Forum Culinar: Alearga, Lola, alearga! - Forum Culinar

Salt la continut

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Alearga, Lola, alearga!

#661 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 May 2012 - 04:00 PM

Ioana, super!!! Traseul e ideal, cel putin din punctul meu de vedere, caci ador sa alerg pe unde nu e multa agitatie!
Te felicit ca ai facut primul pas! Ca ai senzatia de plumb in picioare nu e nimic dar absolut nimic neobisnuit. Toti care sunt la inceput - si incepatori sunt inclusiv si cei care au facut jogging regulat si au intrerupt!- au senzatia asta. Senzatia asta si eventualele febre musculare, dificultatile de respiratie la inceput la care se adauga lipsa de tragere de inima sunt cei mai inversunati opozanti in toata treaba asta.
In functie de organism, greutate, varsta, stare de fitness si vointa, obstacolele astea se inving mai greu ori mai usor intr-un rastimp de 4 pana la 9 saptamani. Dupa perioada asta, cu conditia sa fi avut o regularitate consecventa de doua pana la trei sedinte pe saptamana, iesi instinctiv la alergat,pentru ca pur si simplu creierul iti va trimite automat semnale ca vrea. Deja dupa ca doua luni se poate efectua o sedinta de pana la 60 minute intr-un ritm ok si se atinge runner's high - o senzatie de neegalat si care cu greu se uita.

Acum, in ce priveste sanatatea -si e vital!!!- trebuie sa te asiguri ca sportul asta nu reprezinta nici un fel de pericol pentru anomalia pe care ai avut-o. Insusi titlul lui -cardio- indica clar ca inima este extrem de solicitata, motiv pentru care cei cu antecedente sunt obligati sa intrebe mai intai doctorul.
Apoi, mai este un mic neajuns la traseul tau si anume asfaltul. Daca spui ca ai probleme cu glezna si ai posibilitatea renunta imediat la traseul cu asfalt si alege unul pe pamant - pe camp ori in padure.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#662 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 433
  • Inregistrat: 09-December 11

Postat 25 May 2012 - 04:27 PM

alearga, lola, alearga!
cel mai greu la inceput este sa-ti faci plamanii sa taca... de fapt de capacitatea de oxigenare a organismului depind si performantele ulterioare, muschii sunt tare usor de modelat, cu ligamentele stam mai rau cateodata...
un traseu din asfalt moale sau o suprafata sintetica sunt ideale, depinde si ce porti in picioare!
ar fi bine sa fie acelasi, sa avem o idee clara despre cat alergam si in ce timp, spiritul de competitie cu propriile limite trebuie incurajat, nu neaparat in sensul de mai mult, mai repede...
cat despre inima, depinde... sunt multi care pot substitui niste medicamente banale cu o dieta adecvata si putin sport, va spune cineva care cand fuge are o tensiune de cosmonaut, daca uita vreo doua zile trebuie musai sa se prezinte la cardiolog :lol:

#663 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 May 2012 - 08:56 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 25 May 2012 - 04:00 PM, a spus:

Ioana, super!!! Traseul e ideal, cel putin din punctul meu de vedere, caci ador sa alerg pe unde nu e multa agitatie!
Te felicit ca ai facut primul pas! Ca ai senzatia de plumb in picioare nu e nimic dar absolut nimic neobisnuit. Toti care sunt la inceput - si incepatori sunt inclusiv si cei care au facut jogging regulat si au intrerupt!- au senzatia asta. Senzatia asta si eventualele febre musculare, dificultatile de respiratie la inceput la care se adauga lipsa de tragere de inima sunt cei mai inversunati opozanti in toata treaba asta.
In functie de organism, greutate, varsta, stare de fitness si vointa, obstacolele astea se inving mai greu ori mai usor intr-un rastimp de 4 pana la 9 saptamani. Dupa perioada asta, cu conditia sa fi avut o regularitate consecventa de doua pana la trei sedinte pe saptamana, iesi instinctiv la alergat,pentru ca pur si simplu creierul iti va trimite automat semnale ca vrea. Deja dupa ca doua luni se poate efectua o sedinta de pana la 60 minute intr-un ritm ok si se atinge runner's high - o senzatie de neegalat si care cu greu se uita.

Acum, in ce priveste sanatatea -si e vital!!!- trebuie sa te asiguri ca sportul asta nu reprezinta nici un fel de pericol pentru anomalia pe care ai avut-o. Insusi titlul lui -cardio- indica clar ca inima este extrem de solicitata, motiv pentru care cei cu antecedente sunt obligati sa intrebe mai intai doctorul.
Apoi, mai este un mic neajuns la traseul tau si anume asfaltul. Daca spui ca ai probleme cu glezna si ai posibilitatea renunta imediat la traseul cu asfalt si alege unul pe pamant - pe camp ori in padure.

Si eu ma felicit pentru pasul facut, chiar daca n-a fost alergare.Singurul antrenament care il am este de urcat scari si lucru la bicicleta, uneori pe crosstrainer,da acolo aceeasi pb cu obositul.Febra musculara n-am absolut deloc, sunt fit, daca nu eram cu "musafirii" pe cap poate ieseam si azi, dar am compensat cu lucrul in gradina.Maine in schimb am sa ies iarasi.
Cat de sanatate, atata timp cat nu ma fortez este ok,momentan EKG-urile mi-au iesit bine, e adev ca n-am mai facut de vreo 10 ani cred eco la inima, dar stiu de la discutiile cu medicul ca n-ar fi pb daca nu ma fortez, de aceea cand simpt ca nu mai pot ma opresc.
IAr cu piciorul am sa incerc sa schimb traseul si sa o iau prin padure,numai sa nu ma pape lupu :lol:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#664 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2012 - 11:07 PM

Nu te papa mai nimeni. Cel mult tantarii ori mustele. Sa iti dai cu un spray ceva, sa nu te intepe. Hidrateaza-te bine in timpul zilei. Nu e nevoie sa iei nici o apa cu tine, daca nu e oribil de cald. Daca e, alege sa alergi la umbra si ia eventual o sticluta micuta cu tine, pe care sa o poti lasa in iarba si sa stii ca o gasesti daca ai nevoie sa bei apa. Ai grija cu glezna. Esti sigura ca nu e nimic de la articulatie?
Eu sunt Stan Patitu' si nu mai pun piciorul pe asfalt, bani sa-mi dai! Dupa cam 3 ani de dureri infioratoare la glezne, mi-au disparut. E adevarat ca port talpi speciale de cca un an si cred cas a avut un foarte mare efect. Nici acum nu imi vine sa cred ca mi-au disparut durerile. Acum doi ani nu puteam nici sa suflu pe ousoarele gleznelor, fara sa ma doara.
Asa ca, grija mare de tot si daca poti merge la ortoped si iti da talpi speciale pe reteta, nu mai sta!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#665 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2012 - 11:09 PM

Vezi postareamoftanescu, la 25 May 2012 - 04:27 PM, a spus:

alearga, lola, alearga!
cel mai greu la inceput este sa-ti faci plamanii sa taca... de fapt de capacitatea de oxigenare a organismului depind si performantele ulterioare, muschii sunt tare usor de modelat, cu ligamentele stam mai rau cateodata...
un traseu din asfalt moale sau o suprafata sintetica sunt ideale, depinde si ce porti in picioare!
ar fi bine sa fie acelasi, sa avem o idee clara despre cat alergam si in ce timp, spiritul de competitie cu propriile limite trebuie incurajat, nu neaparat in sensul de mai mult, mai repede...
cat despre inima, depinde... sunt multi care pot substitui niste medicamente banale cu o dieta adecvata si putin sport, va spune cineva care cand fuge are o tensiune de cosmonaut, daca uita vreo doua zile trebuie musai sa se prezinte la cardiolog :occasion15:

Alerg, Moftanescule, alerg! Nu am inteles treaba cu tensiunea de cosmonaut. Probabil ca nu am mancat suficient azi :105: Explica mai pe larg te rog.
Ah si inca ceva: tu esti pisoiul fericit de dincolo?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#666 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 28 May 2012 - 02:21 PM

Ionicä, färä fricä!! How's your sport life? :rolleyes: Noi suntem deocamdata pe bintziclete. Suuuuper! Nu e cardio, dar e fun...doar ca ma doare poponeatza de la saua asta sport. :rolleyes:
Ieri am iesit la plimbare. Cäldurä mare...m-am intors cu insolatie, m-a pocnit rapid jneap, jneap. Nu stiam unde imi e mai rau, cap, stomac, picioare...Naspa! :D
Al meu sot in schimb, munceste cate trei ore prin gradina si 'pä aia o taie o ora la jogging. Enervant! :D
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#667 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 May 2012 - 04:01 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 25 May 2012 - 11:09 PM, a spus:

Ah si inca ceva: tu esti pisoiul fericit de dincolo?

De unde? :rolleyes:
Mie nu-mi place sa alerg cu ceasurile, asa ca astazi m-am multumit sa alternez pret de vreun km pasul piticului si cel al uriasului :D
Asa a fost de funny ca acum simt toate cele cate le mai am in dotare, desi am avut in buzunar o bucatica de glucoza si o lamaie sfrijita, dar am uitat de ele, data viitoare pun si lecitina :rolleyes:

#668 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 28 May 2012 - 06:36 PM

Vezi postareamoftanescu, la 28 May 2012 - 04:01 PM, a spus:

asa ca astazi m-am multumit sa alternez pret de vreun km pasul piticului si cel al uriasului -_-
Asa a fost de funny

unde poti sa faci tu asta fara sa strangi in urma ta cohorte de matze uimite?
ceva leziuni la coada? :lol:

#669 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 28 May 2012 - 06:40 PM

Buna intrebare Moatzo :lol: Daca nu is cohorte, o mîtzä e cu siguranta, de sämîntzä!

Moftanescule, ma refeream la forumul vechi.

Eu am azi la activ 16 km de bicla. Lejereanu, nici un cardio.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#670 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 May 2012 - 07:15 PM

Vezi postareamoatza, la 28 May 2012 - 06:36 PM, a spus:

unde poti sa faci tu asta fara sa strangi in urma ta cohorte de matze uimite?
ceva leziuni la coada? -_-

prin casa? la birou? la mall? :lol:
stii ce putini oameni profita de faptul ca au la dispozitie o pista olimpica la cateva minute de casa?
mah, coada am impachetat-o cu grija si am lasat-o acasa :)

#671 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 May 2012 - 07:19 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 28 May 2012 - 06:40 PM, a spus:

Moftanescule, ma refeream la forumul vechi.

Eu am azi la activ 16 km de bicla. Lejereanu, nici un cardio.

nu stiu daca eram intr-una din vietile mele fericite atunci, dar cel mai probabil da, sunt vinovatul :lol:
zece mile, ce fel de bicla si traseu, poate fi mult sau putin, dar am inteles ca a fost lejereanu, deci prin casa -_-

#672 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 28 May 2012 - 08:58 PM

In nici un caz prin casa, p-afar! Traseu de 16 km, masurati de minicomputerul de bicla. Bicla sport, cu schite si pedale. Traseu': si la umbra si la soare, si pe deal si pe campii, prin paduri si pe carari, cu un mic stop la ghereta de pe camp cu sparanghel si capsuni, facut plinul si venit acasica.
Aaahaaa, deci matale pisoiu' fericit ereai. Acum inteleg de ce spuneai ca ne cunoastem!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#673 Useril este offline   moftanescu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 May 2012 - 09:19 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 28 May 2012 - 08:58 PM, a spus:

In nici un caz prin casa, p-afar! Traseu de 16 km, masurati de minicomputerul de bicla. Bicla sport, cu schite si pedale. Traseu': si la umbra si la soare, si pe deal si pe campii, prin paduri si pe carari, cu un mic stop la ghereta de pe camp cu sparanghel si capsuni, facut plinul si venit acasica.
Aaahaaa, deci matale pisoiu' fericit ereai. Acum inteleg de ce spuneai ca ne cunoastem!

hey, chiar ca ne cunoastem, auzi tu, facut plinul cu sparanghel si capsuni si apoi venit acasa :(
cardio zici? :lol:
vrei sa biciclim impreuna odata? :) cred ca toata lumea ar muri de ciuda, un motan anorexic, da' musculos rau si o zeita a nordului pedaland in tandem -_-

#674 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 May 2012 - 03:25 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 28 May 2012 - 02:21 PM, a spus:

Ionicä, färä fricä!! How's your sport life? :(( Noi suntem deocamdata pe bintziclete. Suuuuper! Nu e cardio, dar e fun...doar ca ma doare poponeatza de la saua asta sport. :hug:
Ieri am iesit la plimbare. Cäldurä mare...m-am intors cu insolatie, m-a pocnit rapid jneap, jneap. Nu stiam unde imi e mai rau, cap, stomac, picioare...Naspa! :((
Al meu sot in schimb, munceste cate trei ore prin gradina si 'pä aia o taie o ora la jogging. Enervant! :-*

:occasion15: de cand nu mi-a mai spus cineva asa :-*
Nu pot raporta ceva satisfacator, au fost doar fractiuni din cauza de zile libere, gratare cu prietenii, leneveala in pat langa sot :-*
Azi ba ploua, ba iese soarele, vad eu mai tarziu daca e ok sa ies pana sa inceapa MC.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#675 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 June 2012 - 08:52 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 24 May 2012 - 12:28 PM, a spus:

Revin cu o rugaminte la un admin: rog frumos sa se schimbe titlul topicului, sa ramana doar Alearga, Lola, alearga! Mersi mult!

Gata! :occasion15:

#676 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 01 June 2012 - 01:35 PM

Vezi postareaFoxyy, la 01 June 2012 - 08:52 AM, a spus:

Revin cu o rugaminte la un admin: rog frumos sa se schimbe titlul topicului, sa ramana doar Alearga, Lola, alearga! Mersi mult!

Gata! :thumleft:

Multumesc, draguta! Imi pare bine sa te vad :toothy9;
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#677 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 01 June 2012 - 01:37 PM

Vezi postareamoftanescu, la 28 May 2012 - 09:19 PM, a spus:

vrei sa biciclim impreuna odata? :toothy9; cred ca toata lumea ar muri de ciuda, un motan anorexic, da' musculos rau si o zeita a nordului pedaland in tandem :thumleft:

Cu placere, de ce nu? Avem un singur prabliem: de unde facem rost de o zeita din asta, de care zici tu? Si...alearga repede? Ca daca da, io nu ma pot tine dupa ea :toothy9;
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#678 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 01 June 2012 - 01:38 PM

Vezi postareaIoana, la 29 May 2012 - 03:25 PM, a spus:

:thumleft: de cand nu mi-a mai spus cineva asa :toothy9;
Nu pot raporta ceva satisfacator, au fost doar fractiuni din cauza de zile libere, gratare cu prietenii, leneveala in pat langa sot :toothy9;
Azi ba ploua, ba iese soarele, vad eu mai tarziu daca e ok sa ies pana sa inceapa MC.

Orice ar fi de raportat, e bun raportat si mai mult decat binevenit!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#679 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 June 2012 - 01:49 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 01 June 2012 - 01:35 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 01 June 2012 - 08:52 AM, a spus:

Gata! :thumleft:

Multumesc, draguta! Imi pare bine sa te vad :toothy9;

Cu mare placere! :toothy9;

#680 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 02 June 2012 - 10:27 AM

Guys...starea mea de fitness este, cum zice neamtu', im Arsch...Ieri am iesit pentru prima oara dupa muuuuult timp afara. Oameni, is un zero barat si mai multe nu!!! Nu am putut sa alerg, nu am pu-tut! Ziceai ca ma strange unu de gat, altu de ficati, altu de creieri, ce sa mai. Nu stiu ce a fost cu mine si nu imi pot explica de ce corpul meu nu a fost in stare. Vremea a fost perfecta, racoare, dormisem inainte, muzica buna, sosoni corespunzatori. Am fost plecata o ora, din care cred 10 minute alergat si restul mers si injurat. :angryfire: :floare: :floare:

I hateses it precioussss!!!!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 151 Pagini +
  • « Prima
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Ultima »