Forum Culinar: Vinete fel de fel - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vinete fel de fel Ce mai gatim din vinete

#21 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 August 2016 - 08:56 PM

Vezi postareaAdriana, la 05 August 2016 - 08:25 PM, a spus:

Numa' stella sa nu zica nimic ca i-ai copiat textul si pozele aici.

I-am cerut acceptul pe facebook,nu poate intra insa deocamdata pe forum ca e in vacanta,dar mi-a zis ca e ok. in legatura cu reteta :occasion15:

#22 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 August 2016 - 09:16 PM

ok :occasion15:

Intre timp am gasit o reteta interesanta si eu si daca reusesc sa o fac o postez.

#23 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 August 2016 - 09:19 PM

Sunt f. curioasa sa o vad :occasion15:

#24 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 December 2016 - 11:34 PM

Vezi postareaAdriana, la 05 August 2016 - 08:25 PM, a spus:

Numa' stella sa nu zica nimic ca i-ai copiat textul si pozele aici.



Io?Mai
Brava Gianino

#25 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 December 2016 - 11:47 PM

:-* deci zau ca trebuie sa le fac si eu Stelin'(mai ales dupa sarbatori cand nu mai vrem carne) :-*

#26 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 13 June 2018 - 07:54 PM

Vezi postareayoyo, la 04 August 2016 - 06:57 PM, a spus:

Daniella , baba ghanoush se numeste salata arabeasca facuta din vinete cu rosii tocate, ardei, usturoi, Dpis alroman (melasa de rodie).

Mutabal e altceva.


In baba ganoush nu se pune ardei. Rosiile sunt optionale.

Eu acum sunt intr-o pauza de facut baba ganoush asa ca sa va povestesc cum fac eu asta.

Vinetele (trei) coapte pe gratarul de jar. Cand sunt gata se curata si se pun la scurs. Apoi se toaca vinetele cu tocator de lemn :rolleyes: Apoi se pun in troc.
Se iau trei catei babani de usturoi (poa sa fie si patru, sau cat vreti. Dar, atentie, usturoiul e baza in baba ganoush) si se zdrobesc cu latul lamei cutitului. Se indeparteaza coaja si se toaca binebine. Ce-a iesit se pune peste vinete si se amesteca, cu lingura de lemn, binebine.
Se ia ceva ulei de masline si se pune peste vinete. Cat vreti, da sa nu fie prea mult. Se amesteca binebine.
Se iau fo 2-3 linguri zdravene de tahini (sau tahina, cum mai zic unii) si se pune in vinete. Se amesteca binebine.
Se ia o lingurita rasa cu seminte de chimen (atentie, chimen nu chimion sau chimen negru!!! CHIMEN!), se rumeneste putinputin intr-o tigaie, se mojareaza bine si se pune peste vinete. Se amesteca binebine. Atentie, chimenul este nelipsit!
Se pune sare (de mare) si piper, dupa gust, dar intai mojarate bine.
Se stoarce ceva zeama de lamaie, dupa gust, peste vinete si se amesteca binebine. Io pun zeama de lime.
Se amesteca binebine din nou, se gusta si se mai adauga, daca e cazul, cate ceva din ingredientele de mai sus. DACA E CAZUL! In general mai e cazul de ceva tahini :occasion14:
Daca se vrea, si ar fi bine sa se vrea, se toaca coriandru verde (o mana zdravana) si se adauga in amestecatura si se amesteca binebine. Cine nu vrea coriandru poa sa puie patrunjel dar nu d-ala cret, ci cu fruntea lata. Daca nu se vrea amestecat in vinete se poate presara pe deasupra cand baba e gata. Ca decor.
Se netezeste amestecatura in troc sau se pune in alt troc pe masura si se orneaza pe deasupra cu samburi de rodie, pentru ca ati avut grija sa curatati o rodie inainte de a va apuca de treaba.

Cine vrea poa sa puna pe deasupra si ceva seminte de pin prajite (dar nu facute carbune). Io nu pun.

Asta e baba ganoush pe care o fac eu. Rosii nu pun pentru ca o stric.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#27 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 13 June 2018 - 08:55 PM

Vezi postareadragos, la 13 June 2018 - 07:54 PM, a spus:


Eu acum sunt intr-o pauza de facut baba ganoush asa ca sa va povestesc cum fac eu asta.

Vinetele (trei) coapte pe gratarul de jar. Cand sunt gata se curata si se pun la scurs. Apoi se toaca vinetele cu tocator de lemn :tongue3: Apoi se pun in troc.
Se iau trei catei babani de usturoi (poa sa fie si patru, sau cat vreti. Dar, atentie, usturoiul e baza in baba ganoush) si se zdrobesc cu latul lamei cutitului. Se indeparteaza coaja si se toaca binebine. Ce-a iesit se pune peste vinete si se amesteca, cu lingura de lemn, binebine.
Se ia ceva ulei de masline si se pune peste vinete. Cat vreti, da sa nu fie prea mult. Se amesteca binebine.
Se iau fo 2-3 linguri zdravene de tahini (sau tahina, cum mai zic unii) si se pune in vinete. Se amesteca binebine.
Se ia o lingurita rasa cu seminte de chimen (atentie, chimen nu chimion sau chimen negru!!! CHIMEN!), se rumeneste putinputin intr-o tigaie, se mojareaza bine si se pune peste vinete. Se amesteca binebine. Atentie, chimenul este nelipsit!
Se pune sare (de mare) si piper, dupa gust, dar intai mojarate bine.
Se stoarce ceva zeama de lamaie, dupa gust, peste vinete si se amesteca binebine. Io pun zeama de lime.
Se amesteca binebine din nou, se gusta si se mai adauga, daca e cazul, cate ceva din ingredientele de mai sus. DACA E CAZUL! In general mai e cazul de ceva tahini :occasion14:
Daca se vrea, si ar fi bine sa se vrea, se toaca coriandru verde (o mana zdravana) si se adauga in amestecatura si se amesteca binebine. Cine nu vrea coriandru poa sa puie patrunjel dar nu d-ala cret, ci cu fruntea lata. Daca nu se vrea amestecat in vinete se poate presara pe deasupra cand baba e gata. Ca decor.
Se netezeste amestecatura in troc sau se pune in alt troc pe masura si se orneaza pe deasupra cu samburi de rodie, pentru ca ati avut grija sa curatati o rodie inainte de a va apuca de treaba.

Cine vrea poa sa puna pe deasupra si ceva seminte de pin prajite (dar nu facute carbune). Io nu pun.

Asta e baba ganoush pe care o fac eu. Rosii nu pun pentru ca o stric.


Iaca si poza finala :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_06_2018/post-102-15289161415554.jpg
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#28 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 June 2018 - 10:22 PM

Interesant, mi-ar place sa incerc ca sunt curioasa de ce gust poate avea asa o combinatie

#29 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 12 August 2018 - 07:31 PM

Eh, de data asta va zic ce tocma' facui. Baba Ganoush da' altfel.

Coaceti vinete si dovlecei. Si ardei, daca tot puserati grataru' la lucru :thumleft:

Imagine atasata: monthly_08_2018/post-102-15340946241151.jpg


Cand s-a copt ce e de copt, se curata vinetele si dovleceii si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs, se toaca cu tocator de lemn.

Imagine atasata: monthly_08_2018/post-102-15340946924237.jpg


Vinetele si dovleceii, dupa tocare se pun in troc.

Imagine atasata: monthly_08_2018/post-102-15340947417216.jpg


Apoi se amesteca bine, cu lingura de lemn, se pune ceva ulei de masline, iar se amesteca, iar putin ulei, iar amestecat. Nu trebuie exagerat cu uleiul.

Dupa aia am luat niste "tahini verde", ce mi-a ramas de la alta mancare (dorada la gratar afumata cu sos de tahini verde).

Imagine atasata: monthly_08_2018/post-102-15340948653737.jpg


Evident ca nu e verde, dar ii zice verde ca are coriandru tocat in el :love7:

Sosul asta l-am pus si pe el in trocul cu vinete si dovlecei.

Imagine atasata: monthly_08_2018/post-102-15340949241553.jpg


Se amesteca binebine si se decoreaza total neinspirat :wub:

Imagine atasata: monthly_08_2018/post-102-15340949587961.jpg


In dovleceii si vinetele tocate nu am pus nici zeama de lamaie, nici usturoi pentru ca pusesem deja in sosul de tahini verde. Nu am pus nici sare, tot din cauza de sos.

Am decorat cu rosii pentru ca nu aveam samburi de rodie.

Ardeii nu vi-i mai arat, i-am curatat si i-am pus cu ulei de masline si otet balsamic invechit.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#30 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 August 2018 - 12:25 PM

Pai acu povesteste-mi ce e tahini asta verde te rog.
Miercuri facem si noi gratar si daca gasesc miine vinete faine o sa fac si salata de vinete si incerc si varianta ta cu un dovlecel
n-ai zis daca ti-a placut

#31 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 August 2018 - 06:39 PM

Dragos, am copt si 3 dovlecei verde inchis si i-am pus in salata de vinete, nu s-a simtit nimic deosebit, probabil erau prea putini, pe linga am pus ca de obicei maioneza si ceapa rosie taiata fin, asa imi place

Vroiam sa va dau alta idee experimentata miercuri, fisii de vinata coapta intreaga ca pentru salata, fisii de ardei copt si rosie, asta cruda evident, amestecate cu ulei, sare si piper si pentru cine doreste cu telemea, buna de tot, evident s-ar putea face si bruschetta
Imagine atasata: monthly_08_2018/post-4-15345239500624.jpg

#32 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 21 August 2018 - 06:34 PM

Vezi postareaAdriana, la 17 August 2018 - 06:39 PM, a spus:

Dragos, am copt si 3 dovlecei verde inchis si i-am pus in salata de vinete, nu s-a simtit nimic deosebit, probabil erau prea putini, pe linga am pus ca de obicei maioneza si ceapa rosie taiata fin, asa imi place


Daca pui cantitati egale se va simti o diferenta fata doar cu vinete. Daca pui maioneza strici tot gustul, d-aia n-ai simtit diferenta.

Citeaza

Vroiam sa va dau alta idee experimentata miercuri, fisii de vinata coapta intreaga ca pentru salata, fisii de ardei copt si rosie, asta cruda evident, amestecate cu ulei, sare si piper si pentru cine doreste cu telemea, buna de tot, evident s-ar putea face si bruschetta
Atasament IMG_20180815_231109.jpg


Buna idee. O sa fac si eu. Senchiu.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#33 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 21 August 2018 - 06:39 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 August 2018 - 12:25 PM, a spus:

Pai acu povesteste-mi ce e tahini asta verde te rog.
Miercuri facem si noi gratar si daca gasesc miine vinete faine o sa fac si salata de vinete si incerc si varianta ta cu un dovlecel
n-ai zis daca ti-a placut


Tahini verde... he he...

150 g Tahini, 2 catei buni de usturoi, 50-70 ml de zeama de lamaie, si o legatura buna (cel putin 250 g) tocata de patrunjel sau coriandru cu cozi fragede (toci si cozile). Daca vrei, si putina sare de mare de gust (io nu pun). Amesteci bine si gata tahini verde.

Cantitatile sunt orientative, le proportionezi cum ai chef.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#34 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 August 2018 - 09:08 PM

Vezi postareadragos, la 21 August 2018 - 06:39 PM, a spus:


Tahini verde... he he...

150 g Tahini, 2 catei buni de usturoi, 50-70 ml de zeama de lamaie, si o legatura buna (cel putin 250 g) tocata de patrunjel sau coriandru cu cozi fragede (toci si cozile). Daca vrei, si putina sare de mare de gust (io nu pun). Amesteci bine si gata tahini verde.

Cantitatile sunt orientative, le proportionezi cum ai chef.

ok mersi, o sa o incerc, cu patrunjel ca pe coriandru nu pot sa-l suport

#35 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,613
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 22 August 2018 - 09:02 AM

Vezi postareaAdriana, la 21 August 2018 - 09:08 PM, a spus:

ok mersi, o sa o incerc, cu patrunjel ca pe coriandru nu pot sa-l suport

Am auzit la TV un mare bucatar spunand ca oamenii fie adora coriandrul verde, fie nu-l pot suporta.
Am crezut ca e o vorba in vant, pana am gustat o frunza ...
Eu, care ador toate ierburile, dar si coriandrul seminte (macinat sau nu), am crezut ca dau la boboci.
Deci, omul avea dreptate!

#36 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 August 2018 - 12:07 PM

Eu i-am dat si a doua si cre ca si a treia posibilitate, geaba

#37 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 22 August 2018 - 01:34 PM

Vezi postareabellamama, la 22 August 2018 - 09:02 AM, a spus:

oamenii fie adora coriandrul verde, fie nu-l pot suporta

+ 1
cea mai groazică buruiană care există

#38 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 August 2018 - 02:40 PM

Vezi postareaDexter, la 22 August 2018 - 01:34 PM, a spus:

+ 1
cea mai groazică buruiană care există

Dexter :-* putine cuvinte si esentiale =))

#39 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 22 August 2018 - 03:14 PM

Eh, acum niste ani nici mie nu imi placea coriandrul verde. Dar am ajuns sa-l apreciez.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#40 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,613
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 22 August 2018 - 03:39 PM

Vezi postareadragos, la 22 August 2018 - 03:14 PM, a spus:

Eh, acum niste ani nici mie nu imi placea coriandrul verde. Dar am ajuns sa-l apreciez.

Dom'le eu am incercat cu insistenta - Nu-mi venea sa cred ca poate exista verdeata sa-mi displaca.
Exista! Il detest cu pasiune.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi