Painici umplute cu carnati si sos
#1
Postat 31 March 2017 - 07:36 AM
incercat si ne-a placut. Painicile sunt ideale ptr. orice situatie.
Ar merge si la o drumetie...daca nu ar fi cabanele cu snitel si bere.
Ptr. aluat avem nevoie de:
500 g faina(tip 550)
20 g drojdie proaspata sau un pachetel drojdie uscata
vreo 3-4 linguri de untura topita dar nu fierbinte
1 lingurita de zahar
sare
apa cit cuprinde
cirnaciori mai drepti(eu am luat Rostbratwürste de la Aldi din alea lungi) si le-am taiat in doua.
Ptr. portii perfecte si la prelucrat si la servit.
Le-am prajit in prealabil sa primesca putina culoare.
Ptr. sosul de curry:
Doua cepe normale taiate dea lungul in doua si atunci feliate
200 ml bulion de rosii
6 linguri de ketchup(cu gust de curry-eu iau normal)
1-2 lingurite praf de curry sau dupa preferinta chiar mai mult
un virf de cutit praf de chimen si unul sau doi catel/catei de condiment (Nelkenpulver) nu stiu pe romaneste
Si ceva iuteala, ori sos Worcester, sau eu am mai pus si sambal olek.
sare, piper
Prajim ceapa in ceva ulei pina se inmoaie, punem bulionul, ketchupul
si lasam sa dea citeva clocote. Punem condimentele, potrivim de sare.
Lasam sa raceasca putin.
Facem aluatul, eu am lasat prima data vreo 30 de min la dospit.
Mi-a dat 868 g de aluat. L-am impartit in buc. de aprox. 70-75 grame.
Intindem o bucata de aluat, punem sosul, apoi carnatul si impachetam.
Hirtie de copt pe tava si lasam painicile inca vreo 20-30 minute a doua oara la crescut.
Care vrea poate sa le unga cu galbenus si sa puna ceva seminte de susan.
Cuptorul fara ventilatie preincalzit la 200°C. Lasam vreo 25 de minute.
Vedeti dupa culoare.
Succes la reusita si pofta buna.
Peter
PS. Reteta originala ptr. 300 g faina!
#2
Postat 31 March 2017 - 07:51 AM
#3
Postat 31 March 2017 - 10:10 AM
Carmella, la 31 March 2017 - 07:51 AM, a spus:
Minunate si astea Pet` o sa le fac si eu la huni(ce-i drept fara curry,ca nu le plac ``parfumurile`` ,dar o sa pun fulgi de ardei iute,piper,etc,sa fac un sos picant)
#4
Postat 31 March 2017 - 12:08 PM
Dar m-ai lovit sub centură cu "apă cât cuprinde". Eu la așa ceva sunt negată.
Cam cât înseamnă (aproximativ) cât cuprinde?
Eu și germana nu ne cunoaștem absolut deloc, dar ajutată de nenea Gogu am văzut în rețetă ceva tip 170ml apă la 300g făină. Am înțeles bine?
Eu, oricum, îi voi face cu făină integrală și de obicei măresc cantitatea de lichide, dar mi-ar place să știu cam pe unde trebuie să mă încadrez.
Mulțumesc mult!
#5
Postat 31 March 2017 - 06:35 PM
#6
Postat 31 March 2017 - 06:36 PM
Multam fain pentru timp pe care ti l-ai alocat sa scrii amanuntit reteta.
#7
Postat 31 March 2017 - 08:11 PM
@ Sorina, eu urasc retetele cu "cit cuprinde", dar aici nu am avut sanse sa spun la fix cita apa am pus.
Nu mi-a venit in gand pur si simplu ca ar putea cineva sa ceara reteta.
Cum spune si Kiva; eu am marit cantitatea de faina, clar ca trebuia si apa, dar nu am mai masurat... Sorry.
@ Kiva, am pus cu mare placere. Cind faci odata, poate scrii aici si cantitatea exacta de apa ptr. 500 g de faina.
Peter
#8
Postat 31 March 2017 - 08:52 PM
#9
Postat 01 April 2017 - 07:32 AM
Știu că depinde totul de făină, știu prea bine chestia asta. Vă dați seama că folosind făină integrală sau făină Monti (jumătate integrală/jumătate tărâțe de ovăz) sunt obligată să măresc cantitatea de lichide. Dar tocmai pentru că lucrez cu astfel de făini îmi trebuie cantitatea de apă/lichide într-o rețetă. În felul ăsta am o idee de unde plec.
Geany, îmi lipsea informația referitoare la cantitatea de făină și apă. De ținut cont pe viitor.
Acum rămâne de găsit cârnații "curați" și trecem la atac.
#10
Postat 01 April 2017 - 08:57 AM
sorinadaniela, la 01 April 2017 - 07:32 AM, a spus:
Acum rămâne de găsit cârnații "curați" și trecem la atac.
Asteptam, asteptam...spor la treaba.
Peter
#11
Postat 01 April 2017 - 06:01 PM
#12
Postat 02 April 2017 - 07:08 AM
Peste tot cârnații aveau zahăr în compoziție așa că nu am luat.
Așa m-am supărat!!!
#13
Postat 10 April 2017 - 03:13 PM
Am făcut mici (rotunjori) și chifle cu aluatul de la pâinicile lui Peter. Precizez că eu am folosit făină integrală.
Le-am asamblat la "rece". Foarte bune chifluțele mele.
Nu știam la ce să mă aștept, dar rezultatul m-a convins și mai mult să caut până în pânzele albe cârnați "curați".
Nu mă las până nu voi încerca și varianta originală.
Mulțumesc, Peter!
#14
Postat 10 April 2017 - 03:49 PM
sorinadaniela, la 10 April 2017 - 03:13 PM, a spus:
rezultatul m-a convins și mai mult să caut până în pânzele albe cârnați "curați".
Nu mă las până nu voi încerca și varianta originală.
Mulțumesc, Peter!
IMG_20170410_151254.jpg
De ce nu ți-i faci tu singură? Bănuiesc că niște mațe de porc sau de oaie găsești la vreun măcelar, iar restul e tare simplu.
#15
Postat 10 April 2017 - 10:49 PM
#16
Postat 11 April 2017 - 08:25 AM
#17
Postat 11 April 2017 - 12:29 PM
#18
Postat 11 April 2017 - 12:32 PM
De obicei găseam fără probleme în magazine, dar de vreo lună parcă au înnebunit toți...
#19
Postat 26 April 2017 - 09:36 PM
sorinadaniela, la 10 April 2017 - 03:13 PM, a spus:
Nu ma mira. Fabrica baga zahar in cam aproape tot ce face fabrica de mancare. Aici a fost mare scandal, in presa, pe tema asta.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"