În una dintre ultimele reviste cumpărate (Cucina Moderna Oro - iunie 2016) am găsit câteva rețete care m-au convins. Aceasta este una dintre ele.
Ingrediente:
- 340g ciocolată 74% cacao
- 170g unt
- 30g fructoză
- 4 ouă
- 600g zmeură
Mod de preparare:
Spălați zmeura și uscați-o pe hârtie de bucătărie. Eu am folosit zmeură deja congelata.
Untul și ciocolata le topim la foc minim la ochiul mic al aragazului (sau la bain marie dacă aveți timp și chef, eu nu aveam nici una nici alta).
Se adaugă fructoza și se mestecă cu lingura de lemn până se topește bine tot. Trebuie să ne rezulte o cremă fără cocoloașe, cică... înțelegeți voi.
Se răcește.
Adăugăm câte un gălbenuș pe rând în crema de ciocolată (eu nu am avut răbdare să fie chiar rece, era un pic călduță). Mestecăm bine înainte de a-l adăuga pe următorul.
Batem bine albușurile, apoi le încorporăm la compoziția de ciocolată.
În crema rezultată adăugăm 300g de zmeură, amestecăm delicat.
Într-o formă de chec (tapetată cu hârtie de copt) vărsăm rezultatul ciocolatos și o transferăm în congelator pentru minim 6 ore (eu 24h).
Când vă hotărâți să o devorati adăugați (deasupra, pe lângă) restul de zmeură... Eu nu m-am mai deranjat, nouă ne-a plăcut așa simplă.
Bună rău!
Pozele sunt făcute cu telefonul, așa că sper să se vadă cât de cât decent...




Sper să vă convingă și pe voi așa cum ne-a convins pe noi.
