Forum Culinar: Țelină rădăcina - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Țelină rădăcina retete cu/din ea

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,049
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 May 2018 - 06:43 PM

Am mincat, cred pentru prima data, telina radacina gatita, era taiata felii subtiri si arata asa
Imagine atasata: monthly_05_2018/post-4-15260569019235.jpg
as inclina sa cred dupa cum arata ca era incalzita la cuptor, poate facuta in tigaie mai intii cu putin ulei pentru ca feliile se desprindeau bine de alta nu erau lipite.
Incerc si eu sa o fac sa vedem cum va fi.
Eu pina acum auzisem, si cred ca am si incercat o data dar nu mi-a placut, ca se da pe razatoare si se amesteca cu maioneza.
Voi aveti alte idei, o gatiti in alte moduri?

#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 May 2018 - 08:59 AM

Despre salata din radacina de telina ,am auzit de la matusa Marlena o varianta a unei vecine,ea a fiert ca pe cartoful in coaja telina si apoi a dat-o pe razatoarea cu ochiuri mari,a pus pui fiert facut fasiute,mar soi mai acrisor dat pe randeaua cu ochiuri mari,miez de nuca si maioneza amestecata cu un iaurt mai gras sau pus doar iaurt grecesc,cica asa i-a placut,eu nu am gustat asa ca nu pot sa spun dar e o alta varianta...Eu personal folosesc radacina de telina la supa ,ciorbe,in salata beof(fiarta), si la muraturi...Ca si alte idei,se poate folosi ca si cartoful fiert la supa crema (am vazut in nenumarate randuri la chefi la cutite ) un exemplu la intamplare de pe net https://blog.gialloz...ricetta-facile/ si https://incucinaconl...-rapa-e-patata/ sau piure https://blog.gialloz...-rapa-e-patate/ sau cipsuri https://www.bigodino...edano-rapa.html...practic se poate folosi ca si cartoful ca sa zic asa,eu astea doar am vazut de multe ori la tv si in retete de pe net dar nu am facut si nici nu am gustat vreodata :thumleft:

#3 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 12 May 2018 - 03:23 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 May 2018 - 06:43 PM, a spus:

Am mincat, cred pentru prima data, telina radacina gatita, era taiata felii subtiri si arata asa

as inclina sa cred dupa cum arata ca era incalzita la cuptor, poate facuta in tigaie mai intii cu putin ulei pentru ca feliile se desprindeau bine de alta nu erau lipite.
Incerc si eu sa o fac sa vedem cum va fi.
Eu pina acum auzisem, si cred ca am si incercat o data dar nu mi-a placut, ca se da pe razatoare si se amesteca cu maioneza.
Voi aveti alte idei, o gatiti in alte moduri?



In afara de faptul ca o folosesc taiata cubulete in ciorbe, o mai fac si salata: cruda o dau prin razatoare impreuna cu morcov si un mar si o amestec cu maioneza si zeama de lamaie mai multa, sa fie maioneza mai acrisoara. Noua ne place. Si o poza cu salata in primul bol, decorata cu nuca.

Imagine atasata: monthly_05_2018/post-174-15261311926667.jpg

Am mai vazut pe net retete cu telina cruda taiata bastonase, condimentata dupa plac si cu un strop de ulei, apoi data la cuptor.

#4 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 18 May 2018 - 10:29 PM

Eu am făcut o rețetă a lui James Martin de țelină coaptă la cuptor într-o crustă de aluat etanș, facut din făină, apă și multă sare. După coacere se ciocănea aluatul, se scotea țelina coaptă, se taie felii subțiri peste care pui un sos de maioneză cu smîntînă și chives, parcă... A fost foarte bun la gust, interesant și foarte apreciat.

#5 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 18 May 2018 - 10:31 PM

Și mi-am mai adus aminte de țelină cu cartofi și brînză la cuptor. O să încerc să o fac din nou să îmi aduc aminte.

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,049
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 May 2018 - 04:50 PM

Vezi postareaCarmella, la 18 May 2018 - 10:29 PM, a spus:

Eu am făcut o rețetă a lui James Martin de țelină coaptă la cuptor într-o crustă de aluat etanș, facut din făină, apă și multă sare. După coacere se ciocănea aluatul, se scotea țelina coaptă, se taie felii subțiri peste care pui un sos de maioneză cu smîntînă și chives, parcă... A fost foarte bun la gust, interesant și foarte apreciat.

Presupun, curatata de coaja, inainte de a fi imbracata in aluat, nu?

#7 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 20 May 2018 - 09:37 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 May 2018 - 04:50 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 18 May 2018 - 10:29 PM, a spus:

Eu am făcut o rețetă a lui James Martin de țelină coaptă la cuptor într-o crustă de aluat etanș, facut din făină, apă și multă sare. După coacere se ciocănea aluatul, se scotea țelina coaptă, se taie felii subțiri peste care pui un sos de maioneză cu smîntînă și chives, parcă... A fost foarte bun la gust, interesant și foarte apreciat.

Presupun, curatata de coaja, inainte de a fi imbracata in aluat, nu?


Nu, necurățată, doar foarte bine spălată. Acum am găsit și rețeta, cînd am făcut-o eu, am făcut-o din amintiri, la sos am improvizat cu maioneză subțiată cu smîntînă, cred. În rest am făcut ca în film, prima poză e și film, dacă dai click pe play :D

https://www.bbc.com/...ust_baked_48801

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,049
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 May 2018 - 09:28 AM

Fain, trebuie neaparat sa incerc, doar sa gasesc alta telina pentru ca cealalta s-a stricat pina m-am hotarit cum s-o fac :D

#9 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 21 May 2018 - 01:55 PM

Io am facut acum cateva zile piure de telina amestecata cu un cartof dulce. Si mult coriandru verde. Foaaaaarte bun!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#10 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 21 May 2018 - 02:11 PM

Vezi postareadragos, la 21 May 2018 - 01:55 PM, a spus:

Io am facut acum cateva zile piure de telina amestecata cu un cartof dulce. Si mult coriandru verde. Foaaaaarte bun!


Pe un pat de piure d-asta merge foarte bine un peste prajit in unt, preferabil un peste plat sau un file de peste neplat :D
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#11 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 21 May 2018 - 02:13 PM

Vezi postareaCarmella, la 18 May 2018 - 10:31 PM, a spus:

Și mi-am mai adus aminte de țelină cu cartofi și brînză la cuptor. O să încerc să o fac din nou să îmi aduc aminte.


Asta mai vroiam sa zic si eu. Cartofi si telina au gratin. Mai simplu, se face ca cartofii frantuzesti, la cuptor, cu branza, numai ca mai puneti si felii subtiri de telina printre feliile de cartofi.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#12 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 November 2018 - 04:42 PM

Eu ca si Cristina, fac salata de telina dar cu morcov. Telina data la razatoare si apoi stoarsa, la fel procedez cu morcovul, dat la razatoare si apoi stors. Sare si maioneza. Atat.
Mancam ca atare pe paine sau umplu felii de prosciutto cotto si fac rulouri.

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-13-0-37145000-1543502542.jpg

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,049
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 November 2018 - 07:20 PM

M-ati facut sa cumpar azi o telina radacina :) si mi-a venit si o idee despre cum sa incerc sa o fac sa vad daca va semana cu ce am mincat cind eram cu Peter in prima poza.
Jumate cre ca i-o fac mamei cu ideea ta Any

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 November 2018 - 07:34 PM

Aici recunosc, pun maioneza de la borcan.
Rulou cu prosciutto e excelent, l-am facut si ca aperitiv de Craciun sau alte mese, a placut la toti.

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 November 2018 - 07:40 PM

Chiar saptamana asta am vazut intr-o transmisiune englezeasca, tartine de telina cu sos remoulade.Si mi-a ramas gandul la ele.

La noi nu lipseste din salata de beouf.Obligatorie.

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,049
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 November 2018 - 07:54 PM

Vezi postareaany_annette, la 29 November 2018 - 07:34 PM, a spus:

Aici recunosc, pun maioneza de la borcan.
Rulou cu prosciutto e excelent, l-am facut si ca aperitiv de Craciun sau alte mese, a placut la toti.

atunci fac o proba si eu
eu cum am mai zis o prefer pe cea la borcan
rar o fac pentru ca facuta in casa si mincata pura nu imi place la gust, e prea grasa pentru papila mea

#17 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 November 2018 - 07:55 PM

Vezi postareaEataly, la 29 November 2018 - 07:40 PM, a spus:

Chiar saptamana asta am vazut intr-o transmisiune englezeasca, tartine de telina cu sos remoulade.Si mi-a ramas gandul la ele.

La noi nu lipseste din salata de beouf.Obligatorie.


Interesant cu sos remoulade. Deci data la razatoare telina?

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,049
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 November 2018 - 07:59 PM

Vezi postareaEataly, la 29 November 2018 - 07:40 PM, a spus:

Chiar saptamana asta am vazut intr-o transmisiune englezeasca, tartine de telina cu sos remoulade.Si mi-a ramas gandul la ele.

La noi nu lipseste din salata de beouf.Obligatorie.

noi la salata boeuf n-am pus niciodata
imi pun aici linkul la sosul remoulade, sa vedem daca apuc sa il fac
https://www.ricette-...emoulade-bimby/

#19 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 29 November 2018 - 08:18 PM

Vezi postareaEataly, la 29 November 2018 - 07:40 PM, a spus:

Chiar saptamana asta am vazut intr-o transmisiune englezeasca, tartine de telina cu sos remoulade.Si mi-a ramas gandul la ele.

La noi nu lipseste din salata de beouf.Obligatorie.


Nici la mine. Hai sa iti dau un trick, daca imi permiti. Pe langa telina fiarta, taiata cubulete, mai adauga si putina cruda data prin razatoare, precum si un mar. Le poti invarti in putin suc de lamaie ca sa nu se oxideze. Ii da o aroma foarte fresh si placuta salatei. Din pacate telina este un puternic alergizant, la fel ca si marul, asa ca pentru alergici doar varianta fiarta merge.

Vezi postareaany_annette, la 29 November 2018 - 07:55 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 29 November 2018 - 07:40 PM, a spus:

Chiar saptamana asta am vazut intr-o transmisiune englezeasca, tartine de telina cu sos remoulade.Si mi-a ramas gandul la ele.

La noi nu lipseste din salata de beouf.Obligatorie.


Interesant cu sos remoulade. Deci data la razatoare telina?


Ce interesant suna asta, Any. Eu am un plan de nutritie fara proteina animala si mi s-a cam terminat fantezia Imagine postata Sunt curioasa cum iti iese, daca o faci :)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#20 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 November 2018 - 08:26 PM

Da, rasa sau bastonase.

Arata ca asta, pusa pe tartine(crostini).
Reteta celeriac remoulade

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-9-0-73738200-1543516466.jpg

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi