte fursecurile pentru Mr.Eataly?
Buuuun!
Ramanem setati pe fulgi de ovaz.
E o reteta pe care o fac si o refac.Asta si cea cu faina de orez de la topicul fara gluten.
170 gr fulgi de ovaz
2 oua
2 banane coapte
1 iaurt grecesc(125 ml)
1 lingurita rasa de praf copt
1-2 linguri de zahar brun.
Picaturi de ciocolata facultativ.Eu am avut un ou de ciocolata amaruie.
La vara pun zmeura, afine.
Rasniti fulgii de ovaz, ii transformam intr-o "faina" aproximativa.
Daca aveti un mixer puternic puteti sa puneti toate ingredientele de la inceput si mixati.
Adaugam bananele.Eu am folosit un mixer vertical.
Obtinem o papaleasca, la mine se vad si bucatiile de ciocolata.
Turnam in forme de muffin.Aluatul fiind destul de lichid, va sfatuiesc sa folositi forme individuale din aluminiu unse si tapetate sau tava clasica de muffin fara sa puneti hartiute.
Se dezlipesc mai bine de formele unse, decat de hartiuta.
Nu am incercat cu silicoane.
Coaceti 15-20 de minute la 180 de grade.
Eu cum am mai zis, imi plac mici.Doua muscaturi si gata.De aceea se coc repede.
Voilà!
Buuuun!
Ramanem setati pe fulgi de ovaz.
E o reteta pe care o fac si o refac.Asta si cea cu faina de orez de la topicul fara gluten.
170 gr fulgi de ovaz
2 oua
2 banane coapte
1 iaurt grecesc(125 ml)
1 lingurita rasa de praf copt
1-2 linguri de zahar brun.
Picaturi de ciocolata facultativ.Eu am avut un ou de ciocolata amaruie.
La vara pun zmeura, afine.
Rasniti fulgii de ovaz, ii transformam intr-o "faina" aproximativa.
Daca aveti un mixer puternic puteti sa puneti toate ingredientele de la inceput si mixati.
Adaugam bananele.Eu am folosit un mixer vertical.
Obtinem o papaleasca, la mine se vad si bucatiile de ciocolata.
Turnam in forme de muffin.Aluatul fiind destul de lichid, va sfatuiesc sa folositi forme individuale din aluminiu unse si tapetate sau tava clasica de muffin fara sa puneti hartiute.
Se dezlipesc mai bine de formele unse, decat de hartiuta.
Nu am incercat cu silicoane.
Coaceti 15-20 de minute la 180 de grade.
Eu cum am mai zis, imi plac mici.Doua muscaturi si gata.De aceea se coc repede.
Voilà!
#2
Postat 29 April 2015 - 04:25 PM
Faine. Mi-aduc aminte că citisem pe undeva că bananele pot fi înlocuite în astfel de rețete cu mere rase. Problema e să-mi aduc aminte la o banană ce cantitate de mere trebuie să folosesc....
Grea problemă!!!
Grea problemă!!!
Sorina
#3
Postat 29 April 2015 - 11:58 PM
sorinadaniela, la 29 April 2015 - 04:25 PM, a spus:
Faine. Mi-aduc aminte că citisem pe undeva că bananele pot fi înlocuite în astfel de rețete cu mere rase. Problema e să-mi aduc aminte la o banană ce cantitate de mere trebuie să folosesc....
Grea problemă!!!
Grea problemă!!!
Unul. Sau doua. Dupa gust . Ziceam eu la topicul dedicat muffin-ilor. Eu pun dupa cum am chef. Spre exemplu, reteta mea zice aproximativ 3 banane. A fost buna si cu 2 banane, si cu 4, si cu 2 banane si 2 mere, si cu 2 banane si 1 mar - cred ca ai prins ideea . Cand am pus puree de fructe mi-am notat pe caiet au fost 444 g (sau 400 ml daca masori cu cana). A fost un pic cam mult, cred ca 1/2 de cantitate era suficient, dar au iesit bune (daca pui mai mult lichid nu ies asa bombate, dar mie imi plac si asa mai umede).
Te-am lamurit bustean!
#5
Postat 30 April 2015 - 01:50 PM
adi_edi, la 29 April 2015 - 11:58 PM, a spus:
Te-am lamurit bustean!
Ha ha ha... La mica înțelegere!
Glumesc... Nu te preocupa, am înțeles!
Sorina
Arata acest topic
Pagina 1 din 1