Pulpe de rata cu bere si stafide
#1
Postat 27 December 2009 - 04:10 PM
Am pus pulpele asa cum erau in tigaia de fonta fara nimic
credeam ca sunt doar 2, surpriza a fost, dupa ce au inceput sa se rumeneasca, sa descopar ca erau 4 :oops:Dupa ce s-au rumenit bine pe o parte le-am intors pe cealalta parte
si cind erau bine rumenite le-am scos pe o farfurie
am stat un pic in cumpana ca nu stiam daca sa las sau nu cantitatea de grasime care rezultase, in cele din urma am decis sa o pastrez si am pus in ea abundenta ceapa tocata marunt, am calit-o bine pina ce s-a colorat si am repus pulpele deasupra, dupa care am adaugat pe rind 2 cutii de bere blonda de cite 500 ml fiecare, fierbind mereu totul la foc mare cu capacul pus, in sfirsit cind si a doua cutie de bere s-a evaporat carnea era moale
am scos pulpele si am mixat sosul, am adaugat citeva stafide
am repus deasupra pulpele, incalzit si servit, a fost neasteptat de buna, nu prea obisnuiesc sa gatesc rata pentru ca nu prea se gaseste aici, cel mai des fac pieptul, dar pulpele astea au fost foarte bune.
#2
Postat 28 December 2009 - 02:00 AM
#3
Postat 28 December 2009 - 09:25 AM
#4
Postat 28 December 2009 - 04:14 PM
Pai erau in alcool stafidele, stella. Data viitoare asa fac, acu am improvizat totul pe moment
#5
Postat 28 December 2009 - 08:45 PM
#6
Postat 28 December 2009 - 08:49 PM
#7
Postat 29 December 2009 - 10:12 PM
Raluca, daca le pui la crock? Scazi un pic berea sa iasa alcoolul si le dai la crock? Ce zici ?
Eu am facut asa friptura Alphei (cea cu Guiness) si a iesit o nebunie, carnea s-a topit de-a dreptul in gura! (vaca respectiva nu a avut certificat de nastere deci nu putem decat banui ca era foarte batrana )
Adriana, scuze de off
#8
Postat 29 December 2009 - 10:27 PM
#9
Postat 29 December 2009 - 11:41 PM
Foxy, incearca-le ca-s bune.
#10
Postat 29 December 2009 - 11:53 PM
Am 2 pulpe si pieptul, o sa incerc dupa revelion.
#11
Postat 30 December 2009 - 07:44 AM
Adriana a spus:
Nu stiu ce bere pusesi insa iti recomand sa pui, data viitoare, bere belgiana (neaparat) "dubbel". Aia e bruna si mai tare. Io asa am facut. Si, ca o variatie, am puis pulpele si in cuptor => ceva caramelizare.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#12
Postat 30 December 2009 - 04:34 PM
#13
Postat 01 January 2010 - 10:07 AM
Mesenii au tinut neaparat sa scriu aici ca au fost in delir.
Mi s-a comandat ... o damigeana de sos pentru luat acasa.
Multumim pentru inspiratie
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#14
Postat 01 January 2010 - 12:52 PM