Forum Culinar: Piersici - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Piersici

#21 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 26 August 2018 - 06:48 PM

Vezi postareaAdriana, la 24 August 2018 - 10:53 AM, a spus:

Sufleu din brinza de capra cu piersici cu vanilie (Yotam Ottolenghi, Plenty)

(...)

Se preincalzeste cuptorul la 190°C. Se pune la cuptor o tava mare cu apa fierbinte, un strat de 2 degete. (...)


Nu-i nevoie. Se pot pune castronasele direct in cuptor, fara tava cu apa.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#22 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 August 2018 - 10:45 PM

Vezi postareadragos, la 26 August 2018 - 06:42 PM, a spus:

Ca tot ai intrebat, in loc de branza de capra poti pune aceeasi cantitate de parmezan. Numai ca iese sufleu de parmezan =)))

da, stiu, ma gindeam la asta cind traduceam reteta, daca as pune parmigiano sau pecorino ar trebui ras
de aia te intrebam de brinza, ca sint jdemii de feluri si consistente, chiar si de capra

#23 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 August 2018 - 02:14 PM

Am luat o gorgonzola picanta ca unde am fost n-au roquefort, e mai putin cremoasa si ar trebui sa se apropie un pic de gustl roquefortului, o sa incerc cu niste piersici mai vechi care nu-mi mai plac sa fac combinatia.

#24 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 29 August 2018 - 03:47 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 August 2018 - 02:14 PM, a spus:

Am luat o gorgonzola picanta ca unde am fost n-au roquefort, e mai putin cremoasa si ar trebui sa se apropie un pic de gustl roquefortului, o sa incerc cu niste piersici mai vechi care nu-mi mai plac sa fac combinatia.


Ai grija cata pui in sufleu ca sa nu aibe gust prea puternic.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#25 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 August 2018 - 10:00 PM

Nu, da' n-am chef sa fac sufleul, vreau doar sa incerc combinatia brinza piersicile facute ca in reteta

#26 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 31 August 2018 - 10:42 PM

Adriana, am mai facut o chestie. Piersicile ca in reteta originala, cu vin alb. Si ca in versiunea mea, cu sosul scazut, fara piersici in el, dar cu un pic de unt. Si mancat piersicile ca desert, cu mascarpone deasupra. Mmmmmm!

O observatie. Ca sa iasa de vis, in sos trebe sa ramana vanilia pana la capat.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#27 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 September 2018 - 12:47 AM

Dragos nu suport mascarpone-ul, maninc o lingurita si gata, a doua pur si simplu nu reusesc sa o maninc.
Imi amintesc ca acu multi ani, la unul dintre bufeturile facute de ziua lui Marco, anul in care a venit Adina din Canada, am facut pahare cu ceva mascarpone si fructe, si lumea, inclusiv Adina, au mincat cite 2-3, eu pur si simplu nu am putut gusta nimic, organismul meu nu il lasa sa intre :-* Acelasi lucru cu tiramisu, il fac pentru ceilalti dar nu pot minca, acu usurez crema cu ceva urda si frisca, ca sa il pot minca si eu, evident totul fara lactoza.
Intorcindu-ne la piersicile noastre, sper miine sa reusesc sa le fac in sos, azi am luat si roquefort, sa incerc combinatia de care iti zicea, piersicile in sos din reteta asta + roquefort :)

#28 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,052
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 September 2018 - 11:43 PM

Dragos, am facut piersicile ca in reteta de aici, cu vin rosu (Dolcetto), am pus un pic de unt cind s-a facut bine sosuletul. si apoi le-am servit cu Roquefort. Un succes neasteptat mai ales in rindul tinerilor, ceea ce m-a bucurat si mai mult :-*
Imagine atasata: monthly_09_2018/post-4-15360109933928.jpg

#29 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,236
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 04 September 2018 - 04:13 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 September 2018 - 11:43 PM, a spus:

Dragos, am facut piersicile ca in reteta de aici, cu vin rosu (Dolcetto), am pus un pic de unt cind s-a facut bine sosuletul. si apoi le-am servit cu Roquefort. Un succes neasteptat mai ales in rindul tinerilor, ceea ce m-a bucurat si mai mult :-*
Atasament IMG_20180901_202343p.jpg


Bravo! O sa fac si eu chestia asta.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi