Tort pufos cu dovleac dovleac crud
#1
Postat 13 October 2015 - 02:36 PM
Si cum santem in sezonul dovlecilor si eu am o infinitate,sant tot timpul in cautarea retetelor cu dovleac pentru o diversificare a felurilor gatite cu dovleac.Deci am gasit aceasta reteta,dar ce mi-a placut mai mult ca dovleacul se pune crud in compozitie.Reteta am gasit-o pe Tavolartegusto.it
Reteta este pentru o forma cu diametrul 18,dar daca se face in forma cu diametrul de 24 sau 26 se dubleaza cantitatile.
Eu neavand forma de 18,am facut in tava dreptunghiulara de 20/26.
Ingrediente:
-125 grame pulpa de dovleac cruda,
-140 grame faina,
-60 grame migdale fara pielita si maruntite foarte fin,
-50 mililitri ulei de seminte,
-40 mililitri lapte,
-115 grame zahar,
-2 oua mari,
-10 grame praf de copt,
-coaja de portocala(eu nu am avut)
-2 linguri de rom brun sau Contreau,(eu am avut rom alb si am adaugat un pic de esenta de rom)
-zahar pudra pentru decorat.
Se taie dovleacul bucatele si se introduce in robot cu uleiul si laptele.Se actioneaza pana devine o crema lipsita de bucatele.La nevoie se mai actioneaza robotul pana la obtinerea unei creme fine.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile cu un praf de sare si 2 linguri de zahar.Se bat spuma tare.
Separat se bat galbenusurile spuma cu restul de zahar si coaja de portocale.
Compozitia de galbenusuri se pune peste cea de dovleac,adaugand si lichiorul sau romul.Amestecati bine cu o lingura.
Adaugati albusurile spuma amestecand usor .
Faina se amesteca cu praful de copt iar apoi se adauga migdalele macinate fin.Se adauga la compozitia precedenta.Se pune in tava tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptorul incins la 170 grade pentru30-35 minute.(pentru forma de 24-26 se lasa 50-60 minute)
#2
Postat 13 October 2015 - 04:18 PM
#3
Postat 13 October 2015 - 08:54 PM
Adriana, la 13 October 2015 - 04:18 PM, a spus:
Sa sti Adriana ca la o glazura de cioccolata m-am gandit si eu dar nu aveam in dotare.
#4
Postat 14 October 2015 - 12:09 PM
#6
Postat 14 October 2015 - 07:51 PM
9Ramy9, la 13 October 2015 - 02:36 PM, a spus:
Ce perfect arata. Tre sa fie si lecker.
Astept sa-l faca Adriana.
Peter
#8
Postat 15 October 2015 - 05:20 PM
#9
Postat 15 October 2015 - 06:20 PM
9Ramy9, la 13 October 2015 - 02:36 PM, a spus:
-coaja de portocala(eu nu am avut)
Eu de cand am adoptat metoda asta, nu-mi lipseste aroma niciodata.
Cand gasesc lamaie netratata sau portocala o congelez, intreaga.
O rad asa, congelata la nevoie.
Lamaia o rad si in ceai.
Peter, la 14 October 2015 - 07:51 PM, a spus:
Astept sa-l faca Adriana.
Peter
Na' ca i-am luat-o inainte!
Am pus si feliute de mere pentru un plus de fibre.
Multam fain de reteta: simpla, rapida si economica as zice eu!
#11
Postat 15 October 2015 - 07:10 PM
#12
Postat 15 October 2015 - 09:27 PM
#13
Postat 16 October 2015 - 09:54 AM
#14
Postat 16 October 2015 - 11:48 AM
#15
Postat 16 October 2015 - 10:29 PM
iulia nicoleta, la 15 October 2015 - 05:20 PM, a spus:
Sa va fie de bine Iulia.O sa fac si eu cu ciocolata.Ca tot familionul au decretat ca merita un bis,chiar tris.
Eataly, la 15 October 2015 - 06:20 PM, a spus:
9Ramy9, la 13 October 2015 - 02:36 PM, a spus:
-coaja de portocala(eu nu am avut)
Eu de cand am adoptat metoda asta, nu-mi lipseste aroma niciodata.
Cand gasesc lamaie netratata sau portocala o congelez, intreaga.
O rad asa, congelata la nevoie.
Lamaia o rad si in ceai.
O sa incerc si eu sa congelez,dar ca si Adriana problema mea e spaziul in congelator.
Am pus si feliute de mere pentru un plus de fibre.
Multam fain de reteta: simpla, rapida si economica as zice eu!
A iesit bine.Eu o sa incerc si cu alt tip de dovleac.In reteta asta am folosit "Marina di Chioggia".As incerca si cu Butternut sa vad daca este vreo diferenta.