Conopida la noi are un mare succes, la fel si broccoli si varza.Caut mereu retete noi, astfel nu ne plictisim.
Azi , rapid : aproximativ 800 gr conopida , 1 sau 2 oua depinde de marime, kaiser sau bacon, sau carnat proaspat, parmigiano .
Am fiert conopida in microunde , intr-un recipient cu capac si un deget de apa.
In doua linguri de ulei am zdrobit doi catei de usturoi si am calit bacon-il.Am aruncat usturoiul, mergea si ardei iute , dar pentru Manu n-am pus.
Am adaugat conopida fiarta si bine scursa.Am sfaramat-o cu lingura de lemn si am lasat pe foc 5 minute.
Am lasat un pic la racit , dupa care am adaugat un ou si cam 80- 100 gr parmigiano.sare si piper dupa gust.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet.Deasupra am mai ras parmigiano.Dam la cuptor pana se rumeneste un pic deasupra.
Buna si calda , si rece.
Pagina 1 din 1
Tort sarat de conopida
#2
Postat 26 December 2009 - 07:53 PM
Eataly,te pup si merci de reteta!Oricînd ai idei noi cu broccoli si conopida,nu ezita,spune,arata!
Eu le ador si singure,si în combinatie una cu ai'lalta,sau cu altceva
Eu le ador si singure,si în combinatie una cu ai'lalta,sau cu altceva
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#3
Postat 26 December 2009 - 10:52 PM
Seamana cu una pe care am mincat-o la o prietena si care mi-a placut enorm, mi se pare ca pusese in ea scamorza, trebuie neaparat sa o fac si eu.
#4
Postat 27 December 2009 - 09:54 AM
Maya a spus:
Eataly,te pup si merci de reteta!Oricînd ai idei noi cu broccoli si conopida,nu ezita,spune,arata!
Eu le ador si singure,si în combinatie una cu ai'lalta,sau cu altceva
Eu le ador si singure,si în combinatie una cu ai'lalta,sau cu altceva
Multumesc Maya, pup you back!
Adriana a spus:
Seamana cu una pe care am mincat-o la o prietena si care mi-a placut enorm, mi se pare ca pusese in ea scamorza, trebuie neaparat sa o fac si eu.
Pai n-are ce sa strice scamorza , eu cand am mancat-o prima oara era cu pecorino.
Repet si eu , dar cu carnat proaspat!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1