Forum Culinar: Rosii umplute cu... rosii - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rosii umplute cu... rosii

#1 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 25 September 2018 - 09:33 PM

Da. Rosii umplute cu rosii. Cine-a mai auzit de asa ceva?! Io. Si acum si voi.

Evident, va veti intreba ce cacat mai e si asta? E un cacat umplut, o sa va raspund. Si acu o sa va zic ce si cum.

In primul rand, aveti nevoie de rosii mari si de rosii mici. Rosiile mici fiind rosii cherry, rosiile mari fiind rosii... mari. Unii le numesc rosii ananas, altii le numesc altfel. Ideea ramane ca sa fie mari.

Cate rosii? Pai... cat aveti stomacul. Rosiile mari le taiati in jumatati, pe lat, astfel incat jumatea de sus sa aibe partea cu unde era codita, jumatea de jos sa fie curul rosiei.

Asadar... taiati rosiile in jumatati, le scobiti in asa fel incat partea "stelata" sa ramana intreaga, semintele le aruncati. Ungeti un troc (de bagat la cuptor) su ceva ulei de masline si puneti jumatatile si "stelele" in el. Apoi, pe fundul jumatatilor, puneti fo doo filete de anchoix.

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-102-0-25735700-1537903283.jpg


Acum loati rosiile mici si le taiati in jumatati. Cum vreti voi, neinteresant cum. Jumatati sa fie.

Pe fundul jumatatilor de rosii mari, peste anchoix, puneti cate o bucata de mozzarela. Apoi, peste fiecare "stea" puneti cate o bucata de mozzarela. Apoi umpleti jumatatile de rosii mari cu jumatatile de rosii mici.

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-102-0-16498700-1537903462.jpg


Imagine atasata: monthly_09_2018/post-102-0-75351900-1537903694.jpg


Dupa aia, radeti parmezan pe deasupra. Si nu va zgarciti.

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-102-0-48781900-1537903712.jpg


Apoi bagati la cuptorul preincalzit la cam 190 de grade si lasati pret de pana se face. La mine a insemnat mai mult de 45 de minute. Spre un ceas.

Intre timp, faceti un piure de pastarnac. Asta e simplu de facut si nu mai pun poze. Curatat pastarnac, taiat si pus la fiert. Cand e gata (sa nu fie terci!!!), se scurge apa, se zdrobeste bine cu zdrobitorul, adaugand, insa, si unt. Si se zdrobeste binebine. ATENTIE! Ca sa iasa bun si onctuos, o sa intre can cel putin 2/3 dintr-un pachet de unt!

Si, cand e totul gata, preferabil concomitent, puneti in farfurie si mancati. Peste piure merge perfect un praf de cayene paper (boia iute, ca sa zic asa).

Imagine atasata: monthly_09_2018/post-102-0-96638900-1537903935.jpg


Daca ati facut totul bine, adica asa cum v-am zis, o sa mancati ceva minunat :notworthy:
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 September 2018 - 11:37 PM

Interesanta combinatia de rosii cu rosioare :notworthy:
ma mira doar ca ai tinut asa de mult mozzarella in cuptor
si ma faci sa incerc pastirnacu asta daca o sa-l gasesc

#3 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 September 2018 - 10:19 AM

Interesanta reteta ! :)

Dragos, dar ce rosii ai avut, tari ca piatra ? :notworthy:

Timp de 40-50' obisnuiesc sa tin cartofii in cuptor, cind ii fac de tip "acordeon" (hasselback potatoes).

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 September 2018 - 10:47 AM

Vezi postareaDan@, la 26 September 2018 - 10:19 AM, a spus:

cind ii fac de tip "acordeon" (hasselback potatoes).

asa e Dana, demult nu i-am facut si as avea taman niste speck care ar merge bine de pus intre feliile de cartof
si as putea iar sa incerc crispul de la mo
mi-ai dat o idee :notworthy:

#5 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 26 September 2018 - 12:07 PM

Vezi postareaDan@, la 26 September 2018 - 10:19 AM, a spus:

Interesanta reteta ! :)

Dragos, dar ce rosii ai avut, tari ca piatra ? :notworthy:



Rosii olandeze. Nu tari ca piatra dar nici moi. Pacat ca n-am avut rosii din curte.

In mod normal, rosiile astea se tin in cuptor 35-40 de minute. Io le-am tinut, la 190 de grade, mai mult ca inca nu se facusera.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#6 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 26 September 2018 - 12:08 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 September 2018 - 11:37 PM, a spus:


si ma faci sa incerc pastirnacu asta daca o sa-l gasesc


Merita incercat.

Am uitat sa zic ca, in piure, am pus si niste chimen mojarat.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi