Eu am găsit aici rețeta.
Nu vă dau cantități pentru că de fiecare dată fac la ochi.
Ingrediente:
- ouă
- sos de roșii/bulion
- ceapă (se poate și fără, dar e mai bun cu...)
- pancetta/kaizer (eu am făcut și cu și fără)
- brânză (se poate și fără)
- ulei
- sare, piper, usturoi, pătrunjel...
Mod de preparare:
Vă spun cum fac eu.
Într-o oală pun un fir de ulei (de măsline, de floarea soarelui, ce aveți, ce vreți) și călesc un pic de ceapă după care torn (generos) sos de roșii. Las să scadă un pic, condimentez, pun capacul și dau focul la mic.
Între timp ne ocupăm de ouă.
Sparg ouăle într-un castronel, le amețesc cu furculița (ca pentru omletă) și le condimentez.
Într-o tigaie cu un fir de ulei facem ouăle scrob. Dacă vreți să folosiți pancetta o amețiți un pic în tigaie înainte de a pune ouăle. Undeva spre final eu pun cubulețe de Asiago.
Ouăle când sunt gata le arunc în oala cu sos de roșii și le las să se împrietenească 5 minute (cu capac la foc mic).
Și gata! În maxim 15 minute sunteți deja în fața farfuriei... Azi am adăugat în farfurie câteva măsline picante.
![Imagine atasata: monthly_01_2017/post-133-14848610757726.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_01_2017/post-133-14848610757726.jpg)
Poftă bună!