Forum Culinar: Meniurile mele de Craciun - Forum Culinar

Salt la continut

  • 7 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniurile mele de Craciun 2009, 2010, 2011...

#101 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 January 2013 - 07:27 PM

Vezi postareaAdriana, la 08 January 2013 - 07:17 PM, a spus:

Astept si eu sa vad cum se fac ciupercile cu somon.
Pai cum sorella ti-ai luat masina de inghetata si nu ne-ai povestit nimicuta? :( Arata beton inghetata de cafea.
Ca de restul totul, superlativ.

Sorella, merci :(

Am pus reteta la peste. Masina mi-am luat, si puteam sa jur ca m-am laudat si aici. Pe blog sigur am facut-o... tre' sa caut, ca poate m-am laudat si am uitat :(
Pun zilele astea si reteta de înghetata :(
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#102 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 08 January 2013 - 09:11 PM

Arata nemaipomenit totul, Maya!

#103 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 January 2013 - 09:22 PM

Pe linga ca e minunat tot meniul :crying: ...ce sa mai zic ca cele mai multe dintre preparate sint si Monti? :appl:
Borcanasele alea mi-au placut la maxim, ca si ce e in ele.
Motul de piure de linga rata din farfurie din ce e facut?

#104 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 January 2013 - 09:24 PM

Vezi postareaGelutza, la 08 January 2013 - 09:11 PM, a spus:

Arata nemaipomenit totul, Maya!

Merci, Gela :crying:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#105 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 January 2013 - 09:30 PM

Vezi postareaCarmella, la 08 January 2013 - 09:22 PM, a spus:

Pe linga ca e minunat tot meniul :crying: ...ce sa mai zic ca cele mai multe dintre preparate sint si Monti? :appl:
Borcanasele alea mi-au placut la maxim, ca si ce e in ele.
Motul de piure de linga rata din farfurie din ce e facut?


E galusca de cartof. Am mai vorbit noi pe la niste subiecte de galustele astea. O sa scriu reteta si aici.
Le cheama jumi-juma (cartofi fierti + cruzi razuiti fin), dar nu e chiar jumi juma aluatul :wub:
Fac mereu mai multe, ca mie frica ca se împrastie vreuna, dar nu s-au împrastiat... si noi le-am mîncat. Nu deodata, desi nu-s asa mari. 5 cm :-*
Galustele de cartofi se fac în multe feluri. Eu prefer varianta asta ca arata mai ciufuliti asa (dupa fierbere) de la fîsiutele de cartofi razuiti, si ne plac noua mai bine la gust.

Iar din cutiuta cu tipsuri si tricksuri va dau un pont veritabil :)
Daca aveti o oala arsa/mai maronita pe fund, fierbeti galustele astea în ea, apoi scoateti galustele si lasati apa în oala acoperita peste noapte. Cel putin 10-12 ore. Veti fi încîntati de rezultat. Nu se face oala ca noua, dar se curata super bine :D


Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13576731925348.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13576732044892.jpg


Edite sa pun reteta.

Ingrediente pentru 6-8 bucati:

  • 300 g cartofi decojiti fierti pe abur cel mai bine
  • 240 g cartofi decojiti cruzi, dati pe razatoare fina
  • 2 galbenusuri
  • 50-60 g amidon de cartofi
  • sare
  • piper
  • nuscsoara


Cartofii fierti pe abur se lasa pîna la racirea completa, apoi se dau prin presa de cartofi.
Cartofii cruzi se dau pe razatoarea fina-fina, se storc bine, se amesteca cu cei fierti, se adauga galbenusurile si amidonul, se sareaza, pipereaza si se adauga nuscoara razuita fin dupa gust. Cu mîinile înfainate (daca va ajuta) se formeaza din acest aluat bile de 5 cm. Se fierb în apa cu sare care nu clocoteste decît usor, circa 10-15 minute.

Se poate înlocui amidonul cu faina, vine ceva mai putina... sau se poate adauga si o lingura de gris... se pot umple cu diverse, ceapa prajita, pesto, costita rumenita, crutoane aromate...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#106 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 06 January 2014 - 01:18 AM

Vezi postareaMaya, la 06 January 2011 - 07:32 PM, a spus:

Felul principal, a fost rata cu mere a Stellei.
Stella,daca si mamei i-a placut, sa stii ca a fost nu buna, ci extraordinar de buna!

Aici înca necondimentata, sa vedeti ce rata faina am avut :occasion14:
A fost rata din curtea lu' mama. Tare buna,fata deratele ce le gasesc eu în comert.


Atasament 1 fel principal rata.jpg


Coapta:

Atasament 1 fel principal rata coapta.jpg

Atasament 2 panettone.jpg[/center][/b]


Cu ocazia Craciunului am facut rata cu mere (eu i-am adaugat si prune uscate)a la Stella.

Merci Maya ca ai postat reteta aceasta pt ratzusca, plus cea de galuste de cartofi si varza rosie cu mere. A fost un deliciu!

A placut tututot degustatorilor.

#107 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 January 2015 - 12:03 PM

De data asta chiar am poze deloc artistice, si nici nu prea am facut nimic deosebit. De sarbatori am avut sarmale, rata coapta cu galuste de cartofi, varza rosie cu mere si sos - asta nu am voie sa scot din meniu, pentru ca Denise adora compozitia :-* , si filet de porc în vin cu sos de hribi si orez natur. Dulciuri - panettone din Italia si prajitura Esterhazy din Austria, 4 feluri de fursecuri facute de mine si crempita/cremsnit, tot de mine facut.


Sarmale clasice în foi de varza acra cu varza tocata deasupra, coapte în cuptor încet, încet.
Cu mult marar si frunze de dafin proaspete între straturi, si suc de rosii.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14206228403944.jpg

Rata de la mama, coapta. E umpluta cu sferturi de mere, condimentata cu sare, piper si scortisoara pe interior.
Exterior doar sare si piper, în tava 2 morcovi, o radacina patrunjel, un ardei, 2-3 echalote, 3-4 rosioare crerry si mult vin alb.
Coapta încet si întoarsa cînd si cînd de pe o parte pe cealalta. Buna rau!
Din legumele coapte si supa de carne + reductie de vin rosu, am mixat un sos super gustos.
În varza am bagat mere taiate ca din topor, asa cum ne plac. Vin, scortisoara... stiti voi reteta :P

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14206229365903.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14206231982586.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14206232111997.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14206232192731.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14206232323514.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14206232421087.jpg

Filetul de porc l-am condimentat bine si l-am rumenit pe foc iute pe toate partile, am stins cu vin alb.
Cînd a scazut considerabil, am bagat tigaia la cuptor pîna la finalizare.
Sosul de hribi l-am facut în tigaia din care am scos fileul. Am adaugat hribii, am saltat scurt,
am adaugat putina supa de carne si în final smîntîna. Condimentat dupa gust. Bun de tot!

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14206242163387.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14206232567772.jpg

Cu privire din avion, sa se vada steluta de orez :P
Pentru ca au lasat suc în vasul în care le-am pastrat calde, bucatile de file,
pîna am facut sosul, l-am turnat cu lingura pe feliile de carne. Lecker :)

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14206234321557.jpg

Fursecuri - cornuletele cu vanilie/Vanillekipferln, bumbi de cocos cu marmelada de capsune si caise cu catina,
si alti bumbi cu nuca macinata în aluat, cireasa confiata si ciocolata.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14206235284357.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14206236657578.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14206249056931.jpg

Panettone si Esterhazy cumparate.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14206242384462.jpg

(panettone e acelasi care l-ati mai vazut în poze în decembrie, cu portocala confiata si stafide, preferatul meu :P

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14206242860381.jpg

Cremsnit/Crempita

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14206244077125.jpg

Sex on the beach m-a racorit, vinul fiert m-a încalzit, si pentru digestie am mixat un cocktail misto, dar n-am poza.
Dar o sa revin cu el, ca e din cafea. Mmmm :P

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-1420624473388.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14206245497647.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14206245642542.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#108 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 07 January 2015 - 06:54 PM

Vezi postareaMaya, la 07 January 2015 - 12:03 PM, a spus:

De data asta chiar am poze deloc artistice, si nici nu prea am facut nimic deosebit.


Minunat!

Tu si cand nu faci nimic deosebit, este deosebit Imagine postata


Cel mai pofta mi-i de crempita. O sa fac si eu cand ma intorc din Anglia, ca tare demult n-am mai facut.
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#109 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 January 2015 - 07:17 PM

Vezi postareaalpha, la 07 January 2015 - 06:54 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 07 January 2015 - 12:03 PM, a spus:

De data asta chiar am poze deloc artistice, si nici nu prea am facut nimic deosebit.


Minunat!

Tu si cand nu faci nimic deosebit, este deosebit Imagine postata


Exact ! Totul arata foart bine Maya !
Trebuie sa-mi fac curaj sa fac si eu varza asta cu mere. De revelion am facut si eu o gasca de la tara la cuptor si a iesit tare frageda si buna dar nu m-am mai incumetat la varza....

PS: in alta ordine de idei imi pare bine sa te revad, Alpha !

#110 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 January 2015 - 08:00 PM

Mai Maya mai, cum arata rata ta nu arata nici la chineji. :-*
Varza cu mere o fac mereu, si cu mere si cu prune uscate!
:floare:

#111 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2015 - 11:19 PM

Totul arata minunat si esti mereu o sursa de inspiratie si de ....pofte :floare: sa va fie de bine bucatele, sarbatorile si vacanta! As inghiti pe nerasuflate un copan de ratusca, cu sos de hribi si cu orez!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#112 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 09 January 2015 - 01:37 PM

Maya, ca de obicei, minunat!

#113 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2015 - 05:29 PM

Si ce daca nu e deosebit, important e sa placa familiei.
Cum e Esterhazy?
Crema de la cremes pe care o faci o avem aici?
Sunt splendide farfuria si cescuta de cafea si ceai.
Am cumparat azi un amestec pentru gnocchi in care cica tre sa pui doar apa, e un amestec de faina si cred fulgi de cartofi plus alte minuni, acu mi-a venit ideea sa incerc sa fac galustile astea pe care le faci tu si Peter. Sper sa-mi iasa :D

#114 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 14 January 2015 - 05:53 PM

Delicios meniul Maya! Arata minunat totul aranjat cu gust :toothy9;
Imagine postata

#115 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 January 2015 - 03:34 PM

Vezi postareaalpha, la 07 January 2015 - 06:54 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 07 January 2015 - 12:03 PM, a spus:

De data asta chiar am poze deloc artistice, si nici nu prea am facut nimic deosebit.


Minunat!

Tu si cand nu faci nimic deosebit, este deosebit Imagine postata


Cel mai pofta mi-i de crempita. O sa fac si eu cand ma intorc din Anglia, ca tare demult n-am mai facut.

Multumesc.
Crempita e prajitura copilariei/favorita sotului pe lînga tiramisu-urile mele inventate, de toate felurile - mai ales cel cu crema caramel :thumleft:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#116 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 January 2015 - 03:37 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 07 January 2015 - 07:17 PM, a spus:




Exact ! Totul arata foart bine Maya !
Trebuie sa-mi fac curaj sa fac si eu varza asta cu mere. De revelion am facut si eu o gasca de la tara la cuptor si a iesit tare frageda si buna dar nu m-am mai incumetat la varza....

PS: in alta ordine de idei imi pare bine sa te revad, Alpha !

Multumesc :thumleft:
Eu nu am voie sa ( mai ) scot rata cu sos si Knödel + varza rosie cu mar, din meniul de Craciun. Denise spune ca e cea mai buna mîncare/combinatie din lume :lol:)))

Zilele trecute am avut gîsca de la taran austriac. Bunaaaa rau! Ador gîsca.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#117 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 January 2015 - 03:38 PM

Vezi postareaEataly, la 07 January 2015 - 08:00 PM, a spus:

Mai Maya mai, cum arata rata ta nu arata nici la chineji. :lol:
Varza cu mere o fac mereu, si cu mere si cu prune uscate!
:thumleft:

Da si cu prune uscate e super buna ( si vin rosu la greu B) ), dar Denisei îi place doar cu mere.
Rata a fost de la mama din ograda ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#118 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 January 2015 - 03:41 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2015 - 11:19 PM, a spus:

Totul arata minunat si esti mereu o sursa de inspiratie si de ....pofte :thumleft: sa va fie de bine bucatele, sarbatorile si vacanta! As inghiti pe nerasuflate un copan de ratusca, cu sos de hribi si cu orez!

Merci, Daniella :lol:
Acum as mai mînca si eu o aripa de rata, dar gata, s-au terminat ratele din batatura mamii. Dar gasesc bune de tot si din Austria ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#119 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 January 2015 - 03:41 PM

Vezi postareavali, la 09 January 2015 - 01:37 PM, a spus:

Maya, ca de obicei, minunat!

Multumesc, Vali :thumleft:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#120 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 January 2015 - 03:53 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 January 2015 - 05:29 PM, a spus:

Si ce daca nu e deosebit, important e sa placa familiei.
Cum e Esterhazy?
Crema de la cremes pe care o faci o avem aici?
Sunt splendide farfuria si cescuta de cafea si ceai.
Am cumparat azi un amestec pentru gnocchi in care cica tre sa pui doar apa, e un amestec de faina si cred fulgi de cartofi plus alte minuni, acu mi-a venit ideea sa incerc sa fac galustile astea pe care le faci tu si Peter. Sper sa-mi iasa :thumleft:


Pai asa fac, sa ne placa la toti :lol:
E buna, dar nu fac ci cumpar mereu din Austria cîte 1-2 felii odata sau de doua ori pe an. E foarte parfumata, aromata si dulce. Nu manînc decît eu, deci nu merita sa fac si de altfel gasesc buna de cumparat ;) Cam asta ar fi reteta : Esterházy Torte
Crema nu stiu daca e pe aici la alt dulce, dar eu nu fac crema tipica cu oua ci ca o budinca batuta cu fulgi de unt, vanile din pastaie si cîteodata colorez cu putin safran dizolvat în lapte... o sa revin cu detalii.
Si mie-mi plac vasele astea. Le am de anul trecut.
Knödelii ies mai buni din cartofi fierti. Nu mai fac jumi/juma ( cruzi cu fierti ) ci doar din fierti. Ne plac mai bine asa.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 7 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi