Forum Culinar: Biscuiti cu dovleac - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Biscuiti cu dovleac buni pentru cei mici si nu numai :)

#1 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 October 2015 - 05:10 PM

Eu sunt tot in cautare de dulciuri care merg de dat la copii precum Mia....si cum e sezonul dovlecilor si Lili a cerut reteta ......
Ingrediente:
-200 gr pulpa de dovleac
-200, 250 gr faina alba
-100 gr zahar
-50 gr faina de migdale
-50 gr unt
-o lingurita scortisoara
-o lingurita praf de copt

Eu am avut un dovleac mic si rosu luat din Kaufland, scria pe el mischief....l-am spalat, l-am taiat in doua, am scos semintele, apoi l-am feliat si l-am pus la cuptor. Cand intra usor furculita il el e gata. Cat era inca cald l-am curatat de coaja si pulpa am dat-o prin strecutaroare ca sa fac un piure. Prima data l-am facut la aburi si l-am blenduit dar devine prea apos nu stiu cum si cere mai multa faina...si se pierde aroma de dovleac.
Piure obtinut l-am amestecat cu untul la temperatura camerei si zaharul ( cu telul).
Am amestecat ingredintele uscate: faina, faina de migdale, scortisoara si praful de copt si apoi le-am amestecat cu compozitia de dovleac.
Trebuie sa iasa un aluat asemanator celei de tarta..
Se da la rece pana se intareste aluatul.
Apoi pe un blat bine infainat intindem o foaie de circa 4 mm grosime si decupam biscuitii. Eu am o stampila cam de 5 cm diamentru si mi-au iesit aproximativ 45 de bucati.
Maria ii mananca cu mare placere ! "Mama, t'tzii !"
Imagine atasata: monthly_10_2015/post-115-14449218264785.jpg

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 October 2015 - 06:09 PM

Iulia, t'tzii ! :)

Dovleci avem, retete avem, timp sa avem si le facem pe toate. :thumleft:

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 October 2015 - 09:45 PM

Foarte foarte frumosi!

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 October 2015 - 04:28 PM

Oho, nu ma asteptam sa fie asa buni!

Imagine atasata: monthly_10_2015/post-9-14459560464217.jpg

Iulia nu te uita la forma lor, ca nu am stat sa-i bibilesc. :blackeye:

Imagine atasata: monthly_10_2015/post-9-14459560897126.jpg

Musai ii refac. :thumleft:

#5 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 28 October 2015 - 03:21 PM

Bravo, sper sa-i placa lui Manu !Imagine postata
Bineinteles ca tu poti sa-i faci un pic mai dulci si sa mai adaugi zahar...
Forma nu are relevanta ! :thumleft:

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 October 2015 - 03:28 PM

Pai, Manu i-a mancat aproape pe toti singura. :thumleft:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi