Da. Rosii umplute cu rosii. Cine-a mai auzit de asa ceva?! Io. Si acum si voi.
Evident, va veti intreba ce cacat mai e si asta? E un cacat umplut, o sa va raspund. Si acu o sa va zic ce si cum.
In primul rand, aveti nevoie de rosii mari si de rosii mici. Rosiile mici fiind rosii cherry, rosiile mari fiind rosii... mari. Unii le numesc rosii ananas, altii le numesc altfel. Ideea ramane ca sa fie mari.
Cate rosii? Pai... cat aveti stomacul. Rosiile mari le taiati in jumatati, pe lat, astfel incat jumatea de sus sa aibe partea cu unde era codita, jumatea de jos sa fie curul rosiei.
Asadar... taiati rosiile in jumatati, le scobiti in asa fel incat partea "stelata" sa ramana intreaga, semintele le aruncati. Ungeti un troc (de bagat la cuptor) su ceva ulei de masline si puneti jumatatile si "stelele" in el. Apoi, pe fundul jumatatilor, puneti fo doo filete de anchoix.
Acum loati rosiile mici si le taiati in jumatati. Cum vreti voi, neinteresant cum. Jumatati sa fie.
Pe fundul jumatatilor de rosii mari, peste anchoix, puneti cate o bucata de mozzarela. Apoi, peste fiecare "stea" puneti cate o bucata de mozzarela. Apoi umpleti jumatatile de rosii mari cu jumatatile de rosii mici.
Dupa aia, radeti parmezan pe deasupra. Si nu va zgarciti.
Apoi bagati la cuptorul preincalzit la cam 190 de grade si lasati pret de pana se face. La mine a insemnat mai mult de 45 de minute. Spre un ceas.
Intre timp, faceti un piure de pastarnac. Asta e simplu de facut si nu mai pun poze. Curatat pastarnac, taiat si pus la fiert. Cand e gata (sa nu fie terci!!!), se scurge apa, se zdrobeste bine cu zdrobitorul, adaugand, insa, si unt. Si se zdrobeste binebine. ATENTIE! Ca sa iasa bun si onctuos, o sa intre can cel putin 2/3 dintr-un pachet de unt!
Si, cand e totul gata, preferabil concomitent, puneti in farfurie si mancati. Peste piure merge perfect un praf de cayene paper (boia iute, ca sa zic asa).
Daca ati facut totul bine, adica asa cum v-am zis, o sa mancati ceva minunat
Pagina 1 din 1
Rosii umplute cu... rosii
#1
Postat 25 September 2018 - 09:33 PM
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#2
Postat 25 September 2018 - 11:37 PM
Interesanta combinatia de rosii cu rosioare
ma mira doar ca ai tinut asa de mult mozzarella in cuptor
si ma faci sa incerc pastirnacu asta daca o sa-l gasesc
ma mira doar ca ai tinut asa de mult mozzarella in cuptor
si ma faci sa incerc pastirnacu asta daca o sa-l gasesc
#3
Postat 26 September 2018 - 10:19 AM
Interesanta reteta !
Dragos, dar ce rosii ai avut, tari ca piatra ?
Timp de 40-50' obisnuiesc sa tin cartofii in cuptor, cind ii fac de tip "acordeon" (hasselback potatoes).
Dragos, dar ce rosii ai avut, tari ca piatra ?
Timp de 40-50' obisnuiesc sa tin cartofii in cuptor, cind ii fac de tip "acordeon" (hasselback potatoes).
#4
Postat 26 September 2018 - 10:47 AM
#5
Postat 26 September 2018 - 12:07 PM
Dan@, la 26 September 2018 - 10:19 AM, a spus:
Interesanta reteta !
Dragos, dar ce rosii ai avut, tari ca piatra ?
Dragos, dar ce rosii ai avut, tari ca piatra ?
Rosii olandeze. Nu tari ca piatra dar nici moi. Pacat ca n-am avut rosii din curte.
In mod normal, rosiile astea se tin in cuptor 35-40 de minute. Io le-am tinut, la 190 de grade, mai mult ca inca nu se facusera.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#6
Postat 26 September 2018 - 12:08 PM
Adriana, la 25 September 2018 - 11:37 PM, a spus:
si ma faci sa incerc pastirnacu asta daca o sa-l gasesc
Merita incercat.
Am uitat sa zic ca, in piure, am pus si niste chimen mojarat.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
Arata acest topic
Pagina 1 din 1