Forum Culinar: Rulada cu patrunjel - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rulada cu patrunjel O rulada sarata delicioasa, usor de facut, aspectuoasa,...etc

#1 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 19 May 2016 - 03:53 PM

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-64-14636649430387.jpg

Ingrediente pentru rulada:
4 albusuri
1/2 lg-ta sare
4 galbenusuri
75 gr smantana acra
2 lg patrunjel tocat cat mai fin
100 g faina
1 lg-ta rasa de praf de copt
cateva frunze de pastrunjel si arpagic (chives) pentru decorarea blatului

Mod de preparare:
Se bat albusurile pana devin o spuma ferma. Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu smantana si cu patrunjelul tocat. Se adauga treptat albusurile si faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se amesteca usor cu o spatula sau lingura de lemn, in asa fel incat compozitia sa nu se lase. Se acopera o tava dreptunghiulara (tava cuptorului) cu o foaie de copt peste care se pun frunze de patrunjel si de chives spalate.
Peste aceste frunze se adauga cu grija cantitati mici de aluat pentru a nu misca frunzele. Dupa ce se acopera toata suprafata tavii cu acest amestec se introduce in cuptorul preincalzit si se coace pentru 7-8 min la 180 C.

Umplutura:

3 catei usturoi
1 legatura patrunjel
100 g muguri de pin prajiti (eu am pus nuci prajite, curatate si tocate)
75 gr smantana acra
250g crema de branza (ex:Philadelphia)
2 lg lapte
60 gr Parmesan razuit
sare dupa gust


Intr-un vas se adauga toate indredientele pentru umplutura, mai putin parmezanul care se va adauga la sfarsit. Se dezlipeste foaia de copt de pe rulada si se aseaza cu partea care are patrunjel in jos, apoi se umple cu crema de branza. Se tine la frigider minim o ora.

Reteta originala este cea de sus insa eu personal as face-o din 6 albusuri, 1/2 lg-ta sare, 113 gr smantana acra, 3 lg patrunjel tocat fin, 150 gr faina, 1 lg-ta cu varf praf de copt si asta pentru ca nu a fost suficient aluat din 4 oua pt toata tava cuptorului.

#2 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 May 2016 - 04:13 PM

Reteta asta este foaaaarte pe placul meu! La un bufet rece cu invitati acasa cred ca da tare bine!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 May 2016 - 09:13 PM

Tare-mi place si mie =))

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 May 2016 - 09:51 PM

F. apetisanta =))

#5 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 19 May 2016 - 10:49 PM

Are un gust foarte fresh si aromat, plus ca esti placut surprins si de mugurii de pin.

#6 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 May 2016 - 11:31 PM

Ideea e super, saru' mana!! =)) Fac destul de des rulada de omleta postata aici de Taylor, dar o s-o-ncerc si pe asta, cat de curand!! :-*

#7 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 20 May 2016 - 01:05 PM

Cu mare drag Foxulina. Aceasta are o altfel de textura si asta pentru ca e cu blat.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi