Friptura de curcan cu mere
#1
Postat 22 November 2009 - 05:06 PM
Ingrediente
3 pulpe inferioare si una inferioara de curcan ( de Anul Nou noi punem un curcan intreg), 2 mere mai acrisoare, 1 pahar de coniac, 2 lingurite de amestec de 5 condimente, 3 crengute de rozmarin, sare, piper, ulei de masline
Cum se face
1. Cu o seara inainte se pregateste carnita de curcan: se spala, se usuca cu un servet de hartie, se sareaza, se pipereaza si se freaca cu amestecul de 5 condimente (eu incerc sa sarez si sa condimentez cat pot si sub pielea curcanunului), se stropeste cu putin ulei
2. Se curata merele de miez, se taie felii (in cazul in care puneti curcanul intreg, puneti unul sau doua mere intregi inauntru).
3. Intr-o punga solida, care nu curge, se pun bucatile de curcan impreuna cu coniacul, merele, rozmarinul si se sigileaza
4. Punem punga la frigider, intorcand-o din cand in cand astfel incat sa se patrunda de arome peste tot
5. A doua zi, varsam continutul pungii intr-o tava incapatoare, mai punem 1-2 cescute de apa, acoperim tava bine cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru o ora jumate la 180 de grade
#2
Postat 22 November 2009 - 05:13 PM
7. Cam dupa 30-40 de minute ar trebui sa fie gata, termometrul infipt in carnita mi-a zis ca e momentul sa opresc focul (temperatura interioara 90 de grade)
8. Si aici... gata de a fi mancat:
Pofta buna!
PS. Merele de la friptura pot fi trecute prin sita si rezulta un sos minunat... Cum oaspetii mei nu imi erau tocmai cunoscuti (deci nu le stiam foarte bine gusturile, am sarit peste acest pas caci nu stiam daca vor aprecia combinatia fruct-carne ). De mancat insa au mancat cu placere carnita
#3
Postat 22 November 2009 - 05:17 PM
Bunny,fruptura ta de curcan arata extraordinar,iar pozele sînt superbe
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#4
Postat 22 November 2009 - 05:38 PM
#6
Postat 22 November 2009 - 07:31 PM
Bunny a spus:
Bunny,tre' sa ai posibilitatea de a opri blitzul.La mie e ultima pozitie pe rotita
Dar nu stiu de ce zici de blitz,ca pozele sint foarte frumoase.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#7
Postat 22 November 2009 - 08:05 PM
Maya a spus:
Bunny a spus:
Bunny,tre' sa ai posibilitatea de a opri blitzul.La mie e ultima pozitie pe rotita
Dar nu stiu de ce zici de blitz,ca pozele sint foarte frumoase.
Maya, am posibilitatea asta, dar mie imi cam tremura mana cand pozez si la ce lumina chioara am in bucatarie ies miscate rau pozele (am un trepied mic, dar mi-e cam lene sa il montez pe camera...) Multumesc, pozele au iesit dragute, dar au fost afectate culorile
Ce zici de un topic de fotografiat si food styling?
#8
Postat 22 November 2009 - 08:21 PM
Bunny a spus:
Eu una abia astept!
#9
Postat 24 November 2009 - 11:39 PM
Am sa incerc friptura neaparat.
Arata tare apetisant .Poate de Mos Nicolaie .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#10
Postat 25 November 2009 - 07:55 AM
piscotel a spus:
Am sa incerc friptura neaparat.
Arata tare apetisant .Poate de Mos Nicolaie .
Pisco, multam si astept impresii
#11
Postat 25 November 2009 - 11:32 AM
nu am facut niciodata cu ,,,,,,,curcand dar pui umplu ce mere fff des,dar rad merele ca asa incap mai multe si dau gust mai bun
cate o data mai pun si putina ceapa pestisori printre marul ras si umplu bine puiul si sub el,in tava pun cartofi taiati bucati mari care ii amestec si pe ei cu mar ras si ceapa pestisori
iese fff bun
o sa incerc si eu cu pulpe de curca
#12
Postat 25 November 2009 - 04:25 PM
Misha a spus:
nu am facut niciodata cu ,,,,,,,curcand dar pui umplu ce mere fff des,dar rad merele ca asa incap mai multe si dau gust mai bun
cate o data mai pun si putina ceapa pestisori printre marul ras si umplu bine puiul si sub el,in tava pun cartofi taiati bucati mari care ii amestec si pe ei cu mar ras si ceapa pestisori
iese fff bun
o sa incerc si eu cu pulpe de curca
Misha, multam fain. O sa incerc si eu cu pui, ma tenteaza rau ideea
#13
Postat 30 November 2009 - 12:21 AM
Revina cu impresii si poze.
Friptura a iesit Excelenta !!!!!
Am servit-o cu cartofi pure si merisoare.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#14
Postat 30 November 2009 - 09:12 PM
piscotel a spus:
Revina cu impresii si poze.
Friptura a iesit Excelenta !!!!!
Am servit-o cu cartofi pure si merisoare.
Piscotelule, sa va fie de bine {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" /> Am vazut eu bine sau ai pus si ceva portocala? Miam...
#15
Postat 01 December 2009 - 11:21 AM
Rozmarin nu am avut,asa ca am pus salvie,menta si cimbru.
Delicios...
http://povesticulinare.blogspot.com/
#16
Postat 09 December 2009 - 09:03 PM
Adriana a spus:
Bunny a spus:
Eu una abia astept!
Bravo Adriana! Asta da subiect frumos si interesant.
Food Styling-ul este adesea gresit inteles (si asta o spun datorita discutiilor pe care le-am avut pana acum cu diversi fotografi). Food stylist-ul este una, fotograful de mancare/ produs este alta. Bineinteles poate fi una si aceeasi persoana. Food styling necesita creativitate, pasiune incontestabila si neaparat cunoastere, tehnici de pregatire a produselor/ felurilor de mancare...pentru poza! Adesea "creatia" nu este comestibila din cauza colorantilor si a altor efecte folosite pentru a sublinia culori, luciu si tot ceea ce este apetisant la pozele profesionale de prin reviste la care savuram.
Imi doresc sa intalnesc un food stylist, cat si fotograful care sa "scoata" tot ce este mai bun din (spre exemplu) mancarurile pregatite de pasionatii de la cursurile mele. Si asta nu numai ca pozele mele sa fie geniale, ci mi-as dori tare mult sa fie cunoscut un pic mai mult acest domeniu cat si oamenii talentati capabili sa realizeze crampeie de arta. Poate se arata cativa...
Aici gasesti site-ul cursurilor de gatit (si nu vreau sa fac reclama, chiar vreau sa dezvoltam acest subiect frumos) unde poti vedea si poze de la cursuri...mi-as dori ca pozele sa fie mai profi candva... http://www.societegourmet.ro
Multumesc pentru acest subiect si astept cat mai multe post-uri
Cu bine,
#17
Postat 09 December 2009 - 09:10 PM
raluca ichim a spus:
Adriana a spus:
Bunny a spus:
Eu una abia astept!
Bravo Adriana! Asta da subiect frumos si interesant.
Food Styling-ul este adesea gresit inteles (si asta o spun datorita discutiilor pe care le-am avut pana acum cu diversi fotografi). Food stylist-ul este una, fotograful de mancare/ produs este alta. Bineinteles poate fi una si aceeasi persoana. Food styling necesita creativitate, pasiune incontestabila si neaparat cunoastere, tehnici de pregatire a produselor/ felurilor de mancare...pentru poza! Adesea "creatia" nu este comestibila din cauza colorantilor si a altor efecte folosite pentru a sublinia culori, luciu si tot ceea ce este apetisant la pozele profesionale de prin reviste la care savuram.
Imi doresc sa intalnesc un food stylist, cat si fotograful care sa "scoata" tot ce este mai bun din (spre exemplu) mancarurile pregatite de pasionatii de la cursurile mele. Si asta nu numai ca pozele mele sa fie geniale, ci mi-as dori tare mult sa fie cunoscut un pic mai mult acest domeniu cat si oamenii talentati capabili sa realizeze crampeie de arta. Poate se arata cativa...
Aici gasesti site-ul cursurilor de gatit (si nu vreau sa fac reclama, chiar vreau sa dezvoltam acest subiect frumos) unde poti vedea si poze de la cursuri...mi-as dori ca pozele sa fie mai profi candva... http://www.societegourmet.ro
Multumesc pentru acest subiect si astept cat mai multe post-uri
Cu bine,
Raluca, iti multumim pentru dezvoltare, intr-adevar food styling si food photography sunt doua lucruri diferite. Cat despre pozele din reviste... Numai fotografii profesionisti stiu cat lac si alte "ingrediente" folosesc ca sa le faca sa arate asa bine
Uite, iti propun sa deschizi un topic pe aceasta idee, lumea e foarte interesata de aceste subiecte.
O intrebare: cursurile de gatit le sustii tu?
#18
Postat 10 December 2009 - 08:05 AM
raluca ichim a spus:
Bine înteles ca nu am luat postarea ta drept reclama :laughing7:
Ca dovada de bune intentii, esti dispusa sa ne adaugi în josul paginii itale, la "parteneri", nu-i asa? 8-)