Forum Culinar: Dieta Montignac - Ciocolata de casa (F1) - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Ciocolata de casa (F1) ... gustul copilariei

#1 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 October 2015 - 02:24 PM

Am ceva timp de cand nu mi-am mai facut o actualizare a listei cu Ig. Din cand in cand mai gasesc cate ceva schimbat in bine (pentru poftele mele).
Uite asa am gasit ca Ig laptelui praf e 30... Yupiiii! Bine, cu doua stelute, ceea ce inseamna ca laptele praf are un indice insulinic mare chiar daca Ig este mic.
Asa ca fara exagerare!
Dar pofta tot mi-am facut-o.

Ingrediente:
- unt 125g
- un pahar de apa
- 2-3 linguri de fructoza (nu exagerati, pt mine a fost chiar prea dulce) Ig 20
- 2-3 linguri de cacao Ig 20
- 300g lapte praf Ig 30
- migdale Ig 15
- goji ...cifra exacta pe lista lu' nenea monti nu am gasit-o, dar prin multe parti se vorbeste de un Ig mic in jur de 28
- cocos Ig 35 (eventual, se poate face si fara)


Preparare:

Se topeste intr-o craticioara untul si fructoza in paharul de apa.
In momentul in care incepe amestecul se fiarba se adauga cacao (eu pun de obicei mai mult decat e scris in orice reteta...nebunia mea). Amestecam pana se topeste bine.
Intr-un castronel se toarna lichidul firbinte peste care aruncam laptele praf. Amestecam cu o lingura de lemn, cu mare incredere, pana vedem ca lichidul a fost absobit. Acum depinde si de laptele praf care-l aveti, poate intra mai mult sau mai putin, va reglati in functie de ochiul si manuta domniilor voastre.
Cand eram mica imi faceam singura asa ca eu sunt invatata. Oricum trebuie sa fie un amestec vartos bine.
Asta-i ciocolata baza.
De acum incolo fiecare poate pune ce-i doreste inimioara sau o poate lasa asa.
Eu am adaugat goji si migdale.
Cand eram mica singurele chestii ce le gaseam erau alunele americane si stafidele (astea nu sunt monti).
Cand eram mica aveam o tava mai inaltuta in care intindeam amestecul destul de inalt si-l lasam sa se raceasca, ieri l-am intins intre doua foi de hartie de cuptor mai subtirel si am lasat totul pe masa.
Lasand la o parte ca mirosea o nebunie si nu am rezistat pana nu am mancat cateva linguri bune de ciocolata calda.

Puteti pune si alune, fistic, caise uscate... ciocolata va ramane oricum de F1.

Imagine atasata: monthly_10_2015/post-133-14460350444224.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2015/post-133-14460350565107.jpg

Pozele nu sunt exceptionale, dar ciocolata DA!
Sorina

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 October 2015 - 02:50 PM

Arata super!!! :thumleft: :lol:
Chiar ieri ma gandeam ca n-am mai facut de mult ciocolata.... E drept ca in ultimii ani am facut destul de rar, dar asta din cauza ca nu mai gasesc lapte praf neindulcit. Vad ca-l fac din ce in ce mai dulce, indiferent de marca..... iar rezultatul final iese mult prea dulce, pentru gusturile noastre. Ni se strepezesc dintii. :blackeye:
Dar.... poate fac o exceptie de sarbatori.... :)
O sa tin minte ca se poate folosi cocos (apropo - e vorba de unt sau de fulgi?) si goji. Pana acum, vorba ta, foloseam mai mereu stafide, dar n-ar strica sa variez! :blink:

#3 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 October 2015 - 04:16 PM

Vorbeam de fulgi de cocos nu de unt si cum bine ai precizat eu am folosit lapte praf fara zahar.
Te astept cu ciucalata. Sper sa-ti placa cum imi place mie! :thumleft:
Sorina

#4 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 November 2015 - 09:22 PM

Minunat arata! Sorina! Ce as manca si eu juma de tavaaaa.... :hello:
Multumesc pt reteta. :105:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 November 2015 - 02:47 PM

Cu plăcere, draga mea!
Acum că știu unde să găsesc laptele praf la Auchan fug de el ca de altceva. Nu de alta, dar dacă îl am în casă nu pot să nu-l fac...
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi