Rulade de vrabioara de vita la gratar
#1
Postat 27 September 2018 - 02:16 PM
. 1 bucata de carnea avea cam 2 kg, am curatat-o si am taiat bucati cam de 0.5 cm grosime ( am taiat-o practic in cerc ca sa fir fiecare fasie de carne suficient de lunga pentru rulouri)
Am adaugat patrunjel verde, coriandru verde, menta verde, cornit (un fel de tymin), sare grunjoasa si coaja rasa de lamaie verde ca asta am avut in pom
#2
Postat 27 September 2018 - 02:38 PM
O sa iau niste slanina feliute ca n-am grasime de oaie
#3
Postat 27 September 2018 - 02:49 PM
Ce e acolo în spate, lipie sau un fel de plăcintă coaptă?
#4
Postat 27 September 2018 - 05:50 PM
Carmella, aia bu e placinta, e tot o rulada cu carne, impaturila in pita druzit ( druze pita dar nu stiu daca se gaseste la vanzare in afara Israeluli iar de facut e complicat ca necesita multa experienta.
Eu am facut un amestec de carne tocata de vita: ceafa nr 10 + umar nr 5 + grasime de oaie + mirodenii : cornit (tymin) + sare+piper+ patrujel verde taiat marunt. Amestecul l-am adaugat pe pita si l-am rulat
L-am pus pe gril can 15 minute, intors pe toate partile, datorita faptului ca rulada este inchisa la capete ca o sarma, zeama ramane inauntru ...
Aici este o harta cu numerele de bucati de carne de vita in Israel, si mai jos un link cu explicatii, posibil ca in alte tari sa fie numerotate altfel
http://lizraelupdate...freezing-hands/
#5
Postat 27 September 2018 - 06:28 PM
#6
Postat 27 September 2018 - 06:39 PM
https://www.passione...gli-del-bovino/
eu am gasit asta aici, un pic difera de la o tara la alta, alte modalitati, alte obiceiuri
#7
Postat 27 September 2018 - 08:51 PM
clau_ash, la 27 September 2018 - 05:50 PM, a spus:
Carmella, aia bu e placinta, e tot o rulada cu carne, impaturila in pita druzit ( druze pita dar nu stiu daca se gaseste la vanzare in afara Israeluli iar de facut e complicat ca necesita multa experienta.
druze3.jpg
Eu am facut un amestec de carne tocata de vita: ceafa nr 10 + umar nr 5 + grasime de oaie + mirodenii : cornit (tymin) + sare+piper+ patrujel verde taiat marunt. Amestecul l-am adaugat pe pita si l-am rulat
L-am pus pe gril can 15 minute, intors pe toate partile, datorita faptului ca rulada este inchisa la capete ca o sarma, zeama ramane inauntru ...
Aha! Îmi place! Fac și turcii ceva asemănător, beyti kebab.
https://en.wikipedia...iki/Beyti_kebab
#8
Postat 28 September 2018 - 11:47 PM
clau_ash, la 27 September 2018 - 05:50 PM, a spus:
Alea trebuia sa le "prajesti" putin intr-o tigaie, doar ele, inainte sa le pui in ceva. Ca sa iasa aromele din ele asa cum trebe (ca sa zic asa).
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#9
Postat 29 September 2018 - 04:17 PM
Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 29 September 2018 - 04:23 PM