Forum Culinar: Tort pufos cu dovleac - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tort pufos cu dovleac dovleac crud

#1 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 13 October 2015 - 02:36 PM

Tort pufos cu dovleac

Imagine atasata: monthly_10_2015/post-162-14447395025495.jpg

Si cum santem in sezonul dovlecilor si eu am o infinitate,sant tot timpul in cautarea retetelor cu dovleac pentru o diversificare a felurilor gatite cu dovleac.Deci am gasit aceasta reteta,dar ce mi-a placut mai mult ca dovleacul se pune crud in compozitie.Reteta am gasit-o pe Tavolartegusto.it
Reteta este pentru o forma cu diametrul 18,dar daca se face in forma cu diametrul de 24 sau 26 se dubleaza cantitatile.
Eu neavand forma de 18,am facut in tava dreptunghiulara de 20/26.

Ingrediente:
-125 grame pulpa de dovleac cruda,
-140 grame faina,
-60 grame migdale fara pielita si maruntite foarte fin,
-50 mililitri ulei de seminte,
-40 mililitri lapte,
-115 grame zahar,
-2 oua mari,
-10 grame praf de copt,
-coaja de portocala(eu nu am avut)
-2 linguri de rom brun sau Contreau,(eu am avut rom alb si am adaugat un pic de esenta de rom)
-zahar pudra pentru decorat.

Se taie dovleacul bucatele si se introduce in robot cu uleiul si laptele.Se actioneaza pana devine o crema lipsita de bucatele.La nevoie se mai actioneaza robotul pana la obtinerea unei creme fine.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile cu un praf de sare si 2 linguri de zahar.Se bat spuma tare.
Separat se bat galbenusurile spuma cu restul de zahar si coaja de portocale.
Compozitia de galbenusuri se pune peste cea de dovleac,adaugand si lichiorul sau romul.Amestecati bine cu o lingura.
Adaugati albusurile spuma amestecand usor .
Faina se amesteca cu praful de copt iar apoi se adauga migdalele macinate fin.Se adauga la compozitia precedenta.Se pune in tava tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptorul incins la 170 grade pentru30-35 minute.(pentru forma de 24-26 se lasa 50-60 minute)
Imagine atasata: monthly_10_2015/post-162-14447394638129.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2015/post-162-14447394743308.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2015/post-162-14447394845039.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2015/post-162-14447395166183.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2015/post-162-14447395323287.jpg

#2 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 October 2015 - 04:18 PM

Ce fain e, cum gasesc dovleac cum il fac. Nu's de ce mi se pare mie ca ar merge combinat cu ciocolata dovleacul, ori glazurata prajitura ori cu picaturi de ciocolata in compozitie.

#3 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 13 October 2015 - 08:54 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 October 2015 - 04:18 PM, a spus:

Ce fain e, cum gasesc dovleac cum il fac. Nu's de ce mi se pare mie ca ar merge combinat cu ciocolata dovleacul, ori glazurata prajitura ori cu picaturi de ciocolata in compozitie.

Sa sti Adriana ca la o glazura de cioccolata m-am gandit si eu dar nu aveam in dotare.

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 October 2015 - 12:09 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 October 2015 - 04:18 PM, a spus:

Nu's de ce mi se pare mie ca ar merge combinat cu ciocolata dovleacul, ori glazurata prajitura ori cu picaturi de ciocolata in compozitie.


Imi place cum gandesti! :drool:

#5 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 October 2015 - 01:16 PM

Mersi :thumleft:

#6 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 October 2015 - 07:51 PM

Vezi postarea9Ramy9, la 13 October 2015 - 02:36 PM, a spus:

Tort pufos cu dovleac



Ce perfect arata. Tre sa fie si lecker. :thumleft:
Astept sa-l faca Adriana.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#7 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 October 2015 - 09:48 PM

Tre' sa achizitionez dovleacul. :thumleft:

#8 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 October 2015 - 05:20 PM

Multumesc Ramy pentru reteta ! Mai am inca un dovleac mic in asteptare si e numai buna reteta ! Eu cred ca o sa-l fac sub forma de briose...cu picaturi de ciocolata pentru noi, si fara pentru Maria ! :thumleft:

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 October 2015 - 06:20 PM

Vezi postarea9Ramy9, la 13 October 2015 - 02:36 PM, a spus:


-coaja de portocala(eu nu am avut)



Eu de cand am adoptat metoda asta, nu-mi lipseste aroma niciodata.
Cand gasesc lamaie netratata sau portocala o congelez, intreaga.
O rad asa, congelata la nevoie.
Lamaia o rad si in ceai.

Imagine atasata: monthly_10_2015/post-9-14449258682329.jpg


Vezi postareaPeter, la 14 October 2015 - 07:51 PM, a spus:


Astept sa-l faca Adriana.

Peter


Na' ca i-am luat-o inainte!

Imagine atasata: monthly_10_2015/post-9-14449259007309.jpg

Am pus si feliute de mere pentru un plus de fibre. :)

Multam fain de reteta: simpla, rapida si economica as zice eu! :thumleft:

#10 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 October 2015 - 06:51 PM

Deci coaja o razi congelata? Restul cum il folosesti?

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 October 2015 - 07:10 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 October 2015 - 06:51 PM, a spus:

Deci coaja o razi congelata? Restul cum il folosesti?


Eu rad tot, nu numai coaja.Chiar si la prajituri. :thumleft:

#12 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 October 2015 - 09:27 PM

Deci razi toata portocala si o folosesti la compozitia de prajitura?

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 October 2015 - 09:54 AM

Vezi postareaAdriana, la 15 October 2015 - 09:27 PM, a spus:

Deci razi toata portocala si o folosesti la compozitia de prajitura?


Da, imi da aroma suficienta! :thumleft:

#14 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 October 2015 - 11:48 AM

Ok, acu am inteles :) Mersi, pornesc in cautarea lor si incerc, singurul lucru complicat va fi sa gasesc loc in congelator si pentru ele :thumleft:

#15 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 16 October 2015 - 10:29 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 15 October 2015 - 05:20 PM, a spus:

Multumesc Ramy pentru reteta ! Mai am inca un dovleac mic in asteptare si e numai buna reteta ! Eu cred ca o sa-l fac sub forma de briose...cu picaturi de ciocolata pentru noi, si fara pentru Maria ! :D

Sa va fie de bine Iulia.O sa fac si eu cu ciocolata.Ca tot familionul au decretat ca merita un bis,chiar tris.

Vezi postareaEataly, la 15 October 2015 - 06:20 PM, a spus:

Vezi postarea9Ramy9, la 13 October 2015 - 02:36 PM, a spus:


-coaja de portocala(eu nu am avut)



Eu de cand am adoptat metoda asta, nu-mi lipseste aroma niciodata.
Cand gasesc lamaie netratata sau portocala o congelez, intreaga.
O rad asa, congelata la nevoie.
Lamaia o rad si in ceai.

Imagine atasata: monthly_10_2015/post-9-14449258682329.jpg

O sa incerc si eu sa congelez,dar ca si Adriana problema mea e spaziul in congelator.


Imagine atasata: monthly_10_2015/post-9-14449259007309.jpg

Am pus si feliute de mere pentru un plus de fibre. :-*

Multam fain de reteta: simpla, rapida si economica as zice eu! :floare:

A iesit bine.Eu o sa incerc si cu alt tip de dovleac.In reteta asta am folosit "Marina di Chioggia".As incerca si cu Butternut sa vad daca este vreo diferenta.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi