Cum am încredere în rețetele propuse de Giallo Zafferano am trecut la atac imediat cum am citit-o.
Ingrediente:
- 500g făină integrală
- 3 linguri de ulei de măsline
- 10g sare
- 350ml apă
- 1 lingurița fructoză
- jumătate de plic drojdie uscată
Cum eu nu sunt dispusă să frământ, pun la treabă mașina de făcut pâine. Ea frământă totul pentru mine, frământă și "crește" aluaturi de toate felurile.
Nu am ținut cont de modul descris de Giallo Zafferano ci am respectat regulile mașinii: lichide, sare, făină, drojdie și fructoză.
Frământat 15 minute după care a rămas la crescut în mașină timp de 2h.
După ce aluatul s-a dublat se formează pâinica, având grijă să-i dăm o formă dodoloață/bombată, nu aplatizată.
Se așează în tavă la crescut pentru încă o oră.

Înainte de a băga tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade C se fac câteva tăieturi pe pâinică.
În 45-50 minute ar trebui să fie gata.

Eu am făcut rețeta dublă (1kg făină integrală) că nu aveam chef mâine să o iau de la capăt... Am avut dreptate! În seara asta una a zburat deja.
A avut succes! Mara a declarat-o preferata ei. A decis că îi place mai mult decât cea fără frământare. De, gusturile nu se discută. Cică e mai moale și dinții dumneai sunt fericiți.
