Forum Culinar: Painici umplute cu carnati si sos - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Painici umplute cu carnati si sos

#1 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 31 March 2017 - 07:36 AM

Reteta o am dintr-un ziar reclama de la Kaufland. Mi-a suris atunci, am
incercat si ne-a placut. Painicile sunt ideale ptr. orice situatie.
Ar merge si la o drumetie...daca nu ar fi cabanele cu snitel si bere. :rolleyes:

Ptr. aluat avem nevoie de:

500 g faina(tip 550)
20 g drojdie proaspata sau un pachetel drojdie uscata
vreo 3-4 linguri de untura topita dar nu fierbinte
1 lingurita de zahar
sare
apa cit cuprinde


cirnaciori mai drepti(eu am luat Rostbratwürste de la Aldi din alea lungi) si le-am taiat in doua.
Ptr. portii perfecte si la prelucrat si la servit.
Le-am prajit in prealabil sa primesca putina culoare.

Ptr. sosul de curry:

Doua cepe normale taiate dea lungul in doua si atunci feliate
200 ml bulion de rosii
6 linguri de ketchup(cu gust de curry-eu iau normal)
1-2 lingurite praf de curry sau dupa preferinta chiar mai mult
un virf de cutit praf de chimen si unul sau doi catel/catei de condiment (Nelkenpulver) nu stiu pe romaneste
Si ceva iuteala, ori sos Worcester, sau eu am mai pus si sambal olek. :floare:
sare, piper

Prajim ceapa in ceva ulei pina se inmoaie, punem bulionul, ketchupul
si lasam sa dea citeva clocote. Punem condimentele, potrivim de sare.
Lasam sa raceasca putin.

Facem aluatul, eu am lasat prima data vreo 30 de min la dospit.
Mi-a dat 868 g de aluat. L-am impartit in buc. de aprox. 70-75 grame.


Intindem o bucata de aluat, punem sosul, apoi carnatul si impachetam.

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-27-14909380504802.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-27-1490938054474.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-27-14909380539706.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-27-14909380529067.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-27-14909380510053.jpg

Hirtie de copt pe tava si lasam painicile inca vreo 20-30 minute a doua oara la crescut.
Care vrea poate sa le unga cu galbenus si sa puna ceva seminte de susan.

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-27-14909380494065.jpg

Cuptorul fara ventilatie preincalzit la 200°C. Lasam vreo 25 de minute.
Vedeti dupa culoare.

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-27-14909380535071.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2017/post-27-14909380525062.jpg

Succes la reusita si pofta buna.

Peter

PS. Reteta originala ptr. 300 g faina!
Imagine atasata: monthly_03_2017/post-27-14909387478861.jpg
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#2 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 31 March 2017 - 07:51 AM

Drăguț preparat :rolleyes: pe aici se găsesc gata făcuți la niște patiserii fast-food, se numește covridog. Uneori chiflele au mac sau susan deasupra. Au mare succes, că-s bune, ușor de mîncat și sățioase.

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 March 2017 - 10:10 AM

Vezi postareaCarmella, la 31 March 2017 - 07:51 AM, a spus:

Drăguț preparat :floare: pe aici se găsesc gata făcuți la niște patiserii fast-food, se numește covridog. Uneori chiflele au mac sau susan deasupra. Au mare succes, că-s bune, ușor de mîncat și sățioase.

Minunate si astea Pet` :rolleyes: o sa le fac si eu la huni(ce-i drept fara curry,ca nu le plac ``parfumurile`` :floare: ,dar o sa pun fulgi de ardei iute,piper,etc,sa fac un sos picant)

#4 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 31 March 2017 - 12:08 PM

De când am văzut poza m-am îndrăgostit și visez la Cornurile astea.
Dar m-ai lovit sub centură cu "apă cât cuprinde". Eu la așa ceva sunt negată.
Cam cât înseamnă (aproximativ) cât cuprinde?
Eu și germana nu ne cunoaștem absolut deloc, dar ajutată de nenea Gogu am văzut în rețetă ceva tip 170ml apă la 300g făină. Am înțeles bine?
Eu, oricum, îi voi face cu făină integrală și de obicei măresc cantitatea de lichide, dar mi-ar place să știu cam pe unde trebuie să mă încadrez.
Mulțumesc mult! :rolleyes:
Sorina

#5 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 31 March 2017 - 06:35 PM

Da, Sorina, drojdia se dizolva in 170 ml apa calduta, amestecata cu sarea, zaharul si grasimea topita. Cantitatea de apa e pentru 300g Faina cum spune reteta din articolul pus de Peter. Probabil Peter a zis apa cat cuprinde pentru ca el a crescut cantitatea de faina :rolleyes:

#6 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 31 March 2017 - 06:36 PM

Peter,

Multam fain pentru timp pe care ti l-ai alocat sa scrii amanuntit reteta. :floare: :rolleyes:

#7 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 31 March 2017 - 08:11 PM

@ Geany, merci. Ideea de baza o avem acum. Putem diversifica si schimba toate dupa voie si gustul propriu. :rolleyes:

@ Sorina, eu urasc retetele cu "cit cuprinde", dar aici nu am avut sanse sa spun la fix cita apa am pus.
Nu mi-a venit in gand pur si simplu ca ar putea cineva sa ceara reteta. :floare:
Cum spune si Kiva; eu am marit cantitatea de faina, clar ca trebuia si apa, dar nu am mai masurat... Sorry.

@ Kiva, am pus cu mare placere. Cind faci odata, poate scrii aici si cantitatea exacta de apa ptr. 500 g de faina. :floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#8 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 March 2017 - 08:52 PM

Eu in schimb ador aluaturile cu `` cat cuprinde`` :rolleyes: pt. ca nu-mi place sa stau cu cantarul dupa mine,in plus depinde mult si de calitatea fainii si alti factori,dar stiu din experienta ca pt. un aluat potrivit de tare,intra dublu faina fata de cantitatea de lichid(de exemplu 250 de ml apa,aproximativ 500 gr. de faina,dar cum am zis depinde si de faina,asta e asa aproximativ)

#9 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 01 April 2017 - 07:32 AM

Vă mulțumesc la toți! Sunteți o comoară la casa omului... adică a mea.

Știu că depinde totul de făină, știu prea bine chestia asta. Vă dați seama că folosind făină integrală sau făină Monti (jumătate integrală/jumătate tărâțe de ovăz) sunt obligată să măresc cantitatea de lichide. Dar tocmai pentru că lucrez cu astfel de făini îmi trebuie cantitatea de apă/lichide într-o rețetă. În felul ăsta am o idee de unde plec.

Geany, îmi lipsea informația referitoare la cantitatea de făină și apă. De ținut cont pe viitor.

Acum rămâne de găsit cârnații "curați" și trecem la atac.
Sorina

#10 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 April 2017 - 08:57 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 01 April 2017 - 07:32 AM, a spus:



Acum rămâne de găsit cârnații "curați" și trecem la atac.


Asteptam, asteptam...spor la treaba. :rolleyes:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 April 2017 - 06:01 PM

Ma mananca palma sa fac si eu. Curand... sa cumpar faina "de'aia buna"! :rolleyes:

#12 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 02 April 2017 - 07:08 AM

Trei magazine am bântuit ieri (Auchan, Eurospar și Eurospin), toate mari și cu un sector carne foarte bine reprezentat...
Peste tot cârnații aveau zahăr în compoziție așa că nu am luat.
Așa m-am supărat!!!
Sorina

#13 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 April 2017 - 03:13 PM

De mai bine de o săptămână bântui magazinele și nu găsesc cârnați decât cu zahăr așa că sâmbătă seara am improvizat.
Am făcut mici (rotunjori) și chifle cu aluatul de la pâinicile lui Peter. Precizez că eu am folosit făină integrală.
Le-am asamblat la "rece". Foarte bune chifluțele mele.
Nu știam la ce să mă aștept, dar rezultatul m-a convins și mai mult să caut până în pânzele albe cârnați "curați".
Nu mă las până nu voi încerca și varianta originală.
Mulțumesc, Peter!


Imagine atasata: monthly_04_2017/post-133-14918300200465.jpg
Sorina

#14 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 April 2017 - 03:49 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 10 April 2017 - 03:13 PM, a spus:

De mai bine de o săptămână bântui magazinele și nu găsesc cârnați decât cu zahăr așa că sâmbătă seara am improvizat.
rezultatul m-a convins și mai mult să caut până în pânzele albe cârnați "curați".
Nu mă las până nu voi încerca și varianta originală.
Mulțumesc, Peter!


Atasament IMG_20170410_151254.jpg


De ce nu ți-i faci tu singură? Bănuiesc că niște mațe de porc sau de oaie găsești la vreun măcelar, iar restul e tare simplu.

#15 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 April 2017 - 10:49 PM

Am mai făcut noi cârnați, dar acum nu avem timp. Suntem mereu pe fugă.
Sorina

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 April 2017 - 08:25 AM

Sorina dar ce fel de cirnati cauti tu? Ca cel pe care il cumpar eu de la macelar facut de el, adica ala proaspat care aici se numeste salsiccia n-are nici umbra de zahar in el.

#17 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 April 2017 - 12:29 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 April 2017 - 08:25 AM, a spus:

Sorina dar ce fel de cirnati cauti tu? Ca cel pe care il cumpar eu de la macelar facut de el, adica ala proaspat care aici se numeste salsiccia n-are nici umbra de zahar in el.


Si eventual ti-l face cum vrei, sau fara ce vrei.

:notworthy:

#18 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 11 April 2017 - 12:32 PM

La măcelăria de lângă mine cârnații sunt aduși din altă parte. Au pe cineva care le pregătește orice altceva care nu este carne crudă.
De obicei găseam fără probleme în magazine, dar de vreo lună parcă au înnebunit toți...
Sorina

#19 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 26 April 2017 - 09:36 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 10 April 2017 - 03:13 PM, a spus:

De mai bine de o săptămână bântui magazinele și nu găsesc cârnați decât cu zahăr (...)


Nu ma mira. Fabrica baga zahar in cam aproape tot ce face fabrica de mancare. Aici a fost mare scandal, in presa, pe tema asta.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi