Ingrediente
• + 220 g ciocolată 72 %
• + 120 g unt+10 g
• + 100 g zahăr
• + 80 g făină
• + 4 ouă
• + 1/2 linguriță praf de copt
• + un vârf de cuțit sare
• + vanilie
Pas cu Pas
Pasul 1
Untul împreună cu ciocolata se topește la aburi la foc mediu. Eu am folosit și ciocolată cu lapte, dar pentru un gust mai intens puteți sa folosiți doar cea neagră.
Pasul 2
Ingredientele uscate, adică făina, zahărul, praful de copt și sarea se pun într-un vas și se amestecă.
Pasul 3
Apoi ingredientele uscate se răstoarnă peste ciocolata și untul topit și se amestecă.
Pasul 4
Așa arată amestecul. Dacă pe undeva a mai rămas niște ciocolată netopită nu vă deranjați)
Pasul 5
Ouăle se adaugă pe rând câte unul și se amestecă bine.
Pasul 6
La sfârșit se adaugă esența de vanilie și se amestecă.
Pasul 7
Apoi amestecul se toarnă în formele pentru brioșe care preventiv se ung cu unt. Se dă în rola preâncălzită la 180 grade C pe 9 minute-dacă doriți ca mijlocul sa fie un pic cremos și pe 12 minute dacă mijlocul sa fie copt integral. Eu de data asta am procedat altfel, din cantitatea de ciocolată a rețetei 20 g le-am mărunțit și le-am dat deoparte. Am turnat amestecul final pe jumătate în forme, apoi am adăugat ciocolata, după am umplut formele.
Pasul 8
După ce se scot din rolă, se mai lasă câteva minute, apoi se scot din forme și se pun pe un grătar să se răcească complet.
Pasul 9
Serviți-le pudrate cu zahăr fin cu o ceașcă de cafea sau ceai, sunt minunate!!! Poftă bună!!
Aceasta postare a fost editata de Adriana: 27 February 2017 - 10:38 PM
Motiv editare: Tot te rog sa citesti regulamentul si degeaba