Forum Culinar: Dieta Montignac - Uova al pomodoro - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Uova al pomodoro ... de F1

#1 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 19 January 2017 - 11:25 PM

Nu-i așa că sună frumos "uova al pomodoro"? Este vorba de banale dar delicioase ouă în sos de roșii.
Eu am găsit aici rețeta.
Nu vă dau cantități pentru că de fiecare dată fac la ochi.

Ingrediente:

- ouă
- sos de roșii/bulion
- ceapă (se poate și fără, dar e mai bun cu...)
- pancetta/kaizer (eu am făcut și cu și fără)
- brânză (se poate și fără)
- ulei
- sare, piper, usturoi, pătrunjel...

Mod de preparare:

Vă spun cum fac eu.
Într-o oală pun un fir de ulei (de măsline, de floarea soarelui, ce aveți, ce vreți) și călesc un pic de ceapă după care torn (generos) sos de roșii. Las să scadă un pic, condimentez, pun capacul și dau focul la mic.
Între timp ne ocupăm de ouă.
Sparg ouăle într-un castronel, le amețesc cu furculița (ca pentru omletă) și le condimentez.
Într-o tigaie cu un fir de ulei facem ouăle scrob. Dacă vreți să folosiți pancetta o amețiți un pic în tigaie înainte de a pune ouăle. Undeva spre final eu pun cubulețe de Asiago.
Ouăle când sunt gata le arunc în oala cu sos de roșii și le las să se împrietenească 5 minute (cu capac la foc mic).
Și gata! În maxim 15 minute sunteți deja în fața farfuriei... Azi am adăugat în farfurie câteva măsline picante.

Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14848610757726.jpg

Poftă bună!
Sorina

#2 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 20 January 2017 - 12:03 AM

Și eu știu ceva asemănător de la mama. Ea îi zice Zamă cu papară și lasă ouăle (papara) bucăți mai mari, seamănă cu niște găluște de papricaș.
Și încă o diferență, semnificativă zic eu. Noi o facem cu usturoi nu cu ceapă. Are cu totul alt gust.

Ideea cu măsline e faină de tot. Îmi amintește de un sos de roșii cu măsline și capere pe care îl cumpăram mai de mult. Era curat. Acum nu îl mai găsesc.Imagine postata

Așa-i că te scoate repede din foame mâncărica asta?
Să vă fie de bine.

#3 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 20 January 2017 - 12:39 AM

Să știi că eu pun usturoi când condimentez ouălele.

Și eu las ouăle bucăți destul de mari atunci când gătesc doar pentru mine...
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi