Forum Culinar: Pui/Porc sau Ficatei de pui inveleti in bacon afumat - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pui/Porc sau Ficatei de pui inveleti in bacon afumat

#1 Useril este offline   AdaT 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 27 December 2009 - 03:32 AM

Craciun Fericit si La Multi Ani tuturor! :drool:
Sper ca ati fost cuminti si Mosu' a trecut si pe la voi... Desi cu putina intarziere, vin si eu cu un cadou culinar... Sper sa va placa.

Am gatit in trecut aceasta reteta, dar nu am facut poze niciodata.
Acum, la sugestia prietenei mele, mi-am facut tema si v-o impartasesc si voua.

De data asta am folosit 1 kg de bacon afumat, 2 pulpe mari de pui si cca 500 gr carne macra de porc.
Am dezosat puiul si l-am curata de pielita, grasime si zgarciuri; la fel am procedat si cu carnita de purcel. In timpul acestei operatii bucatelele de carne iau diferite forme, iar pe cele mari, le-am maruntit eu... aproximativ 2cm x 3cm x 1cm (cam cat 2 degete) - din cutit nu va ies paralelipipedice, dar sper ca ati inteles cat de mari ar trebui sa fie.
Pentru ca marinasem carne de friptura, am pus si bucatele mele in sosul cu pricina. Nu am poze pentru asta, sorry!

Sos pentru marinat:
o lamaie stoarsa + o lingurita paprika + 2-3 linguri ulei + ierburi italiene (pt ca nu mai aveam cimbru in casa) + sare si piper dupa gust
Am lasat carnea sa se marineze cca 24 de ore, la frigider - in vase diferite.Imagine atasata: 326_5e5f121d676ae62d8ff1eddc35900c67.jpg

Bucatile de bacon, care au cca 25 cm lungime, le-am taiat in 2 sau in 3... depinde de dimensiunea carnitei. Am luat fiecare "cubulet", l-am invelit in bacon si le-am fixat cu cate o scobitoare.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 326_00df0184e4c20d872c0521fef28c6670.jpg


#2 Useril este offline   AdaT 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 27 December 2009 - 03:54 AM

Am pregatit 2 tavi, in care am pus folie de aluminiu. Nu am uns cu nimic, doar am avut grija sa nu se atinga prea mult bucatile intre ele, ca sa se rumeneasca bine pe toate partile.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 326_2b36eea40c7259593bf18401098e7005.jpg


#3 Useril este offline   AdaT 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 27 December 2009 - 04:03 AM

Carnea s-ar putea sa lase apa in timpul prajitului... daca e putina, se va evapora; daca e mai multa, puteti sa o scurgeti in chiuveta, pastrand doar putina pe fundul tavii.
Bucatelele se rumenesc frumos... dar aveti grija sa nu devina jumari. Fiind foarte mici, exista riscul sa se intareasca daca nu le urmariti mai spre sfarsit. :drool:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 326_a3d76c58ee7d3b7203d4bedaac31ce85.jpg


#4 Useril este offline   AdaT 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 27 December 2009 - 04:13 AM

Le-am servit la petrecerea de Craciun, pe care am facut-o cu prietenii... Nu am apucat sa fac poze cand erau pe masa festiva, dar am mai salvat cateva a 2-a zi... doar cateva... si le-am pus langa perogies ca sa nu fie farfuria goala... :oops:
Se pot servi cu murarturi, garnitura de cartofi sau orez...
Eu le-am servit ca finger food; merg bine la bere, dar si la vin. :(( :drool:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 326_cee358bdce2361ea460b474e34dfbade.jpg


#5 Useril este offline   AdaT 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 27 December 2009 - 04:21 AM

Tot pentru petrecere am facut si paine: alba, neagra si alba-neagra...Imagine atasata: 326_cbcc5f7d8061139c10554d5013b59198.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 326_2130eabec91cb415954ed92c97c12bea.jpg


#6 Useril este offline   AdaT 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 27 December 2009 - 04:40 AM

In incheiere va scriu concluziile mele si mai atasez o poza cu "omul meu de zapada" (oua umplute cu pasta de ton), "ravasit" dupa o noapte de petrecere; l-am mai salvat si pe el - tot pentru cateva ore.
De paine nu mai zic nimic, pentru ca am mai avut doar cateva felii pentru poza - si alea au fost alb, negru...
Concluzii:
Cum spuneam si la inceput, eu am mai facut piept de pui si ficatei de pui inveliti in bacon. Inainte nu le-am marinat si nici nu le-am sarat... doar date cu putin piper (pt ca imi place picant), iar carnea/ficatul au luat gustul baconului. Mie mi-au placut mai mult fara aroma de ierburi... + ca mie imi place ficatul. Dar nu va luati dupa tot ce zic eu... voi faceti in functie de preferintele si gusturile voastre... marinate sau nu, cu cimbru sau fara... cu siguranta vor iesi bune.

Sarbatori Fericite va doresc! :drool:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 326_34f765881a21b268f541035123355385.jpg


Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi