Forum Culinar: Dieta Montignac - Torta sărată cu zucchine și provola - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Torta sărată cu zucchine și provola ... de F1

#1 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 December 2016 - 05:05 PM

Prin călătoriile mele pe net am dat de un blog care îmi place (Fatto in casa da Benedetta). Într-o seară, obosită, m-am așezat 5 minute pe divan cu tabletul în mână... am început "să răsfoiesc" internetul și uite așa dau peste rețeta vinovată.
Benedetta o făcuse sub formă de muffins... eu nu prea practic sporturi extreme așa că în bucătărie la noi torta sărată a scris pe rețetă.
Am avut de la început un dubiu citind cantitățile ingredientelor, așa că eu am dublat rețeta. Făcând-o de F1 am crescut și numărul de ouă.

Ingrediente:
6 ouă
120g ulei de floarea-soarelui
200g lapte monti
2 lingurițe de sare
1 linguriță de fructoză
460g făină monti
2 lingurițe praf de copt
1 zucchina
100g provola picante (eu am găsit doar dulce)

Mod de preparare:

Într-un castronel adăugați ouăle, uleiul, laptele Monti, sarea și fructoza.
Se mixează până se omogenizează totul bine.
Începem să încorporăm făina cu praful de copt... Continuăm să mixăm.
Tăiem cubulețe mici brânza și zucchina, apoi le adăugăm peste celelalte ingrediente. Mixăm câteva secunde și treaba e aproape terminată.
Putem alege între muffins și clasica, banala tortă sărată. Voi alege 99,99% torta, eu... voi faceți cum vă dorește inimioara.

Observație: ținând cont că eu am făcut-o de F1 (am folosit tărâțe de ovăz) a trebuit să măresc numărul de ouă. Dacă voi o vreți de F2 (doar făină integrală) sunt de ajuns 4 ouă.

Benedetta făcând muffins la cuptor a terminat mai repede (20-25 minute), eu cu cantitate dublă într-o unică formă am ajuns cam la 45-50 minute... temperatura 180 grade C.

Se mănâncă caldă abia scoasă din cuptor sau încălzită un pic a doua zi...

Sincer, nu m-am gândit că va avea așa mare trecere la popor. La cină a zburat 3 sferturi, iar pe bucățica rămasă a fost bătaie a doua zi.
Mi-au cerut bis, așa că am făcut aprovizionarea și zilele acestea voi trece din nou la atac.

Nu mă gândeam că voi scrie rețeta, dar cum a plăcut așa de mult acasă la noi m-am gândit să o împart cu voi... poze pe ultima sută de metri la rămășița de pe o zi pe alta...

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-133-14815550172796.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-133-14815550266443.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-133-14815550364318.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-133-14815550444905.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2016/post-133-14815550647493.jpg

Poftă bună!
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi