Forum Culinar: salata de vinete si ardei copti. din Muntele Athos - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

salata de vinete si ardei copti. din Muntele Athos

#1 Useril este offline   walk with the wok 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 20-April 16

Postat 20 April 2016 - 08:55 PM

Buna seara si bine v-am gasit,

Am sa va prezint o reteta din Muntele Athos, unde am fost acum niste ani.

In ziua cu dezlegare la ulei eram la schitul romanesc Lacu. Acolo am mancat o salata de vinete si ardei copti de exceptie, preparata in stil grecesc, de fapt o melitzanosalata in stil atonit. La felul doi ne-au servit cu o mancare de mazare cu busuioc si menta, un real wow . Astazi mi-am adus aminte de ele si le-am pus in opera.

am incropit salata calugareasca din:

- 3 vinete coapte, scurse ..........................
- 3 ardei (1 verde si 2 capia) copti si ei intru randuiala
- 1 ceapa rosie taiata pestisori (optional)
- 4-5 catei de usturoi taiati foarte fin
- 2 linguri de patrunjel si o lingura de menta, tocate
- cateva felii de ardei iute (optional)
- 3 linguri de ulei de masline extravirgin
- 2 linguri de otet balsamic (sau otet de vin rosu bun)
- sare si piper

1.vinetele le-am taiat (cu tocatorul de lemn) in fasii, pe lungul fibrei
2.la fel si ardeii copti, i-am taiat in fasii lungi, la cutit
3.am pus intr-un castron ardei si vinetele, am adaugat usturoi, patrunjel, menta
4.am asezonat cu sare si piper, am adaugat otetul balsamic si uleiul de masline
5.le-am amestecat usor, la mana, ca sa nu se rupa fasiile de vanata.

Daca este dezlegare la ulei, este si la vin. Merge un vin rosu, sau cel putin in Athos a picat bine.

Sa aveti pofta!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2016/post-2151-14611780763265.jpg

Cu drag,

Dorian

#2 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 21 April 2016 - 09:48 AM

eu am incercat-o cu ardeiul tocat....deliciu :wub:

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 April 2016 - 06:55 PM

F. interesanta salata asta (nu m-asi fi gandit la o salata de vinete coapte, decat aia a noastra clasica,frecata cu mult ulei sau maio ) :wub:

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 April 2016 - 09:56 AM

Am copt ieri la gratar vinete si ardei, daca vedeam reteta mai repede o puneam in aplicare.

Vinetele le-am facut romaneste: salata de vinete. :headbang:

Retin ideea! :tongue3:

#5 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 April 2016 - 12:36 PM

Uite ca eu m-am scos geniaaaal! Am vinete coapte in gelator( din alea de gradina de asta vara) am ardei bio, tot de asta vara, maine imi fac sigur!!!

Mai am o reteta care-mi place vinetele coapte-tocate si rosii coapte si date pe razatoare dupa ce se scurg de zeama, ulei, sare piper, ceapa daca vreti, eu nu-mi aduc aminte sa nu fi vrut vreodata!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6 Useril este offline   walk with the wok 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 20-April 16

Postat 25 April 2016 - 12:40 PM

Vezi postareazerda, la 25 April 2016 - 12:36 PM, a spus:

Uite ca eu m-am scos geniaaaal! Am vinete coapte in gelator( din alea de gradina de asta vara) am ardei bio, tot de asta vara, maine imi fac sigur!!!

Mai am o reteta care-mi place vinetele coapte-tocate si rosii coapte si date pe razatoare dupa ce se scurg de zeama, ulei, sare piper, ceapa daca vreti, eu nu-mi aduc aminte sa nu fi vrut vreodata!


suna bine! cu prima ocazie o incerc. Am gasit undeva o reteta de zacusca rapida, vreau s-o incerc si pe-aia, tre sa fie gustoasa rau. Eu tocmai am facut un pesto de avogado cu salalta de pepene galben si creveti trasi in wok cu usturoi, ma apuc sa scriu reteta si o postez.
Cu drag,

Dorian

#7 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 April 2016 - 12:44 PM

Pai cand geme piata de legume ca lumea, din alea de intorci capul ca le simti mirosul de vrej, mi se pare blasfemie sa le fac cu maioneza, oricum trebuie sa iau 4 daca-mi trebuie 3 vinete, ca jumate le mananc pana le curat de coaja, asa chioare! Asa ca am tot soiul de variante, cu usturoi, cu rosii si ardei coapte, cu ardei simpli, cu dovlecei fierti la abur,ce gasesc si eu prin zona!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi