Forum Culinar: Charlotte cu mere - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Charlotte cu mere

#1 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 09 February 2016 - 06:39 PM

Charlotte cu mere

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-162-14550353841362.jpg

-unt 70 gr.
-lapte 150 ml.
-cognac sau brandy 50ml(se poate si fara)
-zahar 50 gr.
-gem de caise 150 gr.
-mere 1 kg.
-scortisoara 1 lingurita rasa
-piscoturi de tiramisù 250 gr.
-vanilie,coaja lamaie(dupa gust)

Se curata merele si se taie feliute subtiri si se calesc cu 50 grame unt.Se pune cognacul,zaharul,vanilia si scortisoara si se calesc pana se inmoaie.Se ia o forma cu diametrul de 18 si se tapeteaza cu hartie.

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-162-14550355233161.jpg

Piscoturile se taie la o extremitate ca sa ramana cam 3-4 cm de bord,se inmoaie in lapte partea fara zahar si se aseaza in forma tapetata cu partea zaharisita in exterior.Se pun si pe fundul formei cu bucatile ramase de la taiat.
Gemul de caise se amesteca cu merele.(eu am pus bucatele de piscoturi si in compozitia de mere.
Se toarna compozitia de mere in forma ,in mijlocul piscoturilor si se niveleaza.Se mai taie din piscoturi daca este necesar.
Bucatelele ramase se faramiteaza bine si se pun deasupra merelor.

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-162-14550355002591.jpg

Se topeste untul ramas 20 gr. si se varsà peste piscoturile faramitate puse deasupra merelor.
Se da la cuptorul incalzit la 180 grade cam 35-40 minute.
Se scoate si se lasa sa se raceasca un pic iar apoi se rastoarna pe un platou.Se mananca calduta dar daca ramane e buna si rece.

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-162-14550354786551.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-162-1455035449693.jpg


Eu am facut si niste portii individuale(monoportii),cu piscoturi subtiri(biscotti pavesini).

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-162-14550357938869.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-162-14550356683564.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-162-14550356886871.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-162-14550357097262.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-162-14550357418482.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2016/post-162-14550357590693.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 February 2016 - 11:54 PM

Vezi postarea9Ramy9, la 09 February 2016 - 06:39 PM, a spus:

Charlotte cu mere
Eu am facut si niste portii individuale(monoportii),cu piscoturi subtiri(biscotti pavesini).

Ce faine-s monoportiile :P

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi