Forum Culinar: Dieta Montignac - Mattonella de ciocolată - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Mattonella de ciocolată ... de F1

#1 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 16 June 2016 - 08:59 PM

Eu am o nebunie (bine, am eu mai multe), să cumpăr reviste cu rețete de bucătărie. Rareori fac ceva din revistele cumpărate dar îmi place să le răsfoiesc.
În una dintre ultimele reviste cumpărate (Cucina Moderna Oro - iunie 2016) am găsit câteva rețete care m-au convins. Aceasta este una dintre ele.

Ingrediente:
- 340g ciocolată 74% cacao
- 170g unt
- 30g fructoză
- 4 ouă
- 600g zmeură

Mod de preparare:

Spălați zmeura și uscați-o pe hârtie de bucătărie. Eu am folosit zmeură deja congelata.
Untul și ciocolata le topim la foc minim la ochiul mic al aragazului (sau la bain marie dacă aveți timp și chef, eu nu aveam nici una nici alta).
Se adaugă fructoza și se mestecă cu lingura de lemn până se topește bine tot. Trebuie să ne rezulte o cremă fără cocoloașe, cică... înțelegeți voi.
Se răcește.
Adăugăm câte un gălbenuș pe rând în crema de ciocolată (eu nu am avut răbdare să fie chiar rece, era un pic călduță). Mestecăm bine înainte de a-l adăuga pe următorul.
Batem bine albușurile, apoi le încorporăm la compoziția de ciocolată.
În crema rezultată adăugăm 300g de zmeură, amestecăm delicat.
Într-o formă de chec (tapetată cu hârtie de copt) vărsăm rezultatul ciocolatos și o transferăm în congelator pentru minim 6 ore (eu 24h).
Când vă hotărâți să o devorati adăugați (deasupra, pe lângă) restul de zmeură... Eu nu m-am mai deranjat, nouă ne-a plăcut așa simplă.
Bună rău!
Pozele sunt făcute cu telefonul, așa că sper să se vadă cât de cât decent...

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-133-14661032399647.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-133-1466103391885.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-133-14661034165059.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-133-14661034380023.jpg

Sper să vă convingă și pe voi așa cum ne-a convins pe noi. :rolleyes:
Sorina

#2 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 16 June 2016 - 09:07 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 16 June 2016 - 08:59 PM, a spus:

Spălați zmeura și uscați-o pe hârtie de bucurie.


as face si eu, dar ce ma fac? n-am hartie de bucurie!

Sorina, sa va fie de bine, deci e-o inghetata, pana la urma?

#3 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 16 June 2016 - 09:16 PM

Mama ei de hârtiei de bucurie... de bucătărie, bre! T9 face ce vrea, scriu de pe Tablet. O secundă de neatenție și scrie ce vrea...

Gata, acum poți să o faci, cu siguranță hârtie de bucătărie ai.

Da da, un fel de înghețată.
Sorina

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 November 2016 - 07:38 PM

Vezi postareamoatza, la 16 June 2016 - 09:07 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 16 June 2016 - 08:59 PM, a spus:

Spălați zmeura și uscați-o pe hârtie de bucurie.


as face si eu, dar ce ma fac? n-am hartie de bucurie!

Sorina, sa va fie de bine, deci e-o inghetata, pana la urma?


Hai ca m-ati facut sa rad! :pupic:

#5 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 24 November 2016 - 08:51 AM

Lili, credeam ca te-ai apucat sa faci inghetata acu', iarna! Imagine postata

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 24 November 2016 - 02:59 PM

Tu râzi Boni dar Giulia mi-a cerut să-i fac înghețată și săptămâna trecută...
Sorina

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 November 2016 - 03:47 PM

Vezi postareaboni, la 24 November 2016 - 08:51 AM, a spus:

Lili, credeam ca te-ai apucat sa faci inghetata acu', iarna! Imagine postata


Pai stai sa-ti zic: in general aici dupa masa (in special de craciun, revelion) se serveste sorbetto, semifreddo.Cel de lamaie e considerat digestiv.

Si m-am adus aminte ca l-am facut si-n Romania la -10 grade semifreddo lui Any.

In alta ordinde de idei, intru mereu aici si o citesc pe Sorina, dar nu-i scriu mereu.
Sorina, vai avanti eu te urmaresc! :pupic:

#8 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 December 2016 - 07:09 PM

:)
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi