Forum Culinar: Pulpe de rata cu bere si stafide - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pulpe de rata cu bere si stafide

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 December 2009 - 04:10 PM

Sursa de inspiratie: sfaturile Stellei :pupic:
Am pus pulpele asa cum erau in tigaia de fonta fara nimic
Imagine atasata: 54_3a12b031377f3013865c8c48f2d45af4.jpg
credeam ca sunt doar 2, surpriza a fost, dupa ce au inceput sa se rumeneasca, sa descopar ca erau 4 :oops:Dupa ce s-au rumenit bine pe o parte le-am intors pe cealalta parte
Imagine atasata: 54_184ffd515727c82121d076bb27848566.jpg
si cind erau bine rumenite le-am scos pe o farfurie
Imagine atasata: 54_56466691ffc204c79444ca85e8d2f4ac.jpg
am stat un pic in cumpana ca nu stiam daca sa las sau nu cantitatea de grasime care rezultase, in cele din urma am decis sa o pastrez si am pus in ea abundenta ceapa tocata marunt, am calit-o bine pina ce s-a colorat si am repus pulpele deasupra, dupa care am adaugat pe rind 2 cutii de bere blonda de cite 500 ml fiecare, fierbind mereu totul la foc mare cu capacul pus, in sfirsit cind si a doua cutie de bere s-a evaporat carnea era moale
Imagine atasata: 54_f6092b597431dcd1c66688272ce3e7bd.jpg
am scos pulpele si am mixat sosul, am adaugat citeva stafide
Imagine atasata: 54_0854fc20bcadc505c378ffbc059da63e.jpg
am repus deasupra pulpele, incalzit si servit, a fost neasteptat de buna, nu prea obisnuiesc sa gatesc rata pentru ca nu prea se gaseste aici, cel mai des fac pieptul, dar pulpele astea au fost foarte bune.
Imagine atasata: 54_53566ac9b26301191d36e979a86c78e6.jpg

#2 Useril este offline   laura laurentiu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 December 2009 - 02:00 AM

Off! :drool: Eu intru-n pacate pentru pulpe de rata, mi se pare cea mai frageda si mai gustoasa carne! Felicitari, Adriana, pentru o mancarica delicioasa! :)

#3 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 December 2009 - 09:25 AM

Buna e rata , Adriana, data viitoare pune stafidele inainte cu ceva timp la inmuiat cu ceva bere, si apoi le poti pune dupa ce ai turnat berea. dau gustul usor dulceag mancarii.Oricum arata superb.

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 December 2009 - 04:14 PM

Asa e Laura, foarte gustoase, daca le gasesc iar le iau din nou, aseara am mincat ce a ramas, am adaugat in tigaie la incalzit cartofii ramasi din zilele trecute, a fost si mai bun totul impreuna.

Pai erau in alcool stafidele, stella. Data viitoare asa fac, acu am improvizat totul pe moment :love7:

#5 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 28 December 2009 - 08:45 PM

Adriana, eu rata comand la cineva la tara, dar problema e ca sint super tari...ultima gisca de exemplu a mincat-o Duda, si ela abia abia....Crezi ca e timp suficient la reteta asta sa se patrunda si o rata mai tare?
raluca elena

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 December 2009 - 08:49 PM

Nu stiu Raluca, dar eu zic sa nu te lasi, adica fierbi la ea pina devine moale, gindeste-te ca eu pentru pulpitele astea 4 am folosit un litru de bere, nu stiu sa-ti zic cit timp au fiert pentru ca faceam alte lucruri intre timp si n-am cronometrat. Dar cred ca daca o lasi mult si bine devine moale intr-un tirziu.

#7 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 29 December 2009 - 10:12 PM

Adriana, superb :floare: !

Raluca, daca le pui la crock? Scazi un pic berea sa iasa alcoolul si le dai la crock? Ce zici :D ?

Eu am facut asa friptura Alphei (cea cu Guiness) si a iesit o nebunie, carnea s-a topit de-a dreptul in gura! (vaca respectiva nu a avut certificat de nastere deci nu putem decat banui ca era foarte batrana :D )

Adriana, scuze de off :pupic:
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#8 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 29 December 2009 - 10:27 PM

Adriana, superba ideea! Imi place la nebunie carnea de rata si chiar am facut cateva rate la cuptor, dar si pulpe umplute. Cu prima ocazie fac si asa, cu bere si stafide! :floare:

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 December 2009 - 11:41 PM

Cre ca in crock le trebuie citeva ore bune.
Foxy, incearca-le ca-s bune.

#10 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 29 December 2009 - 11:53 PM

Da, asa ma batea gindul, sa le trec la crock, ca ultima gisca a fiert 6 ore si nu s-a putut minca :D la crock o pun pe slow si o las peste noapte, o iesi ceva acolo :P
Am 2 pulpe si pieptul, o sa incerc dupa revelion.
raluca elena

#11 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 30 December 2009 - 07:44 AM

Adriana a spus:

dupa care am adaugat pe rind 2 cutii de bere blonda de cite 500 ml fiecare,


Nu stiu ce bere pusesi insa iti recomand sa pui, data viitoare, bere belgiana (neaparat) "dubbel". Aia e bruna si mai tare. Io asa am facut. Si, ca o variatie, am puis pulpele si in cuptor => ceva caramelizare.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 December 2009 - 04:34 PM

Mersi, o sa o caut, pulpele deja le-am recumparat azi, o sa caut sa vad daca gasesc si berea de care zici.

#13 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 01 January 2010 - 10:07 AM

Ieri am facut clasicul pui in bere, la care am adugat stafidele tinute peste noapte in cognac.
Mesenii au tinut neaparat sa scriu aici ca au fost in delir.
Mi s-a comandat ... o damigeana de sos :) pentru luat acasa.
Multumim pentru inspiratie :)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 January 2010 - 12:52 PM

Atunci o sa le fac si eu cit mai curind si facem subiect nou si aici daca e o reteta asa de valoroasa :occasion15:

#15 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 01 January 2010 - 06:24 PM

Faina reteta...acum sa vanez niste pulpe de rata :laughing7:
Take a walk on the wild side...

artizan

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 January 2010 - 06:26 PM

Fugi la vinatoare! :-*

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi