Forum Culinar: Vanille Kipferl - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vanille Kipferl biscuiti cu faina de migdale

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 December 2018 - 07:54 PM

Ingrediente pentru circa 50 de biscuiti:
280 gr faina 00
100 gr faina de migdale (migdale fara pielita macinate)
210 gr unt rece
70 gr zahar
zahar pudra cu gust de vanilie

Se amesteca faina 00 cu faina de migdale si cu zaharul. Se adauga apoi untul rece taiat bucatele, se amesteca pana ce se obtine un aluat.

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-21737200-1544464220.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-38572600-1544464240.jpg

Se formeaza o bila, se acopera cu pelicula si se pastreaza la frigider pentru cateva ore.
Se formeaza bile mici de circa 12 gr fiecare, apoi din fiecare biluta se formeaza un bastonas, care va deveni apoi o mica potcoava. Nu va trebuie forme speciale sau altceva.

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-10720100-1544464286.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-98356900-1544464304.jpg

Se pun biscuitii pe o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru circa 15 - 20 de minute, in functie de cuptor  Dupa 18 minute biscuitii mei au post gata.

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-00914500-1544464376.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-77862700-1544464389.jpg

Se lasa cateva minute in tava (sunt foarte fragezi abia scosi din cuptor) dupa care se tavalesc cu atentie in zaharul pudra (biscuitii trebuie sa fie calzi). Se lasa la racit pe un gratar, apoi se pot conserva intr-o cutie de tabla.


Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-21391300-1544464434.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-27520200-1544464451.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-64420000-1544464662.jpg

Reteta o am de pe un forum italian.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 10 December 2018 - 07:58 PM


#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 December 2018 - 09:31 PM

Inca o reteta minunata marca Any :floare: lista cu fursecuri pt. craciun devine tot mai lunga :blush: (ca tot vb. de craciun,forma de potcoava cred ca poate fi inlocuita cu bastonash',ca si idee :floare: )

#3 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 December 2018 - 03:56 PM

Si rapida de facut! Tot harnica si vre'nica, Anuta! Esti o inspiratie! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 December 2018 - 09:37 PM

Da fetelor,astia se fac chiar rapid de tot, unica chestie e ca trebuie avut grija cand se dau prin zahar pudra pentru ca sunt atat de fragezi incat se pot rupe. Deci se trateaza cu grija ca pe un bibelou de portelan =)).
In seara asta s-ar putea sa mai postez o reteta care mie imi place enorm de mult, chiar si o persoana daca e interesata e ok.

#5 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 December 2018 - 09:53 PM

Eu deja le clasific pe caprarii, ca as vrea sa fac de sarbatori...cu ma' =)) Si si cu pa'. Dar ei inca nu stiu ca vreau sa vin Imagine postata Si si osanzalele, haiosele de la patiseria austroungara le am in plan. Acum sa ma vad ajunsa acolo si cat timp am, pentru ca trebuie sa iau munca cu mine Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 11 December 2018 - 09:53 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#6 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 December 2018 - 10:01 PM

Vezi postareaany_annette, la 11 December 2018 - 09:37 PM, a spus:

Da fetelor,astia se fac chiar rapid de tot, unica chestie e ca trebuie avut grija cand se dau prin zahar pudra pentru ca sunt atat de fragezi incat se pot rupe. Deci se trateaza cu grija ca pe un bibelou de portelan =)).
In seara asta s-ar putea sa mai postez o reteta care mie imi place enorm de mult, chiar si o persoana daca e interesata e ok.

Eu cu siguranta sunt super interesata draga Anutz' =)) (despre astea fragede stiu prea bine ce vrei sa spui asa sunt si bilutele umplute cu visine ale bunicii mele,tot aluat super fraged si cand sunt calde sunt f.f. sensibiloase',bibelourile de portelan sunt pistol cu apa pe langa astea =)) )

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 December 2018 - 11:17 PM

Vezi postareaGeany, la 11 December 2018 - 10:01 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 11 December 2018 - 09:37 PM, a spus:

Da fetelor,astia se fac chiar rapid de tot, unica chestie e ca trebuie avut grija cand se dau prin zahar pudra pentru ca sunt atat de fragezi incat se pot rupe. Deci se trateaza cu grija ca pe un bibelou de portelan =)).
In seara asta s-ar putea sa mai postez o reteta care mie imi place enorm de mult, chiar si o persoana daca e interesata e ok.

Eu cu siguranta sunt super interesata draga Anutz' =)) (despre astea fragede stiu prea bine ce vrei sa spui asa sunt si bilutele umplute cu visine ale bunicii mele,tot aluat super fraged si cand sunt calde sunt f.f. sensibiloase',bibelourile de portelan sunt pistol cu apa pe langa astea =)) )


Plus ca de fiecare data cand se rupe unul il mananc pe loc.

#8 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 December 2018 - 11:23 PM

Ai si tu dreptate,din punctul asta de vedere e chiar un avantaj =))

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi