Forum Culinar: Rohrnudeln - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rohrnudeln ptr. iubitorii de aluat dospit

#1 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 December 2015 - 07:14 PM

Rohrnudeln

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-1450285163145.jpg

Tradus: taitei de teava :scratch:
(Rohr, printre altele inseamna pe germana defapt cuptor).

Un fel de croafne facute in cuptor. Si cum Eataly m-a rugat de doua ori sa pun reteta, uite-o:

Ptr. aluat:

500 g faina
20 g drojdie proaspata
250 ml lapte caldut
50-75 g zahar
1/2 lingurita de sare
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la o lamiie
80 g unt topit
1 ou sau doua galbenusuri

100 g unt ptr. copt in tava.


Tava mea are 34 x 24 cm si ajunge perfect ptr. 20 de bucati.

Dupa ce am cantarit toate,

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14502852875527.jpg


facem o maia din drojdie, o lingura de zahar, putina faina si putina apa calduta. Lasam vreo 15 minute sa se dezvolte intr-un loc mai caldut.
Apoi facem un aluat din toate ingredientele. Laptele poate nu trebuie tot. Vedeti consistenta, nici prea moale, nici prea tare...
Lasam sa creasca vreo 30 de minute.
Punem pe masa de lucru si facem 20 de bile.

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14502853699768.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14502853769295.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14502853876592.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14502853981379.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14502855045045.jpg

In tava am topit untul, tavalim in el cele 20 de bile

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14502855472178.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14502855549721.jpg

si lasam acoperite la loc caldut inca vreo 30 de minute la crescut.
Incalzim cuptorul la 180°C. Coacem vreo 40 de minute.
Cum cartea mea de retete e scrisa acum citiva ani, temperatura propusa poate sa prescurteze chiar timpul de coacere.
Deci atentie la culoare.
La mine erau aproape gata dupa deja 30 de minute.
Dupa ce sunt gata, scoatem din cuptor si lasam vreo 10 minute sa raceasca putin.

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14502856545718.jpg

Rasturnam si le desprindem una de alta.

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14502856637101.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14502856708458.jpg


Daca vreti(eu vreau intotdeuna) le puteti umple cu ceva gem.

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14502858304582.jpg

Putin zahar pudra deasupra si gata.
Normal ele se maninca caldute cu sos de vanilie, compot sau sos cald de prune sau cu ce vreti.
Noi le servim ca atare.

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14502857716881.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14502857798439.jpg

Pofta buna.

Peter(de azi Opa) :toothy9;
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#2 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 16 December 2015 - 09:55 PM

Excelente si astea. Ma bucur ca le-ai pus.

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 December 2015 - 11:11 PM

Ce faine sunt Peter! sunt ca un fel de gogosi la cuptor?!(intreb pt. ca sunt pe la noi de cumparat gogosi la cuptor,nu prajite in ulei,umplute cu gem sau crema de vanilie/cioco)Arata super!! :toothy9;

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 16 December 2015 - 11:25 PM

Vezi postareaPeter, la 16 December 2015 - 07:14 PM, a spus:

Peter(de azi Opa) :toothy9;

Suuuper! :) Felicitari! :scratch:
N-ar strica sa-ncerc si eu gogosile, prea arata bine!! :-*

#5 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 December 2015 - 06:44 AM

Vezi postareaMicul, la 16 December 2015 - 09:55 PM, a spus:

Excelente si astea. Ma bucur ca le-ai pus.


:)

Vezi postareaGeany, la 16 December 2015 - 11:11 PM, a spus:

Ce faine sunt Peter! sunt ca un fel de gogosi la cuptor?!(intreb pt. ca sunt pe la noi de cumparat gogosi la cuptor,nu prajite in ulei,umplute cu gem sau crema de vanilie/cioco)Arata super!! :toothy9;


Da Geany, sunt gogosi din alea, pufoase si usor de facut.

Vezi postareaFoxyy, la 16 December 2015 - 11:25 PM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 16 December 2015 - 07:14 PM, a spus:

Peter(de azi Opa) :scratch:

Suuuper! :-* Felicitari! :)
N-ar strica sa-ncerc si eu gogosile, prea arata bine!! :P


Merci Moni. :P

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#6 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 17 December 2015 - 07:53 AM

Vezi postareaPeter, la 16 December 2015 - 07:14 PM, a spus:

Peter(de azi Opa) :toothy9;


Sa fiti sanatosi, sa va traiasca si s-aveti parte doar de bucurii impreuna!

Despre bucatareli :scratch: :-* :) eu n-am sa reusesc veci!

Tot gemul ala care se vede revarsat a incaput in gogoasa?

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 December 2015 - 09:44 AM

Vezi postareaPeter, la 16 December 2015 - 07:14 PM, a spus:

Peter(de azi Opa) :toothy9;

Opa Peter :scratch:
Felicitari copiilor!

#8 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 17 December 2015 - 10:28 AM

Felicitari, Peter, ce frumos, ma bucur pentru voi! Dar n-aratati deloc a bunici, clar.
Super faine gogoselele, tare-mi fac cu ochiul...

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 December 2015 - 10:47 AM

Felicitari bunicilor! :toothy9; :scratch:

Sarbatoresc si eu cu voi: m-am apucat de aluat! :-*

#10 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 17 December 2015 - 12:41 PM

Vezi postareaPeter, la 16 December 2015 - 07:14 PM, a spus:


Peter(de azi Opa) :toothy9;


Felicitari bunicilor si parintilor! :scratch:
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#11 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 December 2015 - 01:23 PM

Multumim, multumim. :toothy9;
Uite-o pe bunica cu nepotu'

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-27-14503513754677.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#12 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 December 2015 - 02:13 PM

Felicitari bunicilor, parintilor si bun venit pe lume puiului drag :toothy9; !

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 December 2015 - 07:05 PM

Vezi postareaPeter, la 17 December 2015 - 01:23 PM, a spus:

Multumim, multumim. :toothy9;
Uite-o pe bunica cu nepotu'


Peter


:-*
Cel mai frumos cadou de Craciun, asa-i?

Pupici de la matusile de pe forum!! :scratch:

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-9-14503718821755.jpg

Pufosenii de nedescris: danke!

Imagine atasata: monthly_12_2015/post-9-14503719160923.jpg

#14 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 December 2015 - 07:33 PM

Vezi postareaany_annette, la 17 December 2015 - 02:13 PM, a spus:

Felicitari bunicilor, parintilor si bun venit pe lume puiului drag :toothy9; !


Saru mana Any. :scratch:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#15 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 December 2015 - 07:39 PM

Vezi postareaEataly, la 17 December 2015 - 07:05 PM, a spus:


:)
Cel mai frumos cadou de Craciun, asa-i?

Pupici de la matusile de pe forum!! :scratch:



Pufosenii de nedescris: danke!




Merci Lili, am transmis deja. Si bunica se bucura si va multumeste. :-*

Dar ce bine ti-au iesit gogoasele. Respect. Pofta mare. :toothy9;

Bunica si bunicul :)
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#16 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 December 2015 - 07:42 PM

Vezi postareamoatza, la 17 December 2015 - 07:53 AM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 16 December 2015 - 07:14 PM, a spus:

Peter(de azi Opa) :toothy9;


Sa fiti sanatosi, sa va traiasca si s-aveti parte doar de bucurii impreuna!

Despre bucatareli :scratch: :-* :) eu n-am sa reusesc veci!

Tot gemul ala care se vede revarsat a incaput in gogoasa?


Hai mai Moatzo, ce stii sa te prefaci. Cum sa nu iasa la asa descriere. :)
Si gemul acela incape tot acolo asa(dar nu trebuie pus atit) ca sunt asa de pufoase si se mai umfla mult...

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#17 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 December 2015 - 08:00 PM

Peter,vad ca ai pus cele 80 de gr. de unt la topit in tava in care urma sa coci gogosile,le-ai tavalit acolo,si le-ai copt asa cu tot untul in tava !
Ca eu ma gandisem sa topesc untul sa tavalesc bilele si sa le pun doar in tava unsa,dar daca trebuie lasate asa la copt in unt mai abundent asa o sa fac si eu,doar ca tava mea e mare ,cea mica e prea mica(aia de negresa)

#18 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 December 2015 - 08:21 PM

Vezi postareaGeany, la 17 December 2015 - 08:00 PM, a spus:

Peter,vad ca ai pus cele 80 de gr. de unt la topit in tava in care urma sa coci gogosile,le-ai tavalit acolo,si le-ai copt asa cu tot untul in tava !
Ca eu ma gandisem sa topesc untul sa tavalesc bilele si sa le pun doar in tava unsa,dar daca trebuie lasate asa la copt in unt mai abundent asa o sa fac si eu,doar ca tava mea e mare ,cea mica e prea mica(aia de negresa)




Cele 80 g unt poti sa le topesti in microunda sau altfel. Dar cele 100 de g se topesc in tava ca si asa tre tavalite bilele in unt si coapte acolo asa. :occasion14:
Dar tava ar cam trebui sa fie de marimea aceea, sau faci juma de portie de prima data, sa vezi cum se comporta. Dar la tava prea mare mie frica sa nu iasa prea plate... Lasa ca faci tu ca doara te pricepi. :floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#19 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 December 2015 - 09:34 PM

Aha! acum am priceput,deci 80 de gr. de unt topit e pt. tavalit bilele de aluat si inca alte 100 de gr. de unt topit in tava unde se coc ele in el...am pricipit acum ,cumva imi scapase pasul asta.
Despre tava prea mare e ca nu o fi deajuns stratul de unt ramane si loc intre ele si poate untul ala s-o arde,cred ca ele trebuie sa se uneasca prin crestere,nu?! pot face de 2 ori (deci una dupa alta in tava mica,ma gandesc)

#20 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 18 December 2015 - 06:39 AM

Vezi postareaGeany, la 17 December 2015 - 09:34 PM, a spus:

Aha! acum am priceput,deci 80 de gr. de unt topit e pt. tavalit bilele de aluat si inca alte 100 de gr. de unt topit in tava unde se coc ele in el...am pricipit acum ,cumva imi scapase pasul asta.
Despre tava prea mare e ca nu o fi deajuns stratul de unt ramane si loc intre ele si poate untul ala s-o arde,cred ca ele trebuie sa se uneasca prin crestere,nu?! pot face de 2 ori (deci una dupa alta in tava mica,ma gandesc)


80 g de unt topit se pune in aluat!
Salutari din Bavaria

Imagine postata

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi