Forum Culinar: Biscuiti umpluti cu nutella - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Biscuiti umpluti cu nutella cel mai bun aluat de biscuiti ever

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 December 2018 - 06:18 PM

De cate ori fac biscuitii astia, sotul meu imi spune ca pot sa fac sute, ca nicodata nu sunt de ajuns. Nu-mi aduc aminte de cate ori i-am facut. De prea multe ori. 
Aluatul e rapid si usor de facut, se lucreaza foarte bine, iar biscuitii se pastreaza fara probleme intr-o cutie de tabla, pentru multe zile. Ador sa fac biscuiti si nu numai de sarbatori, ador sa le simt parfumul.
Se pot umple cu nutella, cu gem, cu crema de fistic sau cu dulce de leche.
Dar parerea mea sunt exceptionali cu nutella.

Ingrediente pentru circa 50 - 60 de biscuiti care apoi vor deveni 25 - 30, uniti doi cate doi:

300 gr faina
1/2 plic de praf de copt ( plicul meu are 16 gr, deci am folosit 8 gr)
100 gr zahar
200 gr unt
2 galbenusuri
nutella pentru umplut

dulceata/gem pentru umplut
ciocolata amaruie pentru decor

Untul taiat bucatele se amesteca cu zaharul.

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-20873400-1543939466.jpg

Se adauga galbenusurile, se amesteca si apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-44963300-1543939494.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-17142200-1543939513.jpg

Se amesteca bine, se formeaza o bila de aluat (sau cum am facut eu), se impacheteaza in folie de plastic si se pune in frigider la odihna pentru cateva ore.

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-17622500-1543939560.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-49675200-1543939659.jpg

Se intinde o foaie de aluat de circa 5 mm inaltime.Se taie biscuitii cu o forma rotunda cu diametrul de circa 4 - 5 cm si se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt.

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-54380400-1543939681.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-66483400-1543939785.jpg

Se dau la cuptor la 180 de grade pentru circa 10-12 minute. 

Se lasa biscuitii la racit, apoi se umplu cu nutella. 

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-72560800-1543939923.jpg

Se topeste ciocolata la bainmarie si se decoreaza biscuitii cu ajutorul unu sac a poche.

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-06153500-1543939964.jpg

In momentul in care ciocolata s-a intarit, se pun biscuitii in cutii de tabla. Se pastreaza foarte bine multe zile. Cate? N-as sti sa va zic, ca dispar repede. Dar daca faceti mai multi, dupa cinci zile sunt oricum excelenti.
O saptamana garantat.

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-21594900-1543940109.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-43265600-1543940218.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-37678100-1543940266.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-60468600-1543940436.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 04 December 2018 - 06:20 PM


#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 December 2018 - 08:09 PM

Superbi, perfecti!😋

Eu-s fan, biscuiti cu gem.Abia astept sa vad cum sunt.🤩

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 December 2018 - 08:25 PM

Si eu ii fac pt. ca ne plac mult Any ,dar nu-mi ies asa de frumosi ca ai tai , ti-au iesit perfecti :) si reteta atat de explicita cu cantitati precise :) si ti-am mai spus dar ma repet ador farfuriutele tale,sunt atat de romantice :)

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 December 2018 - 08:48 PM

Vezi postareaEataly, la 04 December 2018 - 08:09 PM, a spus:

Superbi, perfecti!😋

Eu-s fan, biscuiti cu gem.Abia astept sa vad cum sunt.🤩


Eu ii fac mereu cu nutella. Au fost foarte buni si cu gem de caise.

Vezi postareaGeany, la 04 December 2018 - 08:25 PM, a spus:

Si eu ii fac pt. ca ne plac mult Any ,dar nu-mi ies asa de frumosi ca ai tai , ti-au iesit perfecti :) si reteta atat de explicita cu cantitati precise :) si ti-am mai spus dar ma repet ador farfuriutele tale,sunt atat de romantice :)


Perfecti pentru ca eu inainte sa ii umplu, ii iau si ii potrivesc doi cate doi ca sa fie egali. Munca domle :)

#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 December 2018 - 08:54 PM

Vezi postareaany_annette, la 04 December 2018 - 08:48 PM, a spus:



Perfecti pentru ca eu inainte sa ii umplu, ii iau si ii potrivesc doi cate doi ca sa fie egali. Munca domle :)

Nuu!! eu chiar vb, f. serios,f. ingrijit lucrati...ia creaturile' meli' bazaiti si tot,nu mi-ar iesi mie decorul ala cu firisheli' di' ciocolata in veci sha pururi' :)

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-97045000-1543949681.jpg

#6 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 04 December 2018 - 09:11 PM

Si asta se trece la catastiful " de sarbatoare" Imagine postata SUper aluat, Ani! Multumesc!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 December 2018 - 09:15 PM

Geanyyyy :)
Deci pun cu o lingurita nutella exact in centru deci exact ca in poza. Apoi pun biscuitele deasupra si presez incet de tot si se intinde singura nutella pana unde trebuie.

Lori pentru mine sunt exceptionali.

#8 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 December 2018 - 09:24 PM

Vezi postareaany_annette, la 04 December 2018 - 09:15 PM, a spus:

Geanyyyy :)
Deci pun cu o lingurita nutella exact in centru deci exact ca in poza. Apoi pun biscuitele deasupra si presez incet de tot si se intinde singura nutella pana unde trebuie.

Lori pentru mine sunt exceptionali.

Asta am pricipit bre' si retinut,data urmaritoare' o sa pun umplutura in centru si prin presare se distribuie uniform umplutura :) da' eu vb. de firishelili' celi' di' ciocolata di' deasupra alea di' decor,alea ti-au iesit perfecte si mie nu mi-ar iesi asa nici daca stau in cap :)

#9 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 04 December 2018 - 11:00 PM

Geany, pune ciocolata intr-o punga, tine-o in apa fierbintica pana se topeste. ii dai un pîc cu andreaua si incepi sa te plimbi cu punga peste biscuiti :)) O sa vezi ce misto e. Posibil ca la inceput sa ai cioco si intre dinti, dar nah, nu toata lumea face ca mine Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 December 2018 - 11:19 PM

Vezi postareaGeany, la 04 December 2018 - 09:24 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 04 December 2018 - 09:15 PM, a spus:

Geanyyyy :)
Deci pun cu o lingurita nutella exact in centru deci exact ca in poza. Apoi pun biscuitele deasupra si presez incet de tot si se intinde singura nutella pana unde trebuie.

Lori pentru mine sunt exceptionali.

Asta am pricipit bre' si retinut,data urmaritoare' o sa pun umplutura in centru si prin presare se distribuie uniform umplutura :) da' eu vb. de firishelili' celi' di' ciocolata di' deasupra alea di' decor,alea ti-au iesit perfecte si mie nu mi-ar iesi asa nici daca stau in cap :)


Pai am bre dui din ala mititel, doar nu fac magii :). Se vede in poza. E mica masura, cred ca cea mai mica.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 04 December 2018 - 11:21 PM


#11 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 December 2018 - 11:19 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 04 December 2018 - 11:00 PM, a spus:

Geany, pune ciocolata intr-o punga, tine-o in apa fierbintica pana se topeste. ii dai un pîc cu andreaua si incepi sa te plimbi cu punga peste biscuiti :)) O sa vezi ce misto e. Posibil ca la inceput sa ai cioco si intre dinti, dar nah, nu toata lumea face ca mine Imagine postata

Merci mult draga mea de incurajari :) :-* crede-ma ca am incercat si tot incercat,dar eu sunt defecta,nu am rabdare si nici nu sunt buna la detalii fine :) ca oleaca daca mazgalesc si nu-mi iese imi bag(scuze :) ) si anume picioarele'' si le balacesc pe toate acolo si aia ie' :)

Am indraznit sa vin aici la topicul lui Any cu mazgalitele mele tocmai ca in gluma aia..sa va fac un pic macar sa zambiti...Cica vine un bade cu o vaca la targ..

Intreaba un posibil client>

- E buna vaca bade?!

-Nu e buna bre' de nimik

-Da' da lapte?!

- Ce lapte domle'?! abea daca da o cana de lapte?!

- Face vitei?!

-Ce vb. domne' e stearpa!!

- O fi buna de carne?!

- Pa' mata' nu o vezi?! ca e numa piele si os?!nu e buna de nimik domne'!

- Pai si mata de ce ai mai adus-o la targ?!

-Am adus-o ca s-o fac de ras !!!

:) :)

Asa si eu cu fursecile mele :)

#12 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 December 2018 - 11:22 PM

Vezi postareaGeany, la 04 December 2018 - 11:19 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 04 December 2018 - 11:00 PM, a spus:

Geany, pune ciocolata intr-o punga, tine-o in apa fierbintica pana se topeste. ii dai un pîc cu andreaua si incepi sa te plimbi cu punga peste biscuiti :)) O sa vezi ce misto e. Posibil ca la inceput sa ai cioco si intre dinti, dar nah, nu toata lumea face ca mine Imagine postata

Merci mult draga mea de incurajari :) :) crede-ma ca am incercat si tot incercat,dar eu sunt defecta,nu am rabdare si nici nu sunt buna la detalii fine :) ca oleaca daca mazgalesc si nu-mi iese imi bag(scuze :) ) si anume picioarele'' si le balacesc pe toate acolo si aia ie' :)

Am indraznit sa vin aici la topicul lui Any cu mazgalitele mele tocmai ca in gluma aia..sa va fac un pic macar sa zambiti...Cica vine un bade cu o vaca la targ..

Intreaba un posibil client>

- E buna vaca bade?!

-Nu e buna bre' de nimik

-Da' da lapte?!

- Ce lapte domle'?! abea daca da o cana de lapte?!

- Face vitei?!

-Ce vb. domne' e stearpa!!

- O fi buna de carne?!

- Pa' mata' nu o vezi?! ca e numa piele si os?!nu e buna de nimik domne'!

- Pai si mata de ce ai mai adus-o la targ?!

-Am adus-o ca s-o fac de ras !!!

:) :)

Asa si eu cu fursecile mele :-*


Geany I love you :)

#13 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 December 2018 - 11:26 PM

Draga Any crede-ma eu si mai mult!! :) :) ..lasa ca m-oi face eu mare si eu reusi si eu firisheli' di sheli' frumoase ca voi :) oricum merci mult de explicatii :)

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 December 2018 - 12:31 AM

Vezi postareaGeany, la 04 December 2018 - 11:26 PM, a spus:

Draga Any crede-ma eu si mai mult!! :) :) ..lasa ca m-oi face eu mare si eu reusi si eu firisheli' di sheli' frumoase ca voi :) oricum merci mult de explicatii :)



Voi vedea anul asta cat timp voi avea sa fac biscuiti si sa-i bibilesc. O sa va spun eu.

#15 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 05 December 2018 - 10:29 AM

Minunati any! ii trec si pe astia la facut de Craciun!

#16 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 December 2018 - 01:16 PM

Vezi postareavali, la 05 December 2018 - 10:29 AM, a spus:

Minunati any! ii trec si pe astia la facut de Craciun!


:)
Mai am cateva care merita. Sa vedem daca o sa am vreme sa le postez.

#17 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,405
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 09 December 2018 - 05:49 AM

E ora 10:30 pm la noi in sat, si tocmai am terminat o portie de biscuiti - minunati :-* !
Sotul are asa un talent la facut complimente :hug: , daca zice ca o mancare e "comestibila" inseamna ca i-a placut foarte mult :lol: ; cand i-am dat sa guste biscuitii am asteptat sa vad daca-s comestibili, dar a zis ca "se topesc in gura, i-ai cam nimerit"! eu zic ca e complimentul suprem :love3: ! Poze pun maine daca apuc sa-i montez, sa-i duc luni la serviciu. Si cred ca mai fac o portie...
Aaaa, si era sa pic pe jos - mai intreaba al meu sot: cu ce i-ai umplut, cu dulceata de capsuni? Mda, ii umplusem cu... Nutella =)) ! E drept ca i-am facut mai micuti si probabil nu i-o fi ajuns nici pe-o masea, vorba 'ceea.
Any, :) :-* :) ! Asteptam cu interes si alte retete :notworthy: , daca ai timp!

#18 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 December 2018 - 04:17 PM

abia acum am văzut gălbenușurile lui Any, sigur nu le-ai pictat cu colorant să fie așa de galbene? sunt de găină care merge pe jos și scurmă după viermișori, nu-i așa?

#19 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 December 2018 - 04:35 PM

Vezi postareaadi_edi, la 09 December 2018 - 05:49 AM, a spus:

E ora 10:30 pm la noi in sat, si tocmai am terminat o portie de biscuiti - minunati :love7: !
Sotul are asa un talent la facut complimente :blush: , daca zice ca o mancare e "comestibila" inseamna ca i-a placut foarte mult :lol: ; cand i-am dat sa guste biscuitii am asteptat sa vad daca-s comestibili, dar a zis ca "se topesc in gura, i-ai cam nimerit"! eu zic ca e complimentul suprem :cheers: ! Poze pun maine daca apuc sa-i montez, sa-i duc luni la serviciu. Si cred ca mai fac o portie...
Aaaa, si era sa pic pe jos - mai intreaba al meu sot: cu ce i-ai umplut, cu dulceata de capsuni? Mda, ii umplusem cu... Nutella =)) ! E drept ca i-am facut mai micuti si probabil nu i-o fi ajuns nici pe-o masea, vorba 'ceea.
Any, :floare: :floare: :floare: ! Asteptam cu interes si alte retete :blush: , daca ai timp!


Ma bucur extrem de mult, ai sa vezi ca se pastreaza excelent in cutii de tabla.
Aluatul asta e special, imi place deosebit de mult, mai ales ca a trecut cu brio proba cutiei de tabla. Dupa zile si zile, biscuitii sunt ca-n prima zi. Nu isi pierd gustul si textura e aceeasi.
Foarte tare ma bucur :hug:

Vezi postareaDexter, la 09 December 2018 - 04:17 PM, a spus:

abia acum am văzut gălbenușurile lui Any, sigur nu le-ai pictat cu colorant să fie așa de galbene? sunt de găină care merge pe jos și scurmă după viermișori, nu-i așa?



Dexule nu prea obisnuiesc sa pictez pozele, mai ales ca facute cu Canonul nu e nevoie.
Cu siguranta erau de gaina fericita care zburda de dimineata pana seara in aer liber.

#20 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 December 2018 - 05:00 PM

Vezi postareaany_annette, la 09 December 2018 - 04:35 PM, a spus:

Dexule nu prea obisnuiesc sa pictez pozele, mai ales ca facute cu Canonul nu e nevoie.

uitai să pun smiley la intrebare, pun acuma doi :floare: :blush:
eu am uitat total culoarea asta a ouălelor, la noi și ouăle de la "'țăran" sunt mult mai palide, o fi de la climă Imagine postata

parcă mă apucă dorul să incerc din nou să fac biscuiți. am făcut acum câțiva ani bacci di dama și pe cei cu fistic după rețele tale, au fost super

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi