Forum Culinar: Salad Zalouk - Zaaluk - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Salad Zalouk - Zaaluk Vinete speziate - Pasticcio de vinete

#1 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 July 2016 - 10:50 PM

Scrisesem o poveste lungă și frumoasă dar s-a șters tot, așa că să trecem direct la rețetă.

Ingrediente:
- 1kg de vinete
- 1kg de roșii
- 5-6 cățeluși de usturoi
- 1 lingură de boia dulce
- 1 lingură de "cumino" praf (chimion zice nenea Gogu)... pe care eu nu l-am folosit
- ulei de măsline
- pătrunjel
- suc de lămâie
- 1/2 linguriță de harissa... mi-ar fi plăcut să folosesc acest ingredient dar știu că este ffffff picant, așa că eu am pus un pic de boia iute
- sare piper
- opțional măsline (eu, Da)

Salad Zalouk am găsit-o on line (Sale e pepe) săptămâna trecută dar mi s-a părut prea picantă (harissa) iar Zaaluk am găsit-o azi în ultima carte cumpărată (Molto buono - la cucina italiana in 1000 ricette) fără harissa mi-a sărit imediat în ochi.
În rest rețetele sunt identice.


La atac!

Vinetele se decojesc și se taie cubulețe. Se fierb în apă sărată și usturoiată (am pus 4 căței de usturoi tăiați în două) timp de 30 de minute.
Între timp ne ocupăm de roșii. Cine vrea să le dezpielițeze poate să o facă, eu nu am astfel de interese. Așa că am sărit peste.
Se taie cubulețe roșiile (dezpielițate sau nu) și se aruncă într-o tigaie împreună cu uleiul de măsline, 2 căței de usturoi pisați, boiaua dulce, cumino (cine dorește), sare.
Se gătesc 5 minute după care se adaugă vinetele scurse bine.
Se dă înainte 15-20 minute la foc mic, mestecând mereu,până când toată "apa" se evaporă.
Se adaugă sucul de lămâie și harissa (cine are curaj) eu piper și boia iute.
Cine vrea poate adăuga măsline... Eu, Da.
Și gata, rămâne să aveți răbdare până se răcește. Se servește rece sau călduță pe pâine prăjită.
Altă idee: câteva linguri peste paste (calde sau reci).

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-133-14694796545727.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-133-14694796736462.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-133-146947969193.jpg

Poftă bună!
Sorina

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 July 2016 - 07:48 AM

Acum am de terminat kuku-ul dar cu urmatoarele vinete incerc ca stiu deja ca tre sa fie buna tare, mersi :-*

#3 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 26 July 2016 - 07:52 AM

Arata grozav si e o idee nemaipomenita pentru pachet, la serviciu!! :-*

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 July 2016 - 11:57 AM

Arata suuppeerr!! Sorinuca! o sa o fac si eu! ...dar te rog ,cand ai timp eu vreau si povestea! :-*

#5 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 July 2016 - 01:51 PM

Adriana mi-ai dat o idee fantastică pt săptămâna viitoare... Kuku scrie pe vinetele de la Vecina mea darnică.

Foxy, chiar asta are azi soțul meu la pachet împreună cu două mâini de paste (penne integrale).

Geany, stai să am o țâră de timp.

Fetelor, să știți că e bună. Era de așteptat să îmi placă mie și soțului dar nu mă așteptam să fie apreciată de fete. Din "mmmmm, ce bună e!mmmmm" nu se mai opreau.
Giulia m-a lăsat cu gura căscată când a zis "să mai faci de asta mami". Ca să înțelegeți mai bine, ea urăște caponata.
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi