Forum Culinar: Friptura de curcan cu mere - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Friptura de curcan cu mere

#1 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 22 November 2009 - 05:06 PM

O reteta simpla, delicioasa si putin deosebita :D

Ingrediente

3 pulpe inferioare si una inferioara de curcan ( de Anul Nou noi punem un curcan intreg), 2 mere mai acrisoare, 1 pahar de coniac, 2 lingurite de amestec de 5 condimente, 3 crengute de rozmarin, sare, piper, ulei de masline

Cum se face

1. Cu o seara inainte se pregateste carnita de curcan: se spala, se usuca cu un servet de hartie, se sareaza, se pipereaza si se freaca cu amestecul de 5 condimente (eu incerc sa sarez si sa condimentez cat pot si sub pielea curcanunului), se stropeste cu putin ulei

2. Se curata merele de miez, se taie felii (in cazul in care puneti curcanul intreg, puneti unul sau doua mere intregi inauntru).

3. Intr-o punga solida, care nu curge, se pun bucatile de curcan impreuna cu coniacul, merele, rozmarinul si se sigileaza

Imagine atasata: 56_1787fdb97457e5e4c60168d45dacef4d.jpg

4. Punem punga la frigider, intorcand-o din cand in cand astfel incat sa se patrunda de arome peste tot

Imagine atasata: 56_3e7c32d378226ed2f62a0b3470bde8f2.jpg

5. A doua zi, varsam continutul pungii intr-o tava incapatoare, mai punem 1-2 cescute de apa, acoperim tava bine cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru o ora jumate la 180 de grade

Imagine atasata: 56_17c5180c6a0dd9df75523d07b0a7a870.jpg
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#2 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 22 November 2009 - 05:13 PM

6. Dupa o ora jumatate, scoatem folia de aluminiu si incepem operatiunea de stropire a fripturii. Cu o lingura luam sos din tava si il stropim bine peste tot, cam din 10 in 10 minute, astfel incat sa se rumeneasca bine

Imagine atasata: 56_e8fa4fd6ffda0e0d18c4383f3ab8005d.jpg


7. Cam dupa 30-40 de minute ar trebui sa fie gata, termometrul infipt in carnita mi-a zis ca e momentul sa opresc focul (temperatura interioara 90 de grade)

Imagine atasata: 56_e80aa6f86c50ac88d0a6508f1217d9ca.jpg

8. Si aici... gata de a fi mancat:

Imagine atasata: 56_84d0b890e7e0edc31ab3fcb88f0081db.jpg


Pofta buna!

PS. Merele de la friptura pot fi trecute prin sita si rezulta un sos minunat... Cum oaspetii mei nu imi erau tocmai cunoscuti (deci nu le stiam foarte bine gusturile, am sarit peste acest pas caci nu stiam daca vor aprecia combinatia fruct-carne ). De mancat insa au mancat cu placere carnita :D
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 November 2009 - 05:17 PM

Mie-mi place mult combinatia fructe-carne,compot-carne+ cartofi copti/piure..egal cum :D
Bunny,fruptura ta de curcan arata extraordinar,iar pozele sînt superbe :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 22 November 2009 - 05:38 PM

Maya, si mie imi place mult combinatia. Iar marul si curcanul merg foarte bine impreuna :D Am incercat cat am putut sa scot pozele ok, dar tot s-a declansat blitzul, nu am avut ce-i face :D
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 November 2009 - 05:45 PM

Pai daca e bunicica inseamna ca tre sa o incerc musai.

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 November 2009 - 07:31 PM

Bunny a spus:

Maya, si mie imi place mult combinatia. Iar marul si curcanul merg foarte bine impreuna :D Am incercat cat am putut sa scot pozele ok, dar tot s-a declansat blitzul, nu am avut ce-i face :P


Bunny,tre' sa ai posibilitatea de a opri blitzul.La mie e ultima pozitie pe rotita :D
Dar nu stiu de ce zici de blitz,ca pozele sint foarte frumoase.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 22 November 2009 - 08:05 PM

Maya a spus:

Bunny a spus:

Maya, si mie imi place mult combinatia. Iar marul si curcanul merg foarte bine impreuna :D Am incercat cat am putut sa scot pozele ok, dar tot s-a declansat blitzul, nu am avut ce-i face :(


Bunny,tre' sa ai posibilitatea de a opri blitzul.La mie e ultima pozitie pe rotita :D
Dar nu stiu de ce zici de blitz,ca pozele sint foarte frumoase.



Maya, am posibilitatea asta, dar mie imi cam tremura mana cand pozez si la ce lumina chioara am in bucatarie ies miscate rau pozele (am un trepied mic, dar mi-e cam lene sa il montez pe camera...) Multumesc, pozele au iesit dragute, dar au fost afectate culorile :P

Ce zici de un topic de fotografiat si food styling?
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 November 2009 - 08:21 PM

Bunny a spus:

Ce zici de un topic de fotografiat si food styling?

Eu una abia astept!

#9 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 24 November 2009 - 11:39 PM

Bunny,

Am sa incerc friptura neaparat.
Arata tare apetisant .Poate de Mos Nicolaie . :hello:
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#10 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 25 November 2009 - 07:55 AM

piscotel a spus:

Bunny,

Am sa incerc friptura neaparat.
Arata tare apetisant .Poate de Mos Nicolaie . :lol:


Pisco, multam si astept impresii :hello:
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#11 Useril este offline   Misha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationtimisoara

Postat 25 November 2009 - 11:32 AM

BUNNY arata fff bine fricturica ta
nu am facut niciodata cu ,,,,,,,curcand dar pui umplu ce mere fff des,dar rad merele ca asa incap mai multe si dau gust mai bun
cate o data mai pun si putina ceapa pestisori printre marul ras si umplu bine puiul si sub el,in tava pun cartofi taiati bucati mari care ii amestec si pe ei cu mar ras si ceapa pestisori
iese fff bun
o sa incerc si eu cu pulpe de curca
Imagine postataImagine postata

#12 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 25 November 2009 - 04:25 PM

Misha a spus:

BUNNY arata fff bine fricturica ta
nu am facut niciodata cu ,,,,,,,curcand dar pui umplu ce mere fff des,dar rad merele ca asa incap mai multe si dau gust mai bun
cate o data mai pun si putina ceapa pestisori printre marul ras si umplu bine puiul si sub el,in tava pun cartofi taiati bucati mari care ii amestec si pe ei cu mar ras si ceapa pestisori
iese fff bun
o sa incerc si eu cu pulpe de curca



Misha, multam fain. O sa incerc si eu cu pui, ma tenteaza rau ideea :o
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#13 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 30 November 2009 - 12:21 AM

Bunny,

Revina cu impresii si poze.
Friptura a iesit Excelenta !!!!!
Am servit-o cu cartofi pure si merisoare.


Imagine atasata: 99_f79a48f89976a7e9b5665333a3c00ccb.jpg

Imagine atasata: 99_c5516ca2450ba10381fabc72e0af6802.jpg
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#14 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 30 November 2009 - 09:12 PM

piscotel a spus:

Bunny,

Revina cu impresii si poze.
Friptura a iesit Excelenta !!!!!
Am servit-o cu cartofi pure si merisoare.


Piscotelule, sa va fie de bine {SMILIES_PATH}/6.gif;)<" title="arms" /> Am vazut eu bine sau ai pus si ceva portocala? Miam... :D
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#15 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 01 December 2009 - 11:21 AM

Da,am pus portocala si mere.
Rozmarin nu am avut,asa ca am pus salvie,menta si cimbru.
Delicios... :(
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#16 Useril este offline   raluca ichim 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationBucuresti

Postat 09 December 2009 - 09:03 PM

Adriana a spus:

Bunny a spus:

Ce zici de un topic de fotografiat si food styling?

Eu una abia astept!


Bravo Adriana! Asta da subiect frumos si interesant.
Food Styling-ul este adesea gresit inteles (si asta o spun datorita discutiilor pe care le-am avut pana acum cu diversi fotografi). Food stylist-ul este una, fotograful de mancare/ produs este alta. Bineinteles poate fi una si aceeasi persoana. Food styling necesita creativitate, pasiune incontestabila si neaparat cunoastere, tehnici de pregatire a produselor/ felurilor de mancare...pentru poza! Adesea "creatia" nu este comestibila din cauza colorantilor si a altor efecte folosite pentru a sublinia culori, luciu si tot ceea ce este apetisant la pozele profesionale de prin reviste la care savuram.
Imi doresc sa intalnesc un food stylist, cat si fotograful care sa "scoata" tot ce este mai bun din (spre exemplu) mancarurile pregatite de pasionatii de la cursurile mele. Si asta nu numai ca pozele mele sa fie geniale, ci mi-as dori tare mult sa fie cunoscut un pic mai mult acest domeniu cat si oamenii talentati capabili sa realizeze crampeie de arta. Poate se arata cativa...
Aici gasesti site-ul cursurilor de gatit (si nu vreau sa fac reclama, chiar vreau sa dezvoltam acest subiect frumos) unde poti vedea si poze de la cursuri...mi-as dori ca pozele sa fie mai profi candva... http://www.societegourmet.ro

Multumesc pentru acest subiect si astept cat mai multe post-uri

Cu bine,
Raluca Ichim
Société Gourmet COOKING CLASSES
http://www.societegourmet.ro

#17 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 09 December 2009 - 09:10 PM

raluca ichim a spus:

Adriana a spus:

Bunny a spus:

Ce zici de un topic de fotografiat si food styling?

Eu una abia astept!


Bravo Adriana! Asta da subiect frumos si interesant.
Food Styling-ul este adesea gresit inteles (si asta o spun datorita discutiilor pe care le-am avut pana acum cu diversi fotografi). Food stylist-ul este una, fotograful de mancare/ produs este alta. Bineinteles poate fi una si aceeasi persoana. Food styling necesita creativitate, pasiune incontestabila si neaparat cunoastere, tehnici de pregatire a produselor/ felurilor de mancare...pentru poza! Adesea "creatia" nu este comestibila din cauza colorantilor si a altor efecte folosite pentru a sublinia culori, luciu si tot ceea ce este apetisant la pozele profesionale de prin reviste la care savuram.
Imi doresc sa intalnesc un food stylist, cat si fotograful care sa "scoata" tot ce este mai bun din (spre exemplu) mancarurile pregatite de pasionatii de la cursurile mele. Si asta nu numai ca pozele mele sa fie geniale, ci mi-as dori tare mult sa fie cunoscut un pic mai mult acest domeniu cat si oamenii talentati capabili sa realizeze crampeie de arta. Poate se arata cativa...
Aici gasesti site-ul cursurilor de gatit (si nu vreau sa fac reclama, chiar vreau sa dezvoltam acest subiect frumos) unde poti vedea si poze de la cursuri...mi-as dori ca pozele sa fie mai profi candva... http://www.societegourmet.ro

Multumesc pentru acest subiect si astept cat mai multe post-uri

Cu bine,



Raluca, iti multumim pentru dezvoltare, intr-adevar food styling si food photography sunt doua lucruri diferite. Cat despre pozele din reviste... Numai fotografii profesionisti stiu cat lac si alte "ingrediente" folosesc ca sa le faca sa arate asa bine :D
Uite, iti propun sa deschizi un topic pe aceasta idee, lumea e foarte interesata de aceste subiecte.

O intrebare: cursurile de gatit le sustii tu?
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#18 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 10 December 2009 - 08:05 AM

raluca ichim a spus:

Aici gasesti site-ul cursurilor de gatit (si nu vreau sa fac reclama, chiar vreau sa dezvoltam acest subiect frumos) unde poti vedea si poze de la cursuri...mi-as dori ca pozele sa fie mai profi candva... http://www.societegourmet.ro...


Bine înteles ca nu am luat postarea ta drept reclama :laughing7:
Ca dovada de bune intentii, esti dispusa sa ne adaugi în josul paginii itale, la "parteneri", nu-i asa? 8-)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi