Forum Culinar: Pui cu ghimbir si sos de soia - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pui cu ghimbir si sos de soia

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2018 - 05:10 PM

Ingrediente pentru 2 portii generoase (sau 3):

3 pulpe de pui - 1 kg
60 ml sos de soia
10 gr ghimbir proaspat dat la razatoarea mica
50 gr miere de albine
1 catel de usturoi
1 lingurita de paprika dulce
1 lime
ulei extravirgin de masline
piper de Sichuan (su piper normal)

pentru orezul basmati (pentru 2 - 3 portii)
1 pahar si jumatate de orez basmati (circa 250 gr)
3 pahare de apa (chiar si putin mai mult)
1 lingura de ulei extravirgin de masline
sare
piper
boabe piper roz


Pulpele de pui se curata de piele si de eventualele parti grase, se dezoseaza si se taie bucatele. Carnea dupa dezosare va avea in jur de 660 gr.

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-00427200-1544886387.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-58912000-1544886411.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-07353600-1544886439.jpg

Se pun bucatelele de carne intr-un castron incapator, se adauga sosul de soia, ghimbirul proaspat curatat de coaja si apoi dat la razatoare, mierea, catelul de usturoi curatat si zdrobit, paprika, putin piper de Sichuan (daca nu aveti puneti piper normal), sucul de la o jumatate de lime di coaja de la un lime.

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-89147300-1544886468.jpg

Se amesteca bine, se acopera cu pelicula transparenta si se da la frigider pentru circa cinci ore. Se amesteca cam la fiecare ora.

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-71677600-1544886489.jpg

Se pune un fir de ulei extravirgin de masline intr-o tigaie si se adauga apoi puiul cu tot cu marinata.

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-71130100-1544886534.jpg

Se gateste la foc vioi (cam 10 minute) pana cand sucul se restrange, amestecind din cand in cand.

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-80344700-1544886553.jpg

Pentru orezul basmati, se pune uleiul intr-o caserola, se adauga orezul, se amesteca si se lasa pe foc cam un minut. Se adauga apa, se amesteca si se lasa pe foc fara a mai amesteca. 
Se serveste puiul cu orezul basmati si ceva boabe de piper roz.


Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-68041600-1544886578.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-13-0-98905500-1544886597.jpg

#2 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 December 2018 - 06:12 PM

Am un feeling ca asta e pentru Geanina Imagine postata
Am o ditamai cartulia cu retete de pui de pe toate meleagurile...eh, si mereu imi propun ca o sa incerc chestii noi. Mai si cand iau pui, tot clasicul prajit cu mamaliga si usturoi, ori cu mancarica de ceapa ori cu salata il fac. Am ajuns mai rau ca sotul Geaninei Imagine postata
Carnea ta de pui este de la faimoasa vecina? Ca se vede pe ea ca nu e de supermarket. Foarte fain arata carnea! Rapida reteta!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 December 2018 - 06:53 PM

Ooo! merci mult Any :drool: :sm2: suna f. bine ,o sa fac si eu! :help:

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2018 - 10:35 PM

 Lapona Enigel, la 15 December 2018 - 06:12 PM, a spus:

Am un feeling ca asta e pentru Geanina Imagine postata
Am o ditamai cartulia cu retete de pui de pe toate meleagurile...eh, si mereu imi propun ca o sa incerc chestii noi. Mai si cand iau pui, tot clasicul prajit cu mamaliga si usturoi, ori cu mancarica de ceapa ori cu salata il fac. Am ajuns mai rau ca sotul Geaninei Imagine postata
Carnea ta de pui este de la faimoasa vecina? Ca se vede pe ea ca nu e de supermarket. Foarte fain arata carnea! Rapida reteta!


Pentru Geanina noastra e da.

Lori sa stii ca e rapida de tot reteta, tu poti pune carnea la marinat inainte si cand vii de la munca numai o pui la tigaie.
Carnea sa stii ca era de la supermarket asta, dar arata super intr-adevar. Ce cumpar de la tanti e pentru junior mai mult. Adica daca cumpar 2 pui de odata de exemplu eu si dl. Any mancam cate o pulpa iar restul e pentru junior, fac pachetele si la pun la congelator.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 15 December 2018 - 10:36 PM


#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 December 2018 - 10:47 PM

Hi hi hi! O reteta pt. mine :sm2: :-* ce rasfatata ma simt,nu cred ca am mai avut una pana acum :help: http://www.youtube.c...h?v=QXCGnTy-v2M :drool:

Wow! I feel good, I knew that I would now
I feel good, I knew that I would now
So good, so good, I got you''

=((

Merci mult Any! :sm2:

#6 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2018 - 10:54 PM

 Geany, la 15 December 2018 - 06:53 PM, a spus:

Ooo! merci mult Any :drool: :sm2: suna f. bine ,o sa fac si eu! :help:


Geany noi am avut o perioada in care deuna ne era pofta de pui facut asa.

#7 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 December 2018 - 10:58 PM

 any_annette, la 15 December 2018 - 10:54 PM, a spus:

 Geany, la 15 December 2018 - 06:53 PM, a spus:

Ooo! merci mult Any :help: :sm2: suna f. bine ,o sa fac si eu! :sm2:


Geany noi am avut o perioada in care deuna ne era pofta de pui facut asa.

Cred si eu! marinat asa trebuie sa fie tare fraged si gustos! :drool:

#8 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2018 - 11:21 PM

 Geany, la 15 December 2018 - 10:58 PM, a spus:

 any_annette, la 15 December 2018 - 10:54 PM, a spus:

 Geany, la 15 December 2018 - 06:53 PM, a spus:

Ooo! merci mult Any :sm2: =(( suna f. bine ,o sa fac si eu! :sm2:


Geany noi am avut o perioada in care deuna ne era pofta de pui facut asa.

Cred si eu! marinat asa trebuie sa fie tare fraged si gustos! :help:


I feel good :drool:
O sa-l repet, numa' sa iau ce trebuie.

#9 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 December 2018 - 11:23 PM

Si eu ,momentan am facut ce ai vazut :drool: ,asa ca dau o pauza la puiu' dar nu pt. mult timp :help: o sa fac si eu dar nu stiu cand,acum si cu sarbatorile astea...dar sigur o fac,stau la cotitura :sm2:

#10 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 December 2018 - 11:08 AM

 any_annette, la 15 December 2018 - 10:35 PM, a spus:

 Lapona Enigel, la 15 December 2018 - 06:12 PM, a spus:

Am un feeling ca asta e pentru Geanina Imagine postata
Am o ditamai cartulia cu retete de pui de pe toate meleagurile...eh, si mereu imi propun ca o sa incerc chestii noi. Mai si cand iau pui, tot clasicul prajit cu mamaliga si usturoi, ori cu mancarica de ceapa ori cu salata il fac. Am ajuns mai rau ca sotul Geaninei Imagine postata
Carnea ta de pui este de la faimoasa vecina? Ca se vede pe ea ca nu e de supermarket. Foarte fain arata carnea! Rapida reteta!


Pentru Geanina noastra e da.

Lori sa stii ca e rapida de tot reteta, tu poti pune carnea la marinat inainte si cand vii de la munca numai o pui la tigaie.
Carnea sa stii ca era de la supermarket asta, dar arata super intr-adevar. Ce cumpar de la tanti e pentru junior mai mult. Adica daca cumpar 2 pui de odata de exemplu eu si dl. Any mancam cate o pulpa iar restul e pentru junior, fac pachetele si la pun la congelator.


Ma tenteaza, sa stii. Este pe lista meniurilor rapide 2019 :drool: Anul asta nu apuc sa mai fac retete noi ori vechi prea multe.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 December 2018 - 03:19 PM

Daca nu-i cu suparare mi-am schimbat opinia -_- ,asta-i urmatorul pe lista mea :D http://www.artaculin...urry-si-ananas/ :D

#12 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 December 2018 - 03:47 PM

Geany fiecare gateste ce vrea, cum vrea si cand vrea muschiul domniei sale -_- .

#13 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 December 2018 - 04:14 PM

 any_annette, la 17 December 2018 - 03:47 PM, a spus:

Geany fiecare gateste ce vrea, cum vrea si cand vrea muschiul domniei sale :D .

Daa asta cu siguranta! ambele retete sunt faine dar asta cu ananas parca-mi face si mai mult cu ochiul -_-

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 December 2018 - 05:40 PM

Pai treaba ta bre -_- , bine ca mi-ai adus si mie aminte.

#15 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 February 2019 - 06:34 PM

fain!
cat fierbi tu orezul? il scurgi apoi? iti iese ca la asiatici? mie tot nu imi reuseste ca lumea, de cat ala prefiert, care se fierbe in punguta si as vrea sa fac cu cel normal, dar tot nu iese la fel ...
ciudat ca tu il prajesti la inceput, ca la rizotto, dar ei ..., zic ca doar il fierb in apa rece ... Totusi ceva nu-mi intoarce socotelile / orezul asiatic cum trebuie ...

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 16 February 2019 - 06:35 PM


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,059
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 February 2019 - 07:17 PM

eu mi-am luat si oala dintr-aia de fiert orezul asta dar tot nu am feeling adica nu cred ca imi iese cum trebuie sau probabil nu stiu sa il fac cum trebuie
mi-a venit o idee cu reteta asta dar o voi spune cind o voi pune in aplicare :-*

#17 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 February 2019 - 07:30 PM

eu l-am facut dupa instructiunile de pe punga asiatica ... degeaba ... Imagine postata iese ceva mai moale si mai lipicios un pic decat al lor. Cred ca trebuie mai putina apa, doar 1,5 cani de apa rece la o cana de orez neaprat spalat de amidon, se stinge focul cand clocoteste si apoi nu stiu exact cat timp mai trebuie sa stea, ei zic pana absoarbe toata apa. Chestia e la sfarsit, ca daca il amesteci cat de putin tinde sa se lipeasca usor (eu nu-i pun EVO).
Nu ai retetar la oala de fiert orez?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,059
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 February 2019 - 08:23 PM

ba da si fac mereu exact cum scrie acolo sau pe punga de orez
dar cred ca e un refuz psihologic inculcat de Stefano care zice ca orezul = numai risotto :-*
desi thaiul si basmati imi plac pentru ca sint aromate

#19 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 February 2019 - 10:01 PM

ai vrut sa spui inoculat? Imagine postata

da, stiu cum e cand cineva are de comentat ca nu asa, ci invers ... Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#20 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 February 2019 - 10:26 PM

 Daniella, la 16 February 2019 - 06:34 PM, a spus:

fain!
cat fierbi tu orezul? il scurgi apoi? iti iese ca la asiatici? mie tot nu imi reuseste ca lumea, de cat ala prefiert, care se fierbe in punguta si as vrea sa fac cu cel normal, dar tot nu iese la fel ...
ciudat ca tu il prajesti la inceput, ca la rizotto, dar ei ..., zic ca doar il fierb in apa rece ... Totusi ceva nu-mi intoarce socotelile / orezul asiatic cum trebuie ...


Nu am idee cat fierbe. De obicei cand se evapora toata apa, e fiert.
Daca pun apa mai multa, il scurg.
Nu stiu cum e orezul asiatic ca nu am mancat niciodata. Pe asta basmati numai asa il fac.
Am si la dieta de ex. lunea orez fiert. Si nu mai pun ulei, doar apa si sare. Tot de asta basmati imi fierb.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi