280 gr faina 00
100 gr faina de migdale (migdale fara pielita macinate)
210 gr unt rece
70 gr zahar
zahar pudra cu gust de vanilie
Se amesteca faina 00 cu faina de migdale si cu zaharul. Se adauga apoi untul rece taiat bucatele, se amesteca pana ce se obtine un aluat.


Se formeaza o bila, se acopera cu pelicula si se pastreaza la frigider pentru cateva ore.
Se formeaza bile mici de circa 12 gr fiecare, apoi din fiecare biluta se formeaza un bastonas, care va deveni apoi o mica potcoava. Nu va trebuie forme speciale sau altceva.


Se pun biscuitii pe o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru circa 15 - 20 de minute, in functie de cuptor Dupa 18 minute biscuitii mei au post gata.


Se lasa cateva minute in tava (sunt foarte fragezi abia scosi din cuptor) dupa care se tavalesc cu atentie in zaharul pudra (biscuitii trebuie sa fie calzi). Se lasa la racit pe un gratar, apoi se pot conserva intr-o cutie de tabla.



Reteta o am de pe un forum italian.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 10 December 2018 - 07:58 PM