Sper ca ati fost cuminti si Mosu' a trecut si pe la voi... Desi cu putina intarziere, vin si eu cu un cadou culinar... Sper sa va placa.
Am gatit in trecut aceasta reteta, dar nu am facut poze niciodata.
Acum, la sugestia prietenei mele, mi-am facut tema si v-o impartasesc si voua.
De data asta am folosit 1 kg de bacon afumat, 2 pulpe mari de pui si cca 500 gr carne macra de porc.
Am dezosat puiul si l-am curata de pielita, grasime si zgarciuri; la fel am procedat si cu carnita de purcel. In timpul acestei operatii bucatelele de carne iau diferite forme, iar pe cele mari, le-am maruntit eu... aproximativ 2cm x 3cm x 1cm (cam cat 2 degete) - din cutit nu va ies paralelipipedice, dar sper ca ati inteles cat de mari ar trebui sa fie.
Pentru ca marinasem carne de friptura, am pus si bucatele mele in sosul cu pricina. Nu am poze pentru asta, sorry!
Sos pentru marinat:
o lamaie stoarsa + o lingurita paprika + 2-3 linguri ulei + ierburi italiene (pt ca nu mai aveam cimbru in casa) + sare si piper dupa gust
Am lasat carnea sa se marineze cca 24 de ore, la frigider - in vase diferite.
Bucatile de bacon, care au cca 25 cm lungime, le-am taiat in 2 sau in 3... depinde de dimensiunea carnitei. Am luat fiecare "cubulet", l-am invelit in bacon si le-am fixat cu cate o scobitoare.