Forum Culinar: Alearga, Lola, alearga! - Forum Culinar

Salt la continut

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Alearga, Lola, alearga!

#2261 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 22 November 2013 - 11:35 AM

Vezi postareaalpha, la 22 November 2013 - 11:30 AM, a spus:

buna dimineata de la -1 grad. Azi dimineata tot era alb, mai putin asfaltul Imagine postata

Da Pusa, am auzit si eu la radio de cateva ori saptamana asta. S-a intamplat in jur de 14-15 noiembrie. Erau vecini si victima era in casa la fiica-sa cred, avea grija de copii. Nu stiu varianta oficiala a cauzei, inca nu au spus nimic, dar din barfe am auzit ca romanul avea probleme psihice si renuntase la medicatie de o vreme

Bia, am zis ca de saptamana viitoare trag linie, vorba ta, dar azi dimineata am hotarat ca de azi.
La mic dejun mi-am facut o omleta, am 2 pere la mine pentru mai tarziu, pentru pranz mi-am facut o salata si am lasat-o in frigider, numai sa pun dresingul pe ea, migdal pentru gustare si pentru cina carne cu salata. Merg pe varianta simpla si sigura pentru cina, numai ca incerc sa mananc mai des si mai mult decat inainte. Sa vad ce s-o intampla. Las deoparte painea si dulciurile deocamdata. Am ciocolata neagra in caz ca ma apuca poftele

Weekend placut dragelor

Mi se pare un meniu foarte echilibrat, 3 mese, 2 gustari si simple toate, asta sigur va da rezultate.

#2262 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 November 2013 - 09:57 AM

Neata, nimeni, nimic pe-aici?
Hai ca vin cu meniurile din week-end si de azi, cam am fost foarte cuminte si ordonata, asa ca, iaca:
Sambata:
MD - o felie paine cu vinete
G - un fruct din ala portocaliu, sharon cred ca-i zice
P - pastrav la cuptor cu legume la wok
G - un baton cereale
C - o felie paine integrala cu hribe si patrunjel

Duminica:
MD - paine (o felie) cu vinete
G - un baton cereale
P - macrou la gratar (asta nu mi-a placut deloc, l-am incurcat cu merluciu...) cu salata cu de toate
G - un mar
C - legume la wok cu o felie paine integrala

Si azi:
MD - lapte de soia cu cereale integrale, o lingurita tarate phsyllium cu apa
G - un pumn goji
P - legume la wok si o lingurita tarate de ovaz
G - un mar
C - salata dim morcovi, telina si patrunjel
Cam asta ar fi, parca incep sa ma organizez mai bine si cu postul si cu dieta, sper sa-mi iasa in continuare, sa nu dau iar cu bata-n balta, ca pana acum.
Va astept cu raportul...

#2263 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 25 November 2013 - 10:08 AM

Buna dimineata!
Vin si eu pe aici cu o intrebare: semintele de in in ce cantitati sunt recomandate? Stiu ca-i bine sa fie consumate macinate, puse in salate. Se pot consuma si ca atare? Ca si semintele? E bine sa fie consumate ca atare (mestecate, cat de cat) si cantitativ - cam o punga pe seara? Adica 100 g? N-am idee si pe punga nu scrie nimic. La plafar am uitat sa intreb, cand le-am luat.
Multumiri anticipate pentru raspuns! :tongue3:

#2264 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 November 2013 - 11:22 AM

Vezi postareaFoxyy, la 25 November 2013 - 10:08 AM, a spus:

Buna dimineata!
Vin si eu pe aici cu o intrebare: semintele de in in ce cantitati sunt recomandate? Stiu ca-i bine sa fie consumate macinate, puse in salate. Se pot consuma si ca atare? Ca si semintele? E bine sa fie consumate ca atare (mestecate, cat de cat) si cantitativ - cam o punga pe seara? Adica 100 g? N-am idee si pe punga nu scrie nimic. La plafar am uitat sa intreb, cand le-am luat.

Nici eu nu stiu exact sa-ti spun, o punga mi se pare cam mult, cred ca sunt indicate vreo 2-3 lingurite, daca bine mi-aduc aminte.. In orice caz, stiu ca trebuie macinate, ca sa aiba efect, pentru ca altfel ies la fel cum intra, adica intregi.

#2265 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 25 November 2013 - 11:26 AM

Vezi postarea2ut, la 25 November 2013 - 11:22 AM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 25 November 2013 - 10:08 AM, a spus:

Buna dimineata!

Nici eu nu stiu exact sa-ti spun, o punga mi se pare cam mult, cred ca sunt indicate vreo 2-3 lingurite, daca bine mi-aduc aminte.. In orice caz, stiu ca trebuie macinate, ca sa aiba efect, pentru ca altfel ies la fel cum intra, adica intregi.

De macinat stiu si eu, ca de asta le-am si macinat, pentru salata. Dar nu am idee la cantitati si ce s-o intampla daca-s mancate asa.... cu lingurita... :toothy6:
Multumesc! :toothy9;

#2266 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,775
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 25 November 2013 - 02:21 PM

Iooooi, că iar eram convinsă că am scris. Aşa ceva!!!!! Imagine postata

Mă plângeam de dimineaţă de vremea rea, că ploua cu găleata şi era şi cam frig. Pe dealuri se vede zăpadă. E oarecum normal, că doar e sfârşit de noiembrie, da' io mai vroiam pe bicicletă. Că aşa.... nu mai am ce raporta pe aici. Imagine postata
Între timp s-a mai luminat, aşa că mai trag speranţe biciclistice.

Foxyy, seminţe de in eu zic că 1-2 linguri ar fi ok. O pungă întreagă mi se pare foarte mult.
Şi ce mai ştiu eu despre ele este că au nevoie de mult lichid. Ca la tot ce are multe fibre, dacă nu bei multe lichide rişti să dăuneze tranzitului în loc să ajute.

#2267 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 25 November 2013 - 02:22 PM

Vezi postareaboni, la 25 November 2013 - 02:21 PM, a spus:

Iooooi, că iar eram convinsă că am scris. Aşa ceva!!!!! Imagine postata

Mă plângeam de dimineaţă de vremea rea, că ploua cu găleata şi era şi cam frig. Pe dealuri se vede zăpadă. E oarecum normal, că doar e sfârşit de noiembrie, da' io mai vroiam pe bicicletă. Că aşa.... nu mai am ce raporta pe aici. Imagine postata
Între timp s-a mai luminat, aşa că mai trag speranţe biciclistice.

Foxyy, seminţe de in eu zic că 1-2 linguri ar fi ok. O pungă întreagă mi se pare foarte mult.
Şi ce mai ştiu eu despre ele este că au nevoie de mult lichid. Ca la tot ce are multe fibre, dacă nu bei multe lichide rişti să dăuneze tranzitului în loc să ajute.

Saru' mana! :thumleft:

#2268 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 25 November 2013 - 04:17 PM

si macini doar ceea ce consumi imediat, oxideaza destul de repede.

hello, saltaretelor, in devenire sau confirmate deja!
un sfarsit de saptamana mobilizant, cu miscare suficienta si relax de shopping. mi-am luat doua rochii de black-f...o minune!
iar azi incep in forta cu poweraerobic, o clasa grea de la care am sperante mari.

Boni, cred ca vine vajul, nu mai e de bicicleta. deja e frig si bate si vantul. poate te gandesti la altceva si-o antrenezi si pe Maia: de mici le formam bune obiceiuri.

Bia, hai cu Monti, esti inspiranta, inainte de sarbatori toata lumea vreaun kil-doua in minus.

Fetele de peste garla, va pregatiti de thanksgivingD? am auzit c-a venit iarna si la voi. v-astept cu vesti

In rest, ma duc sa pescuiesc canarii din balcon, un pic de joc de glezne si plec la sala.
va pup, pa-pa!

#2269 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 25 November 2013 - 10:20 PM

Hello dragutelor!
La mine a venit frigul. Astazi dimineata -3C. Am inteles ca o sa se mai incalzeasca peste saptamana iar de thanksgiving o sa vina ceva lapovita si ninsoare. Om vedea ce va fi, dar eu deja sufar :thumleft:
In alta ordine de idei- ieri era cat pe ce sa nu ies din pijamale, dar pe la 4 dupa-amiaza mi-am luat inima in dinti si am iesit sa ma plimb la un magazin de incaltaminte (de unde am iesit cu o pereche de cizmulite Imagine postata).
Azi am in plan sala, poate si maine si in ziua de thanksgiving este sala deschisa de dimineata... Deci exista potential, sa vedem cum o sa stau la capitolul lene.

Cat despre Thanksgiving... Nu o sa fac nimic special. Suntem numai noi doi, asa ca ceva sa ne simtim noi bine si daca ninge, cred ca o sa fie vin fiert si/sau ciocolata calda. Vreau sa stau sa citesc, sa ma uit la filme.

Un inceput de saptamana bun!

#2270 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 November 2013 - 08:57 AM

Neata...nu stiu de ce am senzatia ca-i vineri (ma gandeam cum de ne ureaza Wow un onceput de saptamana bun).
Azi am asa:
MD - o felie paine integrala cu salata de vinete
- o lingurita tarate psyllium
G - un pumn goji
P - iahnie de fasole cu castravete
G - un baton de cereale
C - supa crema de legume cu crutoane dintr-o felie paine integrala
Am reusit (cred) sa-mi intru intr-o oarecare rutina cu mesele, ore fixe, fara alte ciuguleli de nici un fel, fara apa inainte si dupa-masa (asta e cel mai greu, ca dupa ce mananc, primul lucru e sa intind mana dupa cana cu apa)...mai ramane miscarea.
Mi-e groaza un pic ca o sa lipsesc 10 zile de-acasa, plec de azi intr-o saptamana prin tarile calde si habar n-am ce ma asteapta la capitolul mancare (nu stiu nici cat de bine oi rezista diverselor ispite).
Pusa, eu vin cu meniurile, tu vii cu zumbele tale si facem o echipa perfecta :P !
Wow, ce bine ca ai un pic de relache, tare bine prinde un pic de pauza si mai ales daca nici nu te omori cu pregatelile o sa te poti relaxa maxim.

#2271 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,775
  • LocationSibiu

Postat 26 November 2013 - 09:54 AM

Neaţa din ninsoare. Fetelor, ninge de rupeeeeee!!! Nu vă pot descrie bucuria Maiei cand au început să cadă primii fulgi. Ce să mă mai lamentez eu că nu pot bicicli. La aşa o bucurie contagioasă nu se poate rezista. Aşa că sunt bucuroasă şi eu. Cu mişcarea m-oi descurca eu. Urc şi cobor scările de mai multe ori pe zi. Găsesc eu motive: duc gunoiul, merg în pivniţă să aduc murături...Imagine postata
Puşa, e mai complicat cu programul meu de după masă. Deocamdată trebuie să mă rezum la ce mişcare pot face pe drumul către birou/casă. Şi urcatul/coborâtul scărilor. Imagine postata Maia e bine, face sport, cu ea nu-s probleme de program.

Apropos de Maia, îi promisesem lui Alpha că i-o arăt pe Maia şef de galerie. Nu i-am dat voie să se picteze pe faţă aşa că a găsit altă soluţie. Imagine postata
Iaca:
Imagine atasata: monthly_11_2013/post-84-13854526817803.jpg

Bia, eu zic să te gândeşti cu bucurie, nu cu groază, la ţările calde. Precis sunt şi variante "dietetice" de masă.
Am văzut în meniurile tale batoane de cereale. Le faci tu?

#2272 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 November 2013 - 10:12 AM

Boni, ce faina-i poza cu Maia ta, se vede ca traia momentul...ce-mi place.
Nu, batoanele sunt de cumparat, deci nu-s Monti, sunt, cum ar veni, o gustare de compromis. Am vorbit cu un nutritionist si astea sunt meniurile pe care mi le-a dat, adaptate normal dupa ce-mi place si mie si pot sa mananc. Am doua gustari, care pot fi amandoua de fructe (dar nu-mi trebuie mie) sau una fruct si una un baton de cereale integrale (stiu ca astea nu-s tocmai ok, dar le pap ca sa nu fiu prea...frustrata).

#2273 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 26 November 2013 - 12:44 PM

Vezi postareaboni, la 26 November 2013 - 09:54 AM, a spus:

Apropos de Maia, îi promisesem lui Alpha că i-o arăt pe Maia şef de galerie. Nu i-am dat voie să se picteze pe faţă aşa că a găsit altă soluţie. Imagine postata
Iaca:
Atasament maia-steag-obraz.jpg

Multumesc! Imagine postata Este adorabila! Ii trimit un pupic mare si-o imbratisare stransa! Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#2274 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 26 November 2013 - 03:18 PM

Buna lolitelor, mai dau si eu un semn de viata.
Am fost racita 2 zile saptamana trecuta, o sa radeti, dar a fost exact 2 zile.
Ei, in astea 2 zile am crezut ca mor, asa de rau a fost. Mi-a trecut mie si a luat-o pe fiica-mea. Acum merge si ea spre bine. iar eu am fost ca un zombie, nopti nedormite, venit la serviciu, dar, a trecut.
Va pup pe toate, si sper sa revin cu ceva stiri la capitolul miscare.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#2275 Useril este offline   Wowerful 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,433
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 26 November 2013 - 04:44 PM

Multa sanatate milena si fetei si tie! O fi fost vreun virus rebel.

Boni, e fetita din fotografia de profil?! Ce mare e, eu credeam ca e micuta! Sa fie sanatoasa si sa va bucurati unii de altii! Imagine postata

Bia, daaa... abia astept! Vreau sa fie ca o minivacanta. Vreau sa merg in NY city la muzee, poate la teatru. Vreau eu multe. Sa vedem cum o sa fie cu vremea, ca vine furtuna de zapada/lapovita si o sa cam fie vant. Dar tinand cont ca teatrul si muzeele sunt locatii de interior iar in oras ajung cu trenul, ar trebui sa fim ok...
moatza bravo pentru rochii! Eu mi-am luat una acum vreo 2 luni cerd. Tipa pe mine. Aseara am probat-o si e numai buna Imagine postata. Cred ca aia va fi rochia mea pentru revelion.

Ieri am reusit sa ma mobilizez sa mai citesc nitel! Sunt asa de mandra de mine ca in ultima vreme citesc seara de seara! Sper sa ma tina.
Si as mai vrea eu sa ma apuc sa iau notite ( a se citi- sa traduc cate ceva) despre dieta paleo si dieta ketogenica. Zi de zi sunt tot mai multumita de rezultate. Si nu ma refer doar la kg pierdute. :tongue3:
De-ar avea ziua 36 de ore...

#2276 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 26 November 2013 - 05:26 PM

Vezi postareaWowerful, la 25 November 2013 - 10:20 PM, a spus:

cred ca o sa fie vin fiert si/sau ciocolata calda.

deci chiar a venit iarna...

Vezi postarea2ut, la 26 November 2013 - 08:57 AM, a spus:

Pusa, eu vin cu meniurile, tu vii cu zumbele tale si facem o echipa perfecta :lol: !

ei, daca tot ma iei drept exemplu, sa zic tot: azi a fost ziua unui coleg - la jobul asta nou colegii se sarbatoresc cu mese-ntinse :tongue3: - si totul fu f bine pana la prajituri :tongue3:

Vezi postareaboni, la 26 November 2013 - 09:54 AM, a spus:

Bia, eu zic să te gândeşti cu bucurie, nu cu groază, la ţările calde.

:tongue3:
Maia e-o finuta si-o dragalasa. Si-o ascultatoare!

Vezi postareamilena, la 26 November 2013 - 03:18 PM, a spus:

Am fost racita 2 zile saptamana trecuta,
Mi-a trecut mie si a luat-o pe fiica-mea. Acum merge si ea spre bine.

Sanatate bolnavioarelor!

Vezi postareaWowerful, la 26 November 2013 - 04:44 PM, a spus:

Eu mi-am luat una acum vreo 2 luni cerd. Tipa pe mine. Aseara am probat-o si e numai buna Imagine postata. Cred ca aia va fi rochia mea pentru revelion.

bravo, felicitari, s-o porti sanatoasa!
si eu am una sortita Revelionului.

ieri m-am zbuciumat corespunzator, constat cu bucurie ca nu mi se mai pare imposibila clasa de poweraerobic - la inceput imi dadeau lacrimile in momentele de efort maxim. acuma chiar m-am studiat in oglinda, am zambit involuntar tot timpul. cred ca f mult conteaza c-am invatat sa respir corect.
peste juma de ora plec la stepaerobic, alta clasa grea, dar nu ma mai sperii.
maine insa-i zzzzzzumba!

#2277 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 November 2013 - 07:14 PM

Milena, nasol de tot cu virozele astea, va doresc sanatate multa. Cu noi e cum e, dar cans se imbolnavesc piticii...e jale.
Pusa, de-ai stii cat de bine te inteleg la faza cu prajiturile.... Ma abtin destul de usor de la orice fel de mancare, dar cand vine vorba de dulciuri zici ca- s drogata.
Mai inainte ne- am intors din Cluj(am fost cu Ale sa-i ia mulaj pentru corset, ca pana la urma n-am scapat de el) si m- am uitat la ai mei cum infulecau cate- un kebab, dar io m-am abtinut, am baut un fresh si-am inghitit in sec.

#2278 Useril este offline   Rain 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 472
  • Inregistrat: 19-January 10

Postat 27 November 2013 - 02:00 AM

Salutare dragalaselor,

Am trecut sa vad ce mai faceti ca de laudat nu prea am cu ce. In weekend junioara nu sa simtit bine,asa ca mai mult am lancezit pe langa casa. Luni am fost la munte,azi la o gradina botanica,am mers kilometrii intregi dar relax. A fost bine si asa,spun eu.
Singura schimbare la mine e ca in ultimele doua saptamani,dimineata mananc doar fructe,branzeturi la minimum,paine ff putina,in unele zile chiar deloc si salate si vegetale cat cuprinde.
Maine o sa fac ceva pregatiri pentru Thanksgiving si cam atat.Nu mergem nicaieri dar tot timpul fac pregatirile de rigoare,asa de dragul traditiei. La noi se anunta ploaie asa ca avem plan de leneveala si tv.

Va pup pe toate si va doresc zile vesele!

Happy Thanksgiving!
Enjoy the silence!

#2279 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 November 2013 - 10:09 AM

Neata si de la mine, pe la noi e frig de numa (erau -5 dimineata) dar e uscat si senin, asa ca nu e rau deloc.
Azi am cam asa:
MD - o lingurita tarate psyllium
- lapte de soia cu cereale integrale
G - un pumn goji
P - legume la wok si o lingurita tarate de ovaz
G - un mar cu scortisoara
C - salata din morcov, telina si patrunjel verde
Rain, foarte fain e meniul tau, e bine ca reusesti sa manaci asa echilibrat, plus miscare...e super.

#2280 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 November 2013 - 08:23 AM

Eu dupa mine....
Azi am asa:
MD - lapte de soia cu cereale integrale, tarate de psyllium
G - un pumn goji
P - legume la wok, multe si tarate ovaz cu un pahar de apa