Pagina 1 din 1
Biscuiti din albusuri
#1
Postat 29 April 2015 - 12:12 PM
Cu albusurile de la cozonac am facut biscuiti.Reteta e foarte simpla.
Cantariti albusurile.
Aceasi cantitate de zahar.Desi eu am redus la jumatate, acum vedeti voi.
Aceasi cantitate de faina.Eu am facut un mix de faina normala si faina spelta.
Aceiasi cantitate de fructe uscate.Eu am avut fistic.
Un varf de cutit de praf de copt.
Bateti bine albusurile cu zaharul, dar nu chiar ca pentru bezea.Sa fie batute dar fara sa faceti proba cu intorsul castronului.
Adaugati faina si praful de copt, amestecati usor cu o paleta.
Adaugati si alunele, migdalele, fisticul sau ce aveti.
Turnam compozitia in doua tavi de chec.Asa nu avem biscuiti prea mari.
Tavile le-am tapetat cu hartie de copt udata si stoarsa bine.
Am copt pana au trecut de proba cu scobitoarea.
Lasam la racit bine.Dar bine, bine.
Cu un cutit bine ascutit si cu lama subtire, feliem "checul".
Asezam feliile pe placa de aragaz si le coacem la foc mic(aproximativ) 150 de grade.
Verificati gradul de uscare, din cand in cand avand grija sa nu le ardeti.
Sunt suficiente 8-10 minute.
Se conserva foarte bine in cutii bine inchise si raman la fel de crocante ca-n prima zi.
Acum vroiam sa experimentez si varianta sarata.
#3
Postat 30 April 2015 - 07:23 PM
..si pe mine dar vorbesc in soapta... ma aude cineva??!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1