Alearga, Lola, alearga!
Postat 25 May 2012 - 04:00 PM
Te felicit ca ai facut primul pas! Ca ai senzatia de plumb in picioare nu e nimic dar absolut nimic neobisnuit. Toti care sunt la inceput - si incepatori sunt inclusiv si cei care au facut jogging regulat si au intrerupt!- au senzatia asta. Senzatia asta si eventualele febre musculare, dificultatile de respiratie la inceput la care se adauga lipsa de tragere de inima sunt cei mai inversunati opozanti in toata treaba asta.
In functie de organism, greutate, varsta, stare de fitness si vointa, obstacolele astea se inving mai greu ori mai usor intr-un rastimp de 4 pana la 9 saptamani. Dupa perioada asta, cu conditia sa fi avut o regularitate consecventa de doua pana la trei sedinte pe saptamana, iesi instinctiv la alergat,pentru ca pur si simplu creierul iti va trimite automat semnale ca vrea. Deja dupa ca doua luni se poate efectua o sedinta de pana la 60 minute intr-un ritm ok si se atinge runner's high - o senzatie de neegalat si care cu greu se uita.
Acum, in ce priveste sanatatea -si e vital!!!- trebuie sa te asiguri ca sportul asta nu reprezinta nici un fel de pericol pentru anomalia pe care ai avut-o. Insusi titlul lui -cardio- indica clar ca inima este extrem de solicitata, motiv pentru care cei cu antecedente sunt obligati sa intrebe mai intai doctorul.
Apoi, mai este un mic neajuns la traseul tau si anume asfaltul. Daca spui ca ai probleme cu glezna si ai posibilitatea renunta imediat la traseul cu asfalt si alege unul pe pamant - pe camp ori in padure.

Postat 25 May 2012 - 04:27 PM
cel mai greu la inceput este sa-ti faci plamanii sa taca... de fapt de capacitatea de oxigenare a organismului depind si performantele ulterioare, muschii sunt tare usor de modelat, cu ligamentele stam mai rau cateodata...
un traseu din asfalt moale sau o suprafata sintetica sunt ideale, depinde si ce porti in picioare!
ar fi bine sa fie acelasi, sa avem o idee clara despre cat alergam si in ce timp, spiritul de competitie cu propriile limite trebuie incurajat, nu neaparat in sensul de mai mult, mai repede...
cat despre inima, depinde... sunt multi care pot substitui niste medicamente banale cu o dieta adecvata si putin sport, va spune cineva care cand fuge are o tensiune de cosmonaut, daca uita vreo doua zile trebuie musai sa se prezinte la cardiolog

Postat 25 May 2012 - 08:56 PM
Lapona Enigel, la 25 May 2012 - 04:00 PM, a spus:
Te felicit ca ai facut primul pas! Ca ai senzatia de plumb in picioare nu e nimic dar absolut nimic neobisnuit. Toti care sunt la inceput - si incepatori sunt inclusiv si cei care au facut jogging regulat si au intrerupt!- au senzatia asta. Senzatia asta si eventualele febre musculare, dificultatile de respiratie la inceput la care se adauga lipsa de tragere de inima sunt cei mai inversunati opozanti in toata treaba asta.
In functie de organism, greutate, varsta, stare de fitness si vointa, obstacolele astea se inving mai greu ori mai usor intr-un rastimp de 4 pana la 9 saptamani. Dupa perioada asta, cu conditia sa fi avut o regularitate consecventa de doua pana la trei sedinte pe saptamana, iesi instinctiv la alergat,pentru ca pur si simplu creierul iti va trimite automat semnale ca vrea. Deja dupa ca doua luni se poate efectua o sedinta de pana la 60 minute intr-un ritm ok si se atinge runner's high - o senzatie de neegalat si care cu greu se uita.
Acum, in ce priveste sanatatea -si e vital!!!- trebuie sa te asiguri ca sportul asta nu reprezinta nici un fel de pericol pentru anomalia pe care ai avut-o. Insusi titlul lui -cardio- indica clar ca inima este extrem de solicitata, motiv pentru care cei cu antecedente sunt obligati sa intrebe mai intai doctorul.
Apoi, mai este un mic neajuns la traseul tau si anume asfaltul. Daca spui ca ai probleme cu glezna si ai posibilitatea renunta imediat la traseul cu asfalt si alege unul pe pamant - pe camp ori in padure.
Si eu ma felicit pentru pasul facut, chiar daca n-a fost alergare.Singurul antrenament care il am este de urcat scari si lucru la bicicleta, uneori pe crosstrainer,da acolo aceeasi pb cu obositul.Febra musculara n-am absolut deloc, sunt fit, daca nu eram cu "musafirii" pe cap poate ieseam si azi, dar am compensat cu lucrul in gradina.Maine in schimb am sa ies iarasi.
Cat de sanatate, atata timp cat nu ma fortez este ok,momentan EKG-urile mi-au iesit bine, e adev ca n-am mai facut de vreo 10 ani cred eco la inima, dar stiu de la discutiile cu medicul ca n-ar fi pb daca nu ma fortez, de aceea cand simpt ca nu mai pot ma opresc.
IAr cu piciorul am sa incerc sa schimb traseul si sa o iau prin padure,numai sa nu ma pape lupu

Postat 25 May 2012 - 11:07 PM
Eu sunt Stan Patitu' si nu mai pun piciorul pe asfalt, bani sa-mi dai! Dupa cam 3 ani de dureri infioratoare la glezne, mi-au disparut. E adevarat ca port talpi speciale de cca un an si cred cas a avut un foarte mare efect. Nici acum nu imi vine sa cred ca mi-au disparut durerile. Acum doi ani nu puteam nici sa suflu pe ousoarele gleznelor, fara sa ma doara.
Asa ca, grija mare de tot si daca poti merge la ortoped si iti da talpi speciale pe reteta, nu mai sta!

Postat 25 May 2012 - 11:09 PM
moftanescu, la 25 May 2012 - 04:27 PM, a spus:
cel mai greu la inceput este sa-ti faci plamanii sa taca... de fapt de capacitatea de oxigenare a organismului depind si performantele ulterioare, muschii sunt tare usor de modelat, cu ligamentele stam mai rau cateodata...
un traseu din asfalt moale sau o suprafata sintetica sunt ideale, depinde si ce porti in picioare!
ar fi bine sa fie acelasi, sa avem o idee clara despre cat alergam si in ce timp, spiritul de competitie cu propriile limite trebuie incurajat, nu neaparat in sensul de mai mult, mai repede...
cat despre inima, depinde... sunt multi care pot substitui niste medicamente banale cu o dieta adecvata si putin sport, va spune cineva care cand fuge are o tensiune de cosmonaut, daca uita vreo doua zile trebuie musai sa se prezinte la cardiolog

Alerg, Moftanescule, alerg! Nu am inteles treaba cu tensiunea de cosmonaut. Probabil ca nu am mancat suficient azi

Ah si inca ceva: tu esti pisoiul fericit de dincolo?

Postat 28 May 2012 - 02:21 PM

Ieri am iesit la plimbare. Cäldurä mare...m-am intors cu insolatie, m-a pocnit rapid jneap, jneap. Nu stiam unde imi e mai rau, cap, stomac, picioare...Naspa!

Al meu sot in schimb, munceste cate trei ore prin gradina si 'pä aia o taie o ora la jogging. Enervant!

Postat 28 May 2012 - 04:01 PM
Lapona Enigel, la 25 May 2012 - 11:09 PM, a spus:
De unde?

Mie nu-mi place sa alerg cu ceasurile, asa ca astazi m-am multumit sa alternez pret de vreun km pasul piticului si cel al uriasului

Asa a fost de funny ca acum simt toate cele cate le mai am in dotare, desi am avut in buzunar o bucatica de glucoza si o lamaie sfrijita, dar am uitat de ele, data viitoare pun si lecitina

Postat 28 May 2012 - 06:40 PM

Moftanescule, ma refeream la forumul vechi.
Eu am azi la activ 16 km de bicla. Lejereanu, nici un cardio.

Postat 28 May 2012 - 07:15 PM
moatza, la 28 May 2012 - 06:36 PM, a spus:
ceva leziuni la coada?

prin casa? la birou? la mall?

stii ce putini oameni profita de faptul ca au la dispozitie o pista olimpica la cateva minute de casa?
mah, coada am impachetat-o cu grija si am lasat-o acasa

Postat 28 May 2012 - 07:19 PM
Lapona Enigel, la 28 May 2012 - 06:40 PM, a spus:
Eu am azi la activ 16 km de bicla. Lejereanu, nici un cardio.
nu stiu daca eram intr-una din vietile mele fericite atunci, dar cel mai probabil da, sunt vinovatul

zece mile, ce fel de bicla si traseu, poate fi mult sau putin, dar am inteles ca a fost lejereanu, deci prin casa

Postat 28 May 2012 - 08:58 PM
Aaahaaa, deci matale pisoiu' fericit ereai. Acum inteleg de ce spuneai ca ne cunoastem!

Postat 28 May 2012 - 09:19 PM
Lapona Enigel, la 28 May 2012 - 08:58 PM, a spus:
Aaahaaa, deci matale pisoiu' fericit ereai. Acum inteleg de ce spuneai ca ne cunoastem!
hey, chiar ca ne cunoastem, auzi tu, facut plinul cu sparanghel si capsuni si apoi venit acasa

cardio zici?

vrei sa biciclim impreuna odata?

Postat 29 May 2012 - 03:25 PM
Lapona Enigel, la 28 May 2012 - 02:21 PM, a spus:

Ieri am iesit la plimbare. Cäldurä mare...m-am intors cu insolatie, m-a pocnit rapid jneap, jneap. Nu stiam unde imi e mai rau, cap, stomac, picioare...Naspa!

Al meu sot in schimb, munceste cate trei ore prin gradina si 'pä aia o taie o ora la jogging. Enervant!

Nu pot raporta ceva satisfacator, au fost doar fractiuni din cauza de zile libere, gratare cu prietenii, leneveala in pat langa sot

Azi ba ploua, ba iese soarele, vad eu mai tarziu daca e ok sa ies pana sa inceapa MC.
Postat 01 June 2012 - 08:52 AM
Postat 01 June 2012 - 01:35 PM

Postat 01 June 2012 - 01:37 PM
moftanescu, la 28 May 2012 - 09:19 PM, a spus:

Cu placere, de ce nu? Avem un singur prabliem: de unde facem rost de o zeita din asta, de care zici tu? Si...alearga repede? Ca daca da, io nu ma pot tine dupa ea

Postat 01 June 2012 - 01:38 PM
Ioana, la 29 May 2012 - 03:25 PM, a spus:

Nu pot raporta ceva satisfacator, au fost doar fractiuni din cauza de zile libere, gratare cu prietenii, leneveala in pat langa sot

Azi ba ploua, ba iese soarele, vad eu mai tarziu daca e ok sa ies pana sa inceapa MC.
Orice ar fi de raportat, e bun raportat si mai mult decat binevenit!

Postat 02 June 2012 - 10:27 AM

I hateses it precioussss!!!!