Zis si facut. Cantarii io fructele... 440 g. Cam putin dar, oricum, mai mult decat nika.
Luai zaharul si cantarii... 220 de grame si nu mai aveam zahar. Asa ca am adaugat zahar de trestie de zahar si s-au facut 443 g... merge!
Luai troc (de portelan), pusei un rand de zahar, un rand de fructe, un rand de zahar, un rand de fructe. Cu atentie ca stratul de sus sa fie de zahar. Pusei capac (spuneti repede de mai multe ori la rand... cupa cu capac) si lasai fo doo ore. Apoi bagai trocul in frigider si-l lasai pana ziua urmatoare. Cam cu o ora inainte sa se faca 24 de ore de cand am facut trocul, l-am scos si l-am mai lasat afara o ora. Se lasase zeama, zaharul era ud tot dar nu se topise mult. Am rasturnat trocul in cratita, am cules tot tot din troc, am invartit o data, usor, ca sa nu zdrobesc ceva si am pus la foc mic pana s-a topit tot zaharul. Am mai miscat io de cratita cu mana ca sa se mai amestece alea intre ele.
Dupa ce s-a topit zaharul, dadui la foc iute pret de 15 minute si 13 secunde. Si, din cand in cand mai invarteam cratita sau o miscam ca sa se mai amestece alea. Si, din timp in timp culegeam spuma cu lingura si o puneam intr-un castronel.
Dupa 15 minute si 13 secunde am dat cratita la o parte, am acoperit-o cu un stergar umed si am lasat-o sa stea pana a doua zi. Fara control de cum e picatura sau alte fandoseli.
In mod normal, a doua zi ar fi trebuit s-o mai dau la foc fo 10 minute fara 4 secunde insa era asa frumos inchegata de nu mi-a venit. O trantii intr-un borcan curat (au iesit 337 de grame de dulceata oficiala), pusei capac si, sambata ce urma i-o dusei chiftelei. Duminica ma suna chifteaua senioare... Ba, dulceata este foarte buna! Ce zahar ai pus, d-ala de dulceata?... Ntz! 2 treimi zahar tos fin si o treime zahar de trestie.... Foarte buna! Ti-ai oprit si tu?... Nope... De ce?... n-a iesit multa asa ca i-am dat-o chiftelei.
![Imagine atasata: monthly_07_2016/post-102-14676573800281.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_07_2016/post-102-14676573800281.jpg)
Ieri iesii in curte din nou sa vaz daca s-a mai copt fo zmeura. Si gasii ceva zmeura, capsuni canci, si mai multe coacaze albe si mai putine rosii si vreo niste fragi. La un loc fo 250 de grame. Si reluai lectia de mai sus.
![Imagine atasata: monthly_07_2016/post-102-14676575285427.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_07_2016/post-102-14676575285427.jpg)
![Imagine atasata: monthly_07_2016/post-102-14676575474255.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_07_2016/post-102-14676575474255.jpg)
Asta fuse.
Dupa ce se coc caisele, ca am vreo 6 in pom, fac si de caise. Da mai cumpar juma de chil ca sa fie mai multa
![=))](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/24.gif)
![:D](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/biggrin.gif)