Pagina 1 din 1
Fursecuri cu tahini
#1
Postat 22 December 2016 - 04:24 PM
Eu ador tahini, dar cand cumpar un borcan nu reusesc sa-l golesc repede.
La retetele unde il folosesc se pune o lingurita(vezi hummus,etc).
Asa ca aveam borcanul de tahini inceput si vroiam sa-l elimin.
Am cautat o reteta, am gasit reteta asta de fursecuri grecesti.
150 gr tahini
125 ml suc de portocale proaspat
180 gr zahar
350 gr faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat
un gat de tuica( lichior, cognac, etc) pentru fragezime
Am amestecat tahini cu sucul de portocale si zaharul.
Am adaugat faina si tuica.
Am framanata, am obtinut un aluat moale dar nelipicos(e unsuros).
Am format suluri si le-am rasucit rapid.
Le-am copt la 170 gr pana s-au rumenit.
Daca va place aroma de susan, se va simti in tot cartierul... si la gust, dar mai putin.
Chiar daca sunt fursecuri vegane, cum vedeti n-au oua, lapte, unt; sunt foarte fragede si raman asa si a doua zi.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1